Jautis ir Ožiaragis

Jeigu Ožiaragis pirmasis ims vilioti drovų Jautį, užsispyrėlis Jautis norės ko nors daugiau, o ne tik vienos nakties nuotykio. Abu ženklai puoselėja tradicines vertybes, todėl kartą pradėjus draugauti mintis pradėti šeimą judviejų galvoje suksis nuolatos. Deja, Jautis jaučia poreikį jaustis saugiai, o Ožiaragis linkęs į perfekcionizmą, todėl ši pora kontroliuos kiekvieną vaiko žingsnį. Pamirškite karstymąsi po medžius ir purvo pyragus – Jautis jaudinsis, kad vaikas pasigaus stafilokoko infekciją arba susilaužys koją, o Ožiaragis norės, kad šis sėdėtų namuose ir mokytųsi groti pianinu. Vaikas, augantis šeimoje, kur tėvai slopina jo kūrybingumą ir neleidžia rizikuoti, bet vertina aukštus pasiekimus, greičiausiai užaugs itin nervingas ir vos sulaukęs penkiolikos pabėgs iš namų.

Vandenis ir vandenis

Kai vandenis nusprendžia ką nors daryti, žinokite, kad tai bus padaryta. Turbūt manote, kad dviguba Vandenio ženklo įtaka pavers tėvus griežtais, bet sąžiningais auklėtojais. Tačiau iš tiesų bus priešingai. Nežinia, ar tai gerai, ar blogai, bet Vandeniai labai linkę į savianalizę, o poroje su kitu Vandeniu ims baimintis, kad vaikus auklėja pernelyg griežtai. Gimus kūdikiui, abu tėvai pamirš savo įgimtą valdingumą. Vandenis savo apsisprendimo nekeičia, todėl net tada, kai taps aišku, jog vaikas išlepintas, nė vienas iš tėvų drausminimo taktikos nekeis, o paprašyti kitų žmonių pagalbos bus pernelyg išdidūs. Šeimų restoranuose klykiantys vaikučiai akies mirksniu taps aikštingomis nuotakomis. Vaikai užauga taip greitai!

Avinas ir Mergelė

Sutramdyti Ugnies ženklą Aviną sunku, o Žemės ženklas Mergelė tam tikrai nepasiruošusi. Nors Mergelės gebėjimas pasikeisti kartais būna labai vertinga savybė, Avinas tokį būdo bruožą gali palaikyti silpnumu, be to, šis ženklas į duris pradeda dairytis vos po kelių draugystės savaičių. Gimus kūdikiui, Avinas stengsis likti šeimoje, tačiau neilgai trukus neištvers ir iškeliaus savais keliais. Mergelė gana gerai sugebės vaiką auginti viena, tačiau būti paliktam su mažu vaiku – tikras smūgis pasitikėjimui savimi. Jei Mergelė nesugebės pasinaudoti savo įgimtu gebėjimu prisitaikyti prie sudėtingų situacijų ir pasiduos polinkiui kaltinti kitus, vaikas augs tikrai prastomis sąlygomis. Tikėkimės, kad kas nors ras Aviną ir privers mokėti alimentus.

Liūtas ir Svarstyklės

Stipria valia ir puikiais bendravimo gebėjimais pasižyminti Svarstyklių ženklo moteris gali tapti puikia verslininke, tačiau niekad neatsikratys potraukio blogiems berniukams. O jei vienos nakties nuotykis su baikeriu Liūtu baigsis nėštumu, užvirs tikras pragaras. Svarstyklės kalnus nuvers, kad tik surastų tėvą ir užtikrintų, kad šis atlieka visas savo pareigas. Jei tinginiui Liūtui įtakos nedarys darbštesni ženklai, šis vaiką laikys proga užsidirbti nieko nedirbant. Svarstyklės linkusios vaikus lepinti, o Liūtas norės iš Svarstyklių išpešti kaip įmanoma daugiau naudos, tad gali būti, jog didžiausias jų vaiko talentas bus manipuliuoti suaugusiaisiais, kad gautų dėmesio ir pinigų.

Vėžys ir Mergelė

Vėžiai puikiai suvokia jausmus, tačiau netinkamomis aplinkybėmis dėl šio gebėjimo tampa puikiais manipuliatoriais. Jei santykiai nenusiseks, o dėl globos teisių reikės kovoti su Mergele, atsiskleis tamsioji Vėžio pusė. Teismo salėje Mergelės pavirs mamytėmis meškomis arba tėčiais vilkais, o Vėžį toks elgesys įsiutins ir privers pasinaudoti visomis turimomis emocinėmis priemonėmis, kad sutuoktinį ar sutuoktinę pravirkdytų. Vėžiai nepaisys vaikų gerovės bei norų ir sieks išimtinių globos teisių, o emociškai sužlugdytos Mergelės jokiu būdu nepasiduos. Taigi vaikais augs su tėvais, kuriems svarbiau ne rūpintis šeima, o vienam kitą skaudinti. Tiek Vėžys, tiek Mergelė norėdami pakenkti partneriui vaikus temps į savo pusę, kol galų gale viskas baigsis tragedija.

Skorpionas ir Jautis

Jei šalia nebus labiau rizikuoti mėgstančio partnerio, Jautis norės sukurti stabilią ir patogią aplinką vaikams, tad gali būti, jog šie užaugs tikri tinginiai. Skorpionas šito išvengti nepadės. Vandens ženklas Skorpionas atsiduoda įvykių tėkmei ir nemėgsta didelių pokyčių, todėl tikrai neprieštaraus partneriui ar draugams, be to, vaikus būtinai lepins. Tokioje šeimoje gimę vaikai nesitvarkys kambario ir nepadės atlikti namų ruošos darbų, nes tėvai niekada to nepaprašys. Vaikai manys, kad nešvarūs drabužiai patys stebuklingai išsiskalbia, susilanksto ir sušoka į stalčių, o lėkštės iš kriauklės pačios išsiplauna ir grįžta į spinteles.

Šaulys ir Jautis

Paprastai Jaučiai būna puikūs, bet šiek tiek valdingi tėvai. Tačiau jei Jautis susidraugauja su Šauliu, vaikams gresia tiesiog nusikalstama nepriežiūra. Abu ženklai mėgsta materialias vertybes, o Šaulys labai charizmatiškas, todėl gali Jaučiams namo parnešti daugybę pinigų. Tačiau praktiškieji Jaučiai neprivers padebesiais skrajojančių Šaulių prisiimti atsakomybės. Atsiradus vaikams, Šaulys manys, kad užtenka vaikams duoti pinigų, bet prisidėti prie jų auginimo tikrai nenorės. Taigi mama su tėčiu kiekvieną savaitgalį keliaus į prabangias keliones, o vaikai sėdės namuose su aukle. Jei jums nepasisekė ir turite tokius tėvus, žinokite, kad jiedu taip žavisi vienas kitu, kad norint atkreipti jų dėmesį jums teks sudaužyti ne vieną, o net du jų mėgstamiausius automobilius.

Dvyniai ir Avinas

Avinai labai meniški ir nuolat ieško naujų būtų išreikšti save bei savo kūrybingumą. O naujoves dievinantys Dvyniai tikrai neatsispirs languotais marškiniais apsivilkusiems ir gitara grojantiems Avinams. Poroje šiedu ženklai stiprins vienas kito polinkį į originalumą ir norą būti kitokiam, tad nuspręs niekad netapti tipiška šeima, kurioje mama rūpinasi namais, o tėtis dirba biure. Deja, jiedu eis į žaidimų aikštelę su elektroninėmis cigaretėmis, o verkiančiam kūdikiui į burną įkiš dirbtiniais ūsais papuoštą čiulptuką. Jiems atrodys, kad pasipuošę derančiais medkirčių marškiniais atrodo labai šauniai, tačiau kūdikiai jų ironijos nesupras.

Žuvys ir Liūtas

Geraširdės ir mylinčios Žuvys padarytų viską, ko tik trokšta partneris, tačiau Liūtas niekad nežino, ko nori. Jis daug svajoja, bet nesiima jokių veiksmų. Tiek Liūtas, tiek Žuvys vaikams nuolat kartos, kad jie – nuostabūs, tačiau Liūtas netrukus iškeliaus pagroti bare su universiteto laikų grupe, o Žuvys tiek lakstys ieškodamos dingusio partnerio, kad pamirš vaiko baleto pasirodymą. Tokioje šeimoje augantys vaikai iš tėvų nuolat gaus skirtingas žinutes: vieną akimirką jiems sakys, kad jie nusipelno visko, kas geriausia, o kitą – kad jų gyvenimas visiškai nereikšmingas. Iš tokių vaikų išaugs tie siaubingi žmonės, kurie net pilname autobuse garsiai šneka telefonu.

Vėžys ir Liūtas

Jausmingas ir jautrus Vėžys norės, kad Liūtas taptų atsakingu partneriu, tačiau to niekad nebus. Gerais sutuoktiniais Liūtai tampa tik tada, kai jų partneriai ryžtingi ir valdingi, o ne supratingi ir geraširdžiai, kaip Vėžiai. Taigi Liūtai nesusitupės, o Vėžiai kaltins save. Jų vaikai augs namuose, kur vienas iš tėvų kilus problemų pradingsta, o kitas visiškai praranda savitvardą. Šio vaiko gyvenime nebus nieko pastovaus. Dėl šios liūdnos padėties vaikas nebeišgalės būti tokioje niūrioje šeimoje ir labai jaunas pabėgs iš namų. Vėžiui dėl to plyš širdis, Liūtas per vėlai suvoks savo klaidas, o jei niekas neįsikiš, vaiko gyvenimas pasibaigs tragiškai.

Dvyniai ir Vandenis

Tiek Dvyniai, tiek Vandenis mėgsta bendrauti, bet Vandeniams patinka turėti nedidelę draugų grupelę, o Dvyniai nesijaučia patenkinti, jei neturi galimybės nuolat susipažinti su naujais žmonėmis. Susilaukus vaikų dėl to kyla problemų. Vandenis bjaurėsis Dvynių noru vaiką naudoti kaip lėlę „Instagram“ nuotraukoms, o Dvyniai neteks kantrybės supratę, kad Vandeniai nebenori savaitgaliais išeiti pasilinksminti. Santykiai prastės, Dvyniai vis daugiau laiko praleis su augančiu draugų ratu, o Vandeniai sėdės namuose su vaiku bei keliais geriausiais draugais ir skųsis Dvynių neatsakingumu. Įtampa vis augs, kol vaikui taps nepakeliama, tad šis visą gyvenimą nekęs Dvynių, nes jo neprižiūrėjo, ir Vandenio, nes nedrįso šiam pasipriešinti.

Ožiaragis ir Avinas

Šie tėvai vaikus laikys tik aksesuarais, kalbančiomis lėlėmis, kurias galima ignoruoti, jei joms skubiai nereikia pagalbos. Tokie tėvai mano, kad nieko baisaus vaikus vestis į barą. Jei šeštadienio vakarą sėdite mėgstamiausiame bare, bet nuotaiką staiga sugadina klykti pradėjęs kūdikis, kuriam jau seniai reikėjo būti lovoje, greičiausiai jo tėvai – Ožiaragis ir Avinas. Puikiai įtikinti mokantis Avinas pasakys Ožiaragiui, kad į barą pasiimti kūdikį – puiki mintis, o kai šis sumanymas įsitvirtins Ožiaragio galvoje, nuomonės jis nebekeis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)