Neskiria skirtingų verkimų

Daugelis mamų žino, kad kūdikio verksmai nėra vienodi. Po kelių savaičių tėtis, lygiai taip pat kaip ir mama, jau turėtų atskirti, ką koks verksmas signalizuoja. Anot specialistų, kūdikiai turi septynis pagrindinius verksmus – kai nori valgyti, kai jaučiasi šlapias, kai yra pavargęs, kai jam karšta ir t.t. Jei tėčiui visi verksmai skamba vienodai, derėtų sunerimti.

Kūdikis verkia tėčio rankose

Jei kūdikiai su tėčiu praleidžia pakankamai laiko, jie greitai jį „pamėgs“. Jei kūdikis neatpažįsta tėčio, ar ima verkti, kai su juo paliekamas, ženklas, į kurį nereikėtų numoti ranka.

Auginti vaiką yra labai „paprasta“

Vaikų auginimas tikrai nėra paprasta. Net ir patys geriausi tėvai susiduria su iššūkiais, kuriuos retai kada įvardins kaip „paprastus“. Taigi jei tėtis kitiems pasakoja, kad auginti vaiką yra labai lengva, jis arba meluoja, arba jis jo ir neaugina.

Nemoka pakeisti sauskelnių

Kūdikiai ir sauskelnės eina ranka rankon kaip riešutų sviestas ir džemas. Pakeisti sauskelnes tikrai paprasta ir tai nereikalauja jokių ypatingų žinių. Laimei, tyrimai rodo, kad net 9 iš 10 tėčių moka tai daryti, jei jūsiškis tas vienas, kuris – ne, pats laikas išmokyti.

Nesusigaudo, kaip užsegti automobilio kėdutėje sėdintį kūdikį

Automobilio kėdutės yra labai svarbios ir šiandien naudojamos itin dažnai. Labai svarbu, kad tiek tėtis, tiek mama žinotų, kaip tinkamai vaiką pasodinti ir prisegti.

Neatpažįsta kūdikio signalų apie alkį

Kai kūdikis alkanas, jis laižo lūpas, čiulpia pirštą, muistosi, galiausiai ima verkti. Naujasis tėvelis turėtų žinoti šiuos ženklus ir atitinkamai reaguoti.

Neprilaiko kūdikio galvos

Jei tėčiui apie tai reikia priminti, jis tikrai nepakankamai dėmesio praleidžia su savo vaiku. Anot specialistų, kūdikis galvytę pradeda laikyti pats maždaug nuo 2 mėnesių. Tėčiai turėtų žinoti, kad iki tol labai svarbu laikant vaiką, prilaikyti ir jo galvytę.

Nežino, kaip pamaitinti kūdikį

Jei tėčiui kyla klausimas, ką valgo jo vaikas – trintą ar netrintą maistą, iš buteliuko ar šaukšteliu, reikėtų sunerimti. Niekas nesitiki, kad tėtis pasakys, iš kurios krūties paskutinį kartą buvo žindomas kūdikis, bet turėtų pasakyti – ką ir kada jis valgo.

Nesugeba aprengti

Per pirmą mėnesį tėtis turėtų susipažinti su vaiko drabužėliais. Ką po ko rengti, kaip užsegti ar kaip nurengti – tai neturėtų būti iššūkiu.

Kūdikis neatpažįsta tėčio

Liūdna, kai kūdikis neatpažįsta savo tėčio, nes šis nuolat užsiėmęs, kalba telefonu ar naršo kompiuteryje. Kūdikio reakcija į tėtį neturėtų būti tokia pati, kaip į nepažįstamąjį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)