Tyrėjai išsiaiškino, kad nors išrinkę vardą savo vaikui, tėvai iš pradžių juo džiaugiasi, vėliau dažniausiai ima gailėtis savo pasirinkimo. Vienas iš penkių pasakė, kad gailisi, nes vardas tapo pernelyg populiarus, o beveik kas dešimta pora nusiminė dėl to, kad jų vaiko vardu buvo pavadintas įžymybės vaikas.

Įdomu tai, kad 28 proc. žmonių pasakė savo vaikams, kad gailisi dėl to, kokį vardą jiems išrinko, o daugiau nei vienas iš dešimties prisipažino, kad vaikas jiems atsakė, jog ir jam pačiam jo vardas ne prie širdies

„Channel Mum“ atliktoje 2 tūkst. porų apklausoje paaiškėjo, kad viena iš trijų dėl savo pasirinkimo besikremtančių porų bandė išrinkti unikalų vardą savo vaikui, bet dabar negali išeiti į parką, nesutikę minios tuo pačiu vardu pavadintų vaikų.

Įdomu tai, kad 28 proc. žmonių pasakė savo vaikams, kad gailisi dėl to, kokį vardą jiems išrinko, o daugiau nei vienas iš dešimties prisipažino, kad vaikas jiems atsakė, jog ir jam pačiam jo vardas ne prie širdies.

Apklausoje taip pat paaiškėjo, kad vienas iš 20 tėvų vadina savo vaiką kitokiu vardu, nei įrašytas gimimo liudijime, nes jiems tas vardas nebepatinka. Tačiau vos 14 proc. ryžosi pakeisti vaiko vardą.

Kūdikių vardų ekspertė iš „ChannelMum.com“ SJ Strum sako: „Išrinkti vardą savo vaikui yra vienas iš svarbiausių jaunųjų tėvelių sprendimų, o sunkiausia tai, kad visi – nuo draugų ir giminaičių iki visiškai svetimų žmonių – turi apie tai savo nuomonę“.

SJ Strum tęsia: „Garsenybių vaikų vardai vis augantį vaikų vardų sąrašą dar papildo, bet atsiranda daugiau rizikos, kad jūs arba jūsų vaikas ilgainiui ims nekęsti išrinkto vardo.“

Tyrime paaiškėjo, kad kas antra pora nerinktų vaikui tokio vardo, kuriuo savo vaiką pavadino garsenybės. Pusė apklaustųjų pareiškė, kad nepavadintų savo vaiko Bear (Lokiu) – tokį vardą savo sūnui šrinko Cheryl Cole ir Liamas Payne‘as.

Antroje vietoje sąraše garsenybių vaikų vardų, kuriais tėvai nenorėtų pavadinti savo vaikų, atsidūrė Harper – jį išpopuliarino Davidas ir Victoria Beckhamai. Taip pat tėvai nenorėtų vadinti savo vaikų Kai (kaip Wayne ir Coleen Rooney vaiko) ir Shiloh (Brado Pitto ir Angelinos Jolie dukra).

10 populiariausių priežasčių, kodėl tėvai gailisi dėl vaikui išrinkto vardo:

1. Jis pernelyg išpopuliarėjo

2. Jaučiau spaudimą iš partnerio (šeimos nario) išrinkti būtent tokį vardą

3. Tiesiog nusibodo

4. Man nebeatrodo, kad vaikui šis vardas tinka

5. Mano draugai savo vaiką pavadino tokiu pačiu vardu

6. Jis pernelyg neįprastas

7. Jį sunku ištarti

8. Žmogus su tokiu pačiu vardu išgarsėjo

9. Šiuo vardu savo vaiką pavadino garsenybė

10. Jis skamba įžeidžiančiai ar keistai kartu su antruoju vardu ir pavarde

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)