Tokiais atvejais, kai jam reikia užsakyti siuntą, jis yra įpratęs skambinti kelioms logistikos bendrovėms ir teirautis pristatymo terminų bei tikėtinų apytikslių išlaidų. Bėgant metams jis priėjo išvadą, kad tokios užklausos užtrunka nemažai laiko, kurio užimtam šiuolaikiniam verslininkui itin trūksta. Jis apskaičiavo, kad vien skambindamas potencialiems logistikos partneriams ir laukdamas elektroniniu paštu siunčiamų pasiūlymų, per metus praleidžia dešimtis valandų.

Verslininko tikslas – kuo greičiau išsiaiškinti galimas krovinių gabenimo išlaidas ir terminus, kad pardavimo procesai įmonėje nė akimirkai nesustotų. Lukas prisiminė neseniai matytą reklamą apie Lietuvoje veikiančią „MyDello“ skaitmeninę krovinių pervežimų platformą, padedančią verslams greitai ir patogiai planuoti pristatymą internetu.

Per metus „MyDello“ platforma pritraukė 2 tūkst. verslininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, kurie pradėję ja naudotis ir planuoti tarptautinių krovinių gabenimą ne tik taupo pinigus, bet ir laiką. Skaitmeninis sprendimas leidžia pasirinkti maršrutą, tiksliau prognozuoti išlaidas, sekti krovinio kelionę, o kilus klausimams – bet kuriuo metu susisiekti su patyrusiais logistikos specialistais.

Lukas suveda į sistemą reikiamą informaciją: siuntėjo ir gavėjo adresus, krovinio svorį ir pakuočių išmatavimus. Vos per kelias sekundes „MyDello“ svetainėje jam pasiūloma keletas krovinio gabenimo variantų oru, jūra, keliu ar geležinkeliu. Kiekvienas iš šių variantų pateikiamas su kaina ir numatomu pristatymo į pasirinktą vietą terminu. Vienas paspaudimas patvirtinimui – ir krovinys keliauja iš Kinijos į Lietuvą.

Verslininkas vertina „MyDello“ platformos suteikiamą išlaidų optimizavimo galimybę, nes jis gali gauti kainų pasiūlymus gabenimui skirtingomis transporto rūšimis ir pats įvertinęs optimalų variantą pasirinkti sau tinkamiausią pasiūlymą. Atlikęs užsakymą, Lukas iš „MyDello“ ekspertų gauna išsamią savo krovinio ataskaitą – kur krovinys yra šiuo metu ir kiek liko laiko iki jo pristatymo į Lietuvą. Sekimo funkcija leidžia Lukui ramiai miegoti naktimis, žinant, kad „MyDello“ logistikos specialistai jam pateiks kiekvieną atnaujinimą ir informuos apie užsakymo eigą.