Pinigai uždirba pinigus

Besirūpinantys savo finansais žino – siekiant apsaugoti turimas santaupas nuo nuvertėjimo, svarbu jas įdarbinti. Vis tik pelningas investavimas daugeliui atrodo sudėtingas ir pakankamai nemažų lėšų reikalaujantis procesas. Sutelktinio finansavimo platforma „InRento“ pasiūlė produktą, leidžiantį investavimą į nekilnojamojo turto nuomos projektus padaryti prieinamu kiekvienam. Savo veiklą pradėję itin sunkiu COVID-19 pandemijos periodu, platformos įkūrėjai sugebėjo ne tik prisitaikyti prie rinkos pokyčių, bet ir užtikrinti stabilų augimą.

„Kurdami šį produktą siekėme gyventojams suteikti galimybę investuoti protingai, sąmoningai ir, kaip įmanoma, saugiau. Investicijoms į fizinį nekilnojamąjį turtą reikalingas nemenkas pradinis kapitalas, tuo tarpu mūsų platforma į NT projektus leidžia investuoti ir sąlyginai nedideles, vos kelis šimtus eurų siekiančias sumas, tokiu būdu suteikdama diversifikacijos galimybę ir įgalindama investuoti kiekvieną, kuris nori apsaugoti turimas santaupas ir papildomai iš to uždirbti“, – pasakoja „InRento“ įkūrėjas Gustas Germanavičius.

2022 metais „Europe Fintech Awards“ apdovanojimą už geriausią investavimo technologiją laimėjusi „InRento“ platforma gali pasigirti išties puikiais rezultatais: per šiek tiek daugiau nei dvejus metus kompanijai pavyko suburti beveik 16 tūkstančių investuotojų bendruomenę ir sudaryti sandorių už 10 milijonų eurų. Platformos patikimumą bei potencialą rodo ir tai, kad maždaug 50 proc. investuotojų bendruomenės sudaro investuotojai iš užsienio šalių, o į „InRento“ veiklą per dvejus metus investavo ir jų akcininkais tapo net trys investiciniai fondai.

Gustas Germanavičius

Atveria naujas, patrauklias rinkas

„Mums, kaip kompanijai, svarbūs ne tik rezultatai, bet ir patikimumas, nuoseklus augimas bei plėtra. Einame konservatyviu, bet mažesnės rizikos keliu, žiūrėdami į ilgalaikę perspektyvą. Fokusuojamės ne į greitą plėtrą, o į nuoseklų, stabilų augimą“, – sako G. Germanavičius.

Pasirinktos strategijos veiksmingumą liudija skaičiai: pagal vidutinį palūkanų dydį pirmoje vietoje Lietuvoje esantis „InRento“ tapo viena iš nedaugelio vėlavimų neturinčia investavimo platforma, kurios realizuoti projektai vidutiniškai generavo 15,46 proc. metinę grąžą. Uždirbti solidesnę metinę grąžą investuotojams leido plėtra į naujas rinkas bei apgalvoti investicijų sprendimai.

„Šiandien savo bendruomenės nariams suteikiame galimybę investuoti į vystomus NT nuomos projektus Lietuvoje, Ispanijoje ir Lenkijoje – šalyse, kuriose NT nuomos rinka yra išsivysčiusi, subrendusi ir išsiskiria išties aukšta grąža. Įprastai sutelktinio finansavimo platformose investuotojai uždirba iš palūkanų, tačiau „InRento“ siūlo galimybę papildomai uždirbti ir iš kapitalo prieaugio, kuomet yra sėkmingai realizuojami projektai“, – pasakoja „InRento“ vadovas.

Taupyti finansiškai nenaudinga

Esant ekonominiam neapibrėžtumui bei sudėtingai geopolitinei situacijai visame pasaulyje, nieko nedarymas gyventojams gali brangiai kainuoti. Savo finansų planavimas bei apgalvotas investavimas, anot G. Germanavičius, visuomet buvo ir šiandien yra geriausias būdas ne tik apsaugoti savo santaupas, bet ir uždirbti.

„NT rinka nuo senų laikų laikoma pakankamai saugia investicija, išsiskiriančia savo stabilumu ir didele grąža ilguoju laikotarpiu. Nepaisant to, kad NT rinkoje kainos nuolatos svyruoja, vertinant ilgalaikiame periode jos turi tendenciją augti. Investavimas į NT nuomos projektus per sutelktinio finansavimo platformą yra gera galimybė užsitikrinti finansinį stabilumą net ir neturint nuosavo turto“, – sako „InRento“ įkūrėjas.

Pašnekovas įsitikinęs – investuoti verta tik į tas sritis, kurias išmanote. Nežinantiems, nuo ko pradėti, tačiau norintiems investuoti į NT nuomą, G. Germanavičius pataria atsakingai pasverti galimas rizikas, mat žadama didelė grąža įprastai reikalauja prisiimti ir didesnes rizikas. Vadovaudamasis savo patirtimi, pradedantiems investuotojams Gustas siūlo rinktis saugiklius turinčius finansinius įrankius.

„InRento“ platformoje visos investuotojų investicijos yra apsaugomos pirminiu turto įkeitimu –hipoteka, įkeičiant nekilnojamąjį turtą investuotojams. Be to, įkeisto turto vertė niekados neviršija investuotojų suteiktos paskolos vertės, o daugelio projektų grąža, kurią projekto savininkas generuoja iš nuomos, yra didesnė nei palūkanos, kurias kiekvieną mėnesį reikia mokėti investuotojams. Tokia rizikos politika leidžia gerokai sumažinti projekto savininko nemokumo riziką“, – pabrėžia G. Germanavičius.