Ketinantiems tiek įsirengti, tiek atnaujinti savo verslo patalpas IKEA verslo interjero dizainerė Rūta Gajauskaitė siūlo pirmiausia apgalvoti projekto biudžetą. Reikėtų susiplanuoti, kiek pinigų bus skirta interjerui, ir to laikytis. Tai padės susidėlioti prioritetus. Specialistė pataria apie 10 proc. biudžeto atsidėti nenumatytoms išlaidoms.

Antra, reikėtų apsibrėžti visas funkcijas ir veiklas, kurioms jūsų verslo patalpos turėtų būti pritaikytos, pavyzdžiui, klientų priėmimui, produkcijos eksponavimui, gamybai. Tai derėtų padaryti prieš pradedant galvoti apie spalvas ar baldus.

Galiausiai, kreipdamiesi į profesionalų interjero dizainerį, sutaupysite laiko ir pinigų. „Specialistas jums pateiks kelis funkcinius sprendimus, iš kurių galėsite išsirinkti tinkamiausią, ir pasiūlys geriausiai jūsų verslo patalpoms tinkantį baldų derinį. Ir, žinoma, jis parengs pasiūlymą pagal jūsų numatytą biudžetą“, – sako R. Gajauskaitė. Ji priduria, kad interjero dizaineris padės išvengti impulsyvių pirkinių, kurie kartais gali brangiai atsieiti.

Kaip sutaupyti turint nedidelį biudžetą?

Jei savo naujoms verslo patalpoms – krautuvėlei, kūrybinei erdvei ar biurui – numatėte limituotą biudžetą, interjero dizainerė siūlo geriau pirkti mažiau, bet kokybiškesnių, daugiau funkcijų tarnaujančių baldų. Ji atkreipia dėmesį į tai, kad mažose įmonėse, taupant ir pinigus, ir erdves, labai pasiteisina daugiafunkciai sprendimai.

„Jei negalite iš karto įsirengti patalpų taip, kaip svajojate, geriau iš pradžių įsigykite mažiau, bet funkcionalių ir tarpusavyje derančių baldų, kurie tarnaus ilgus metus ir leis pamažu kurti jaukų likusį interjerą. Tai ypač aktualu, jei jūsų verslo patalpos matomos klientams. Visada geriau šiek tiek asketiška, bet švari aplinka nei netvarkinga ir nereprezentatyvi. Netvarkos išvengti padeda baldai su durelėmis ar stalčiais, kuriuose lengva paslėpti daiktus, o tvarkingai susidėti juos – įvairios dėžės ir dėklai“, – pataria interjero dizainerė.

Norintiems atnaujinti verslo patalpas interjero specialistė pirmiausia siūlo įvertinti – galbūt pakaktų nedidelių patobulinimų, pavyzdžiui, tik perdažyti sienas ar baldus. Jei pradžioj pakaktų perdažyti sienas, palaipsniui galima pasikeisti ir baldus. Tai leistų išlaidas paskirstyti ilgesniam laikotarpiui. „Dar vienas būdas stilingai atsinaujinti – žaisti interjero stiliais ir derinti senus baldus ar aksesuarus su naujais. Tai ypač tinka kūrybinėms verslo patalpoms. Šiuo klausimu taip pat gali padėti profesionalus interjero specialistas“, – sako R. Gajauskaitė.

Verslo interjero dizainerė dalijasi dar vienu vertingu patarimu, kaip sutaupyti pasinaudojant interjero dizainerių paslaugomis: „IKEA gali įmonėms suteikti nemokamų profesionalių interjero dizaino paslaugų. Mūsų interjero dizaineriai parengs dizaino projektą, pateiks įkvepiančių patarimų ir idėjų, kaip išsirinkti baldus ar apstatyti biuro, prekybines ir kitas patalpas. Klientui nusprendus įgyvendinti pasiūlytą projektą ir įsigyti ne mažiau kaip 70 proc. tame projekte numatytų IKEA baldų ir aksesuarų, interjero dizaino paslauga nekainuoja“, – sako R. Gajauskaitė.

Kokius lūkesčius klientai dažniausiai kelia savo verslo patalpoms?

Su verslo klientais dirbanti interjero dizainerė pastebi, kad mažų krautuvėlių savininkams ypač rūpi, kaip siūlomus gaminius pateikti ne tik gražiai, bet ir taupiai vietos atžvilgiu. „Taip pat dažnai domimasi, kur laikyti produktų atsargas. Paprastai tokiais atvejais patariame rinktis uždaras lentynas ir sandėliavimo dėžes. Šie sprendimai padeda išlaikyti tvarką, neapsikrauti daiktais“, – pataria R. Gajauskaitė.

Interjero dizainerė taip pat pastebi, kad verslo klientus dažnai domina baldai, kuriuos jie galėtų lengvai pritaikyti konkretiems savo verslo poreikiams, kaip, pavyzdžiui, spintų sistemos, kurias galima susiplanuoti pagal savo turimą erdvę ir poreikius. Ta pati lentyna gali būti naudojama gamybiniams reikmenims paslėpti nuo kliento akių už uždarų spintelių durų bei eksponuoti prekėms pasirinkus atviras lentynas.

Daugelis taip pat ieško būdų erdves įsirengti jaukiau. Geriausia išeitis čia pasirūpinti, kad būtų pakankamai šviesos šaltinių ir pasitelkti tekstilę bei aksesuarus. Šiomis priemonėmis patalpas galima atnaujinti ne tik greitai, bet ir per daug neišlaidaujant. Populiariausios šiuo metu šviesios, pastelinės spalvos, mėgstami aksesuarai iš natūralių medžiagų – medžio, bambuko.

Nemokama interjero dizaino paslauga verslui

IKEA siūlo estetiškų ir funkcionalių interjero sprendimų, skirtų būtent verslo reikmėms. Interjero dizaineriai parengs interjero projektą, padės išsirinkti tinkamiausius baldus ir įgyvendinti sumanymą reikiamose patalpose: biure, krautuvėlėje, kavinėje, viešbutyje, nuomai skirtame bute ar kitur.

Klientui nusprendus įgyvendinti IKEA dizainerių pasiūlytą projektą, įsigyjant bent 70 proc. tame projekte numatytų IKEA baldų ir aksesuarų, interjero dizaino paslauga suteikiama nemokamai. Daugiau informacijos įmonėms rasite čia.