Pandemija augino darbuotojų jautrumą

Verslo konsultacijų įmonė „OVC Consulting“ kasmet kviečia įvairaus dydžio įmones dalyvauti jų organizuojamame tyrime, kurio metu yra matuojamas darbuotojų įsitraukimo lygis. Praėjusiais metais iš beveik keturiasdešimties tyrime dalyvavusių įmonių geriausius rodiklius pademonstravo technikos bei įrangos nuoma užsiimanti bendrovė „Cramo“ bei gėrimų gamintoja „Švyturys-Utenos alus“.

Tuosyk per „Ateities organizacijos 2020“ apdovanojimų renginį bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ ir „Carlsberg“ Baltijos šalyse vadovas Rolandas Viršilas džiaugėsi, kad nuolat tobulinami įvairūs darbuotojų motyvacijos kėlimo sprendimai pasiteisina su kaupu – įmonei pavyksta patenkinti darbuotojų lūkesčius ir rasti bendrus taškus. Praėjus metams, kurie buvo gausūs naujų pandemijos pažertų išbandymų, įmonės žmogiškųjų išteklių valdymo verslo partnerė Lietuvoje Julija Gedrimė pasakoja, kad pandemija išties turėjo įtakos darbuotojų nuotaikoms.

Ateities organizacijos 2020 apdovanojimai (HR Savaitė Lietuva nuotr.)

„Kad ir kaip stengiamės sukurti gerą ir saugią aplinką, uždaryti darbuotojų burbule neįmanoma, todėl būtų drąsu teigti, kad pandemija, įvairūs suvaržymai ir naujos taisyklės jiems neturėjo jokios įtakos. Jautėme, kad nuovargis ir jautrumas iš tiesų išaugo, bet įsitraukimo neužgožė.

Tą patvirtino šiemet atliktas darbuotojų nuomonės tyrimas, kuriuo remiantis net 82 proc. nuostata nepasikeitė – jie yra patenkinti savo darbdaviu, o net 88 proc. mano, kad jų vadovas suteikė visą reikalingą pagalbą bei tinkamai skatino išlaikyti darbo ir asmeninio gyvenimo balansą COVID-19 krizės metu“, – pasakoja J. Gedrimė.

Darbuotojų įtrauktis į vidinę kultūrą – ilgas ir nuoseklus kelias

Pasak „Švyturys-Utenos alus“ žmogiškųjų išteklių valdymo verslo partnerės, efektyviausia priemonė, siekiant ne tik išlaikyti, bet ir auginti darbuotojų įsitraukimą, yra nuolatos vystomas atviras dialogas su darbuotojais.

 Julija Gedrimė

„Mūsų įmonėje atliktas darbuotojų įsitraukimo tyrimas buvo tik ilgo ir nuoseklaus kelio pradžia – pagrindas tolimesnei diskusijai ir poreikių, kylančių iš pačių darbuotojų, išsigryninimas. Kiekvienas vadovas aptaria gautus tyrimo rezultatus su savo komanda, tuomet ši deleguoja savo atstovą į įmonės veiksmų plano kūrimo sesiją, kurios metu darbuotojų atstovai iš įvairių skyrių ir grandžių susirenka vienos dienos diskusijai, kurioje kuria veiksmus rūpimų sričių gerinimui. Šiais metais po tokios sesijos parsivežėme net 43 konkrečias idėjas – dalis jų jau įgyvendintos, dalis suguls į įmonės veiksmų planą ir bus įgyvendintos per ateinančius metus“, – patirtimi dalijasi J. Gedrimė, kuri darbuotojų įsitraukimo tyrimą vertina kaip būtiną atlikti kiekvienoje organizacijoje, nepriklausomai nuo jos dydžio.

Išryškino pridėtinę vertę

Vardindama pagrindines naudas, kuriomis gali džiaugtis didelį darbuotojų įsitraukimą turinčios įmonės, „OVC Consulting“ įsitraukimo sprendimų vadovė bei partnerė Almanta Jakštaitė-Vinkuvienė, mini ir geresnius veiklos rezultatus, ir stipresnę vidinę kultūrą.

 Almanta Jakštaitė-Vinkuvienė

„Įsitraukę į organizaciją darbuotojai – tai vienas iš įmonių sėkmės variklių. Tokios įmonės neabejotinai priima greitesnius ir lankstesnius sprendimus, sėkmingiau įžvelgia ir įgyvendina reikiamus pakeitimus, nes kartu su darbuotojais ieško būdų, kaip spręsti įvairias situacijas. Tai galiausiai nulemia ir geresnius finansinius rezultatus, ir pozityvesnį klientų vertinimą, ir vyraujančią nuomonę apie organizaciją darbo rinkoje. Juk kaip bebūtų – darbuotojai yra vieni pagrindinių įmonės reprezentatorių“.

Jai antrina ir „Švyturys-Utenos alus“ žmogiškųjų išteklių valdymo verslo partnerė, teigdama, jog įsitraukę darbuotojai, kuriems nuoširdžiai rūpi įmonės gerovė, įdeda daugiau pastangų į kasdienį darbą ir taip pasiekia daug geresnių rezultatų. Įsitraukimas padeda kurti gerą atmosferą, skatina atvirumą ir norą tobulėti. Taigi įmonei, J. Gedrimės įsitikinimu, pridėtinė vertė akivaizdi.

Ateities organizacijos 2020 apdovanojimai (HR Savaitė Lietuva nuotr.)

Kuri šalies įmonė pademonstruos geriausius darbuotojų įsitraukimo rodiklius bei gaus „Ateities organizacijos 2021“ titulą paaiškės jau spalio 7 dieną personalo konferencijos „HR Savaitė Lietuva“ metu.

Užsakymo nr.: PT_88340979