„Tvarumas mūsų strategijoje užima ypatingą vietą, todėl kiekvieną dieną visa „Coca-Cola HBC“ komanda imasi aktyvių veiksmų, kad sumažintų įmonės veiklos poveikį aplinkai. Tvarumas yra integruotas visuose mūsų verslo aspektuose. Siekiame kurti vertę ir ja dalintis su visomis suinteresuotomis pusėmis. Nuolatos atidžiai stebime, kaip mums sekasi įgyvendinti tvarumo įsipareigojimus iki 2025. Esame sutelkę dėmesį į šešias svarbiausias sritis, kuriose prisidedame prie gyvenimo gerinimo, padėdami bendruomenėms ir saugodami aplinką. Tokiu būdu jau dvyliktus metus iš eilės esame tarp pramonės lyderių, ir šeštą kartą atsiduriame pirmoje vietoje”, - teigė „Coca-Cola HBC Lietuva“ Korporacijos reikalų ir tvarumo vadovė Lietuvoje Inga Lungė.

Inga Lungė

Visur, kur vykdome savo veiklą, palaikome vietos bendruomenes. Keliame sau ambicingus tikslus, kuriuos atspindi mūsų „Tvarumo misija 2025” ir nulinės emisijos įsipareigojimas „Net Zero by 2024”. Kiekvienais metais vertiname ir pranešame apie savo pažangą siekiant tikslų ir įgyvendinant įsipareigojimus.

„Pavyzdžiui, 2021 metais Lietuvoje buvo surinkta ir perdirbta 90% mūsų PET pakuočių. Taip pat verta paminėti, kad Lenkijos ir Baltijos šalių „Coca-Cola HBC“ padalinys per pastaruosius 10 metų CO2 emisiją sumažino 45 proc. 100% mūsų gamybos įrenginiuose Lenkijoje ir Lietuvoje sunaudojamos elektros energijos gaunama iš atsinaujinančių energijos šaltinių. Tai tik keli pavyzdžiai, ką pavyko nuveikti įgyvendinant”, – keletą sėkmės istorijų tvarumo srityje Lietuvoje išvardijo Inga Lungė.

Nuotraukos aprašas

Anot jos, kompanija kasmet prisideda prie „Lietuvos Junior Achievement” veiklos ir įgyvendina tarptautinę edukacinę programą „Youth Empowered“, kurios tikslas - skatinti jaunimo verslumą per savęs pažinimą. Tokiu būdu siekiama prisidėti prie jaunimo nedarbo prevencijos. „2022 metais jaunus žmones kvietėme jungtis prie tarptautinio renginio „Užsikrauk karjerai!“, kurį stebėjo beveik 5 tūkst. jaunų žmonių Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. „YouthEmpowered“ yra viena iš pagrindinių socialinių programų, kurias įgyvendiname vykdydami savo tvarumo misiją, ją tęsiame ir šiais metais“, - sakė Inga Lungė.

Nuotraukos aprašas

Ji taip pat paminėjo, kad „Coca-Cola HBC Lietuva“ yra įsitraukusi į vietos bendruomenių veiklas, skatina ir palaiko jas. Prisideda prie sporto ir kultūros renginių, buria savo darbuotojus savanorystės veikloms, rūpinasi darbuotojų tobulėjimu ir saugumu, ypatingą dėmesį skiria įvairovei ir lygioms teisėms užtikrinti.

„Suprantame, kad reikia dar daug nuveikti, tačiau tikime, kad galime išlaikyti šią kryptį ir užtikrinti tolesnę pažangą, siekiant tvarumo tikslų“, - teigė „Coca-Cola HBC Lietuva“ Korporacijos reikalų ir tvarumo vadovė.