Pasak Dianos Česonytės, „BMI Executive Institute“ trumpųjų mokymų programų vadovams direktorės, tyrimai ne vienerius metus rodo, kad didžiosiose verslo bendrovėse Lietuvoje vadovų grandies pozicijas užima apie 30 proc. moterų, generalinių direktorių – dar mažiau. Tokių bendrovių stebėtojų tarybose ar valdybose moterų narių skaičius vos perkopia 10 proc. Kai tuo tarpu karjeros pradžioje žemiausiose pozicijose žymių skirtumų tarp dirbančių vyrų ir moterų nėra. Panašios tendencijos vyrauja ir daugelyje kitų pasaulio šalių.

Besikeičiančiame šiuolaikiniame pasaulyje veikiančioms įmonėms yra reikalingi nauji požiūriai, naujos lyderystės formos, kurios galėtų padėti sėkmingai toliau gyvuoti ir augti. Empatija, kuklumas, dėmesingumas darbuotojui, savalaikis grįžtamasis ryšys, įtraukios ir psichologiškai saugios darbo aplinkos kūrimas, yra lyderystė, kurios dabar reikia sėkmės siekiančiam verslui. Būtent tokia lyderystė dažnai būdinga moterims. Daugiau moterų vadovaujančiose pareigose reiškia įvairesnę patirtį ir daugiau skirtingų požiūrių įmonėje, o tai padeda priimti geresnius sprendimus, išsiskirti konkurencingoje aplinkoje. Daugiau moterų turinčios vadovų komandos suteikia įmonėms naujų talentų, suvokimų, požiūrių, o tai lemia sėkmingesnius santykius ir veiklos rezultatus.

„Tad stebint rinką, kalbantis su įvairaus lygio vadovėmis, kilo mintis sukurti moterims vadovėms programą, kuri padėtų sustiprinti jų lyderystės įgūdžius, pagelbėtų atrasti daugiau balanso tarp darbo ir asmeninio gyvenimo atsakomybių, - pasakoja D. Česonytė. - Autentiškesnė, paveikesnė lyderystė, gebėjimas derinti darbo ir gyvenimo prioritetus su savo tikslais ir vertybėmis bei išvengti perdegimo, efektyvesnis komandos valdymas, įtaigus kalbėjimas, greitesnis atsistatymas po nesėkmių, didesnis kūrybiškumas ir atvirumas naujovėms – tai įgūdžiai, kurie bus lavinami per penkis Atsparios lyderystės programos mėnesius. Programos dalyvėms bus suteikiamos reikalingos teorinės žinios bei praktiniai įrankiai, kurių naudojimas realioje aplinkoje bus stiprinamas taikant individualias koučingo sesijas bei grupines fasilituojamas refleksijas. Atsparios lyderystės programa orientuota į asmeninį augimą, tvarų pokytį ir sėkmingą karjeros vystymąsi“.

Atsparios lyderystės programa vadovėms (angl. Resilience-Based Leadership for Female Leaders) yra sukurta pagal „BMI Executive Institute“ šveicarų partnerių tarptautinius, jau ne vienerius metus įgyvendinamus moterų lyderystės mokymus. Apklausos parodė, kad 60 proc. jų dalyvių dar nebaigę programos buvo paaukštintos pareigose ar įgavo daugiau atsakomybės įgyvendinamuose projektuose. 85 proc. dalyvių pakeitė savo vadovavimo stilių ir gebėjo efektyviau reaguoti į kylančius profesinius iššūkius. 92 proc. tapo ryžtingesnės pokalbiuose su kolegomis, komandomis bei vadovais.

Daugiau apie Atsparios lyderystės programą vadovėms informacijos ieškokite https://www.bmiinstitute.com/vilnius/programme/resilience-based-leadership/