Šiandien pavyzdinį darbuotojų įsitraukimą demonstruojančios įmonės atstovas neslepia – pirmosios pandemijos metu iššūkiai neaplenkė ir jų komandos.

„Kai užsakymų kiekis per savaitę smukteldavo po 10 proc., buvo itin liūdna. Stipriai mažėjantys rezultatai turėjo įtakos visai komandai, jos nuotaikoms, todėl pradžia buvo tikrai komplikuota“, – prisimena vienas iš įmonės „Alliance for Recruitment“ vadovų.

Vis dėlto, įmonė iškart ėmėsi strategijos komunikuoti su darbuotojais be užuolankų, kaip sako vadovas, – rodyti realią, nepagražintą situaciją.

„Manau, tai mus stipriai sutelkė, nes visi suprato, kad kiekvieno indėlis išlaikyti kompaniją „virš vandens“ tapo kaip niekad svarbus. Be abejo, tai kiekvienam kainavo daug pastangų ir streso. Bet kaip byloja klasikai, problemos ar sunkios situacijos žmones išties suvienija. Laimei, tiek didelių pastangų dėka, tiek gerėjant situacijai rinkoje, viskas palengva susitvarkė – šiemet poreikis mūsų paslaugai išaugo kaip niekad. Taigi, išėjom iš krizės ir stipresni, ir dar vieningesni“, – sako V. Šidlauskas.

 'Ateities organizacijos 2021' apdovanojimai

Darbuotojų įsitraukimą matavo pirmą kartą

Nors ankščiau darbuotojų įsitraukimo įmonė nematavo, juntami pokyčiai ir sutelktumas paskatino pasitikrinti ir žvilgterti į save iš šalies.

„Ankščiau sistemiškai įsitraukimo nematuodavome, pradėjome tik nuo šių metų, tačiau tikrai tęsime. Jautėme, kad komanda įsitraukusi, bet kiek stipriai – buvo neaišku. Žinoma, smalsu buvo palyginti ir su likusia rinkos dalimi. Sužinoję rezultatus, likome maloniai nustebinti: pamatėme, kad darbuotojai ne šiaip įsitraukę. Mūsų rodiklis sėkmingiausias tarp tikrai ne mažos įmonių dalies visoje Lietuvoje, tarp kurių – ir gerokai didesnės, ir įtakingesnės nei mes“, – sako „Ateities organizacijos 2021“ titulą pelniusios „Alliance for Recruitment“ vadovas.

Dalyvavimas „OVC Consulting“ tyrime, V. Šidlausko teigimu, padėjo ne tik geriau įsivertinti įsitraukimą, bet ir atnešė kitų pridėtinių naudų: kuo didesnis komandos įsitraukimas, tuo labiau jiems rūpi kaip sekasi įmonei, norisi geriau atlikti savo darbą, auga atsakomybės lygis.

 Alliance for Recruitment komanda - 'Ateities organizacija 2021'

„Pastebėjome ir dar vieną tendenciją – kai darbuotojams nuoširdžiai rūpi įmonė ir jos sėkmė, jie natūraliai pergyvena, o tai augina streso lygį. Štai kodėl šiemet skyrėme itin daug dėmesio komandos gerovei, laimei, balansui, poilsiui ir kitiems, ne darbiniams klausimams. Čia matyčiau dar vieną taikyto tyrimo pridėtinę vertę – identifikavome ne tik geras, bet ir tobulintinas vietas. Tai padėjo vadovų komandai susitarti, kaip dar labiau gerinti darbuotojų sąlygas, atliepti jų poreikius“, – pastebi V. Šidlauskas.

Stebėti komandos gerovę pataria nuolat

Tuo tarpu darbuotojų įsitraukimo tyrimą atlikusi „OVC Consulting“ įsitraukimo sprendimų vadovė ir partnerė Almanta Jakštaitė-Vinkuvienė pažymi, jog stiprus darbuotojų įsitraukimas reikalauja nuolatinio darbo komandoje, jų motyvacijos supratimo ir adekvataus įgalinimo, todėl, primena, jog tai yra ne vienkartinis, o tęstinis procesas.

 Almanta Jakštaitė-Vinkuvienė

Kasmet „OVC Consulting“ atliekamas darbuotojų įsitraukimo tyrimas padeda nustatyti darbuotojų santykio į organizaciją ir nusiteikimo veikti organizacijos labui būklės vertinimą. Tai efektyvus metodas, aiškiai parodantis darbuotojų įsitraukimą, kurį matuoti ryžtasi vis daugiau įmonių.

Užsakymo nr.: PT_88412347