Paruošimas – 30 min.

4 porcijoms reikės:

  • 1/2 puodelio „Kėdainių konservų“ originalaus majonezo,
  • 4 vištienos krūtinėlės filė puselių,
  • 80 g plėšytų romaninės salotos lapų,
  • 2 apelsinų (nuluptų ir supjaustytų),
  • 1 v. š. apelsinų sulčių,
  • 2 a. š. baltojo vyno acto,
  • 1 a. š. sojų padažo, medaus,
  • 1/4 a. š. malto imbiero,
  • žiupsnelio druskos,
  • ryšulėlio rėžiukų (nebūtina),
  • 110 g žirnių su ankštimis (nebūtina).


Gaminimas:

  1. Sumaišykite majonezą, actą, sojų padažą, medų, imbierą ir druską. Atsidėkite 1/4 šio padažo vištienos paruošimui.
  2. Įmaišykite apelsinų sultis į pagrindinę padažo dalį, ją atidėkite į šalį.
  3. Vištieną, kol ši visiškai iškeps, kepkite ant grotelių arba keptuvėje, naudodami anksčiau atsidėtą 1/4 padažo.
  4. Į dubenį dėkite plėšytus salotų lapus bei rėžiukus. Sumaišykite su atsidėta pagrindine padažo dalimi.
  5. Ant žalumynų dėliokite supjaustytą vištieną, žirnelius ir apelsinus.