6 asm.
Gaminimo laikas: 1 val.

200 g miltų
100 g cukraus
1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
180 g sviesto
430 g KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO vyšnių uogienės
1 saujos šaldytų vyšnių
½ šaukštelio malto cinamono
150 g maskarponės sūrio
Žiupsnelio gvazdikėlių

1. Miltus sumaišykite su cukrumi ir žaliosios citrinos žievele.
2. Sudėkite šaltą, gabaliukais pjaustytą sviestą. Rankomis trinkite sviestą su miltais, kol neliks sviesto gabaliukų.
3. Į kepimo formą sudėkite ½ gautų trupinių.
4. Ant trupinių dėkite ir paskleiskite KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO vyšnių uogienę, apibarstykite šaldytomis vyšniomis ir maltu cinamonu.
5. Krūvelėmis išdėliokite maskarponės sūrį, berkite gvazdikėlių ir viską užbarstykite likusiais trupiniais.
6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 30–40 min., kol trupiniai apskrus.

Šaltinis
Projektas „Kalėdų stalas“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją