Aukšto lygio poilsio ir sveikatingumo kompleksasAtostogų parkas, įsikūręs vos 2 kilometrus nuo Palangos, atvykusius poilsiautojus džiugina 16 baseinų ir 8 pirtimis, medicinos centru „Natura Termo SPA“, komfortišku viešbučiu ir jaukiomis rastinėmis vilomis.

Kodėl aš iki šiol nežinojau, kiek daug pramogų galima rasti šiame parke? Pravažiuodama įsivaizduodavau, kad tai tik viešbutis su restoranu. Pasirodo, tai puiki vieta poilsiui su vaikais, mat čia yra vandens kalneliai, plaukimo ir hidromasažiniai baseinai, gausu baseinų po atviru dangumi“, – įspūdžiais dalinasi Erika Vitulskienė.

Sužavėjo išskirtinė gintarinė pirtis

„Atostogų parke“ tikrą malonumą atras ir pirčių mėgėjai. Čia įrengtai išskirtinei gintarinei „Saulės“ pirčiai panaudota net 2 tonos 50 mln. metų menančio Baltijos gintaro, o jos gultų plokštelės – vietinių meistrų rankų darbo kūrinys.

„Yra tekę gerti arbatas su gintaru, naudoti tepinėlius su gintaru, bet gulėti gintaro pirtyje ant gintarinių gultų – kažkas naujo. Ši patirtis paliko patį geriausią įspūdį. Vaikai gintarinėje „Saulės“ pirtyje taip pat jautėsi tarsi kosmose, apkerėti,“ – sako Merūnas Vitulskis.

Ši ypatinga gintaro pirtis – tikras sveikatos lobynas. Pirtyje sušilęs gintaras į orą paskleidžia žmogaus organizmui gyvybiškai reikalingos gintaro rūgšties, kuri padeda šalinti laisvuosius radikalus, palaikyti širdies ritmą, stiprinti nervų ir imuninę sistemas, atkurti viso kūno energinę pusiausvyrą, gerinti smegenų funkciją, sutvarkyti refleksus ir sulyginti streso padarinius. Gintaras garsėja ir nuskausminančiomis bei priešuždegiminėmis savybėmis, kurios gali būti naudingos sergantiems artritu.

Dar keli „Atostogų parko“ pasididžiavimai – grožio ir sveikatos procedūros su natūraliu iš Riauškos ežero dugno išgaunamu sapropeliu bei mineralinio geoterminio vandens procedūra „Mineralų jūra“. Plūduriuojant šiame iš 2154 metrų gylio gręžinio išgaunamame vandenyje organizmas pasisemia įvairių jam reikalingų mineralinių medžiagų.

Šios procedūros nauda sveikatai įrodyta moksliškai. Viename litre itin aukštos mineralizacijos geoterminio mineralinio vandens yra ištirpę daugiau kaip 80 gramų įvairių mineralinių medžiagų. Tai net kelis kartus viršija kituose Lietuvos kurortuose naudojamo vandens mineralizacijos lygį.

SPA paslaugos – visai šeimai

Šeima taip pat išbandė „Atostogų parke“ įsikūrusio medicinos centro „Natura Termo SPA“ paslaugas.

Erika lepinosi gintaro veido masažu, Merūnas – Baltijos smėlio pintų masažu, kartu su šeima atostogavusi močiutė išbandė parafino vonelę rankoms, o vaikai – vaikišką masažą. Medicinos centre „Natura Termo SPA“ yra teikiama per 200 įvairių gydomųjų ir SPA procedūrų, sudaromos dienos ar tęstinės gydomosios programos, skiriami būtini tyrimai. Čia dirba gausi SPA ir medicinos specialistų komanda: gydytojai, kineziterapeutai, osteopatai, akupunktūros specialistai, reabilitologai, ergoterapeutai, masažuotojai, kosmetologai ir kt.

Tobuloms atostogoms – gardžiausi patiekalai

Kokios atostogos be gardaus maisto? „Atostogų parke“ saulėtas vasaros dienas leidusi Vitulskių šeima liko maloniai nustebinta restorano „Parko virtuvėlė“ meniu.

„Mus, kaip gurmanus, nustebino gausus šviežio ir gardaus švediško stalo maisto pasirinkimas. Virtuvė yra tiesiog VAU. Pusryčiams radau net silkutės, nors įprastai restoranuose tai nebūna patiekiama. Močiutė pietums valgė cepelinų, o mano vasaros favoritas – trumpo raugimo traškūs agurkėliai“, – juokiasi Erika.

„Atostogų parke“ įsikūrę trys skirtingo interjero ir meniu asortimento restoranai, todėl savo mėgstamiausią ras kiekvienas. Provanso stiliaus restorane „Parko virtuvėlė“ yra tiekiami švediški dienos pietūs, pusryčiai bei vakarienė, galima užsisakyti patiekalus iš meniu.

Vesterno stiliaus restorane „Parko ranča“ tiekiami tradicinės lietuviškos ir ukrainietiškos virtuvės patiekalai, vyksta gyvos muzikos vakarai. Tai vieta, kurioje šokiai, muzika ir linksmybės tęsiasi iki paryčių.

Bare „Prie pirties“ galima užsisakyti gardžių gėrimų bei užkandžių, pasotinančių laiką leidžiant Vandens ir pirčių erdvėje.

Privatus poilsis gamtos apsuptyje

Paskutinį vakarą žinoma šeima mėgavosi privačiu šeimos poilsiu rąstinėje viloje. Kol tėveliai kepsninėje kepė gardžius restorano „Parko virtuvėlė“ šefo marinuotus šašlykus, vaikai, kuriems vandens pramogų niekada negana, pliuškenosi šilto ir tyro vandens kubile.

Natūralumu žavinčios rastinės vilos pastatytos pačiame miške, tad čia tikrai rasite akimirką atokvėpiui ir tikram poilsiui gamtoje.Tris dienas poilsiavusi šeima laiką, praleistą „Atostogų parke“, įvertino aukščiausiu balu ir planuoja dar tikrai sugrįžti!