Pusiausvyrą tarp vasaros malonumų, aktyvios mineralizacijos ir giliausius kūno raumenis atpalaiduojančios, vienintelės tokios Baltijos šalyse flow terapijos galima patirti nors ir šiandien. Ir tam visai nebūtina skristi į tolimiausius pasaulio kampelius, mat tikras rojus kūnui ir sielai jūsų laukia visai čia pat – istoriniame Birštono regioninio parko pastate įsikuriame „Vytautas Mineral SPA“.

Subalansuotomis sveikatinimosi ir grožio programomis garsėjantis „Vytautas Mineral SPA“ padovanos jums tikrą atostogų pojūtį. Pasimėgauti saulėtomis vasaros dienomis viešbučio svečius ir kurorto lankytojus kviečia atvira poilsio erdvė su tikrų tikriausiu smėlėtu paplūdimiu, ežeru, gultais saulės vonioms ir street food lauko terasa.

Išsiilgusiems baseinų, vandens purslų ir pirčių malonumų skirta uždara „Vytautas Mineral SPA“ erdvė, kviečianti lepintis atostogų malonumais nuo ryto iki vakaro, net jei tobulas atostogas kėsinasi sugadinti apniukę vasariški orai. Mineralizuotuose baseinuose atpalaiduosite savo kūną, prisotinsite organizmą Baltijos regione garsaus „Sofijos“ šaltinio mineralais. Abejingų nepaliks ir išskirtinės garinės „Vytauto“, „Himalajų“ bei „Žolelių“ pirtys, kuriose garai – taip pat iš mineralizuoto vandens.

„Kviečiame, laukiame ir galime nustebinti įvairaus skonio mėgėją. Mūsų tikslas – kad svečias sugrįžtų dar ir dar kartą, ir kaskart po apsilankymo duris užvertų spindintis ir prisisotinęs mineralų“, – sako Kristina Jančiulienė, „Vytautas Mineral SPA“ viešbučio vadovė.

Vytautas Mineral SPA

Pirmiausia tai – mineralų namai

Noras sveikatintis aktualus visada, o rankomis atliekamo profesionalaus masažo ir aukščiausio lygio kosmetikos sintezė gali bent šiek tiek pristabdyti laiką, neabejoja Laura Janušonienė, „Vytautas Mineral SPA“ SPA centro vadovė. Tiesa, jei rudenį ar žiemą svečiai renkasi įvairius įvyniojimus ir šiltas mineralų vonias, vasarą populiaresnės skaistinančios, mineralizuojančios veido procedūros, ritualai bei masažai.

„Džiaugiuosi, kad visame pasaulyje populiari pro-aging tendencija greitai atėjo ir į Lietuvą. Žmonės ima suprasti, kad senstame ne mes, o tik mūsų organizmo ląstelės. Rinkdamiesi funkcines priemones, galime ženkliai pagerinti veido, kaklo, dekolte ir rankų išvaizdą bet kuriame amžiuje“, – sako L. Janušonienė.

Ji pabrėžia, kad visos procedūros čia atliekamos su mineraliniu vandeniu, net ir povandeniniai masažai. Po jų žmonės dar skatinami pasilikti ir atsikvėpti, o pageidaujant, vonia papildoma bišofito druska ar eteriniais aliejais. „Taigi, tai kartu ir sveikatinimo, ir grožio procedūros“, – pastebi SPA vadovė.

Vytautas Mineral SPA

Pasakodama apie unikalią Flow terapiją, ji akcentuoja, kad šiai procedūrai vanduo pumpuojamas tiesiai iš legendinio Sofijos šaltinio, jungiančio net 70 skirtingų mineralų elementų ir gamtos sukurto tokios jonizuotos formos, kuri tiesiogiai įsisavinama ląstelių lygmenyje. Būtent gausus mineralų kiekis ir leidžia patirti flow, kitaip vadinamą nesvarumo būseną, prilygstančią potyriams plūduriuojant Negyvojoje jūroje.

O nenorintys visiškai išeiti iš įprasto ritmo, poilsį gali suaktyvinti: tris kartus per dieną čia vyksta nemokamos mankštos baseine ir sausumoje, veikia vertikalios vonios, atidaryta fitness erdvė, galima pasimėgauti tonizuojančiu kūno įvyniojimu. Pramogų nepritrūks ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, kurie gali važinėtis viešbučio dviračiais, paspirtukais aplankyti gražiausias kurorto apylinkes. „Vytautas Mineral Spa“ taip pat rasite stalo tenisą bei puikius lauko teniso kortus.

„Mes galime sudėlioti tokią dienotvarkę, kad atvažiavęs žmogus ir atsikvėps, ir pasikraus energijos. Juolab, kad mineralai natūraliai turi aktyvinančių savybių, o mūsų interjeras orientuotas į visišką ramybę“, – pastebi Laura Janušonienė, „Vytautas Mineral Spa“ SPA vadovė.

Vytautas Mineral SPA

Siūlo įkopti į mėnulį

Mineralų namuose įrengta mėnulio biblioteka unikali vieta: kupolo formos lubos su įspūdingais tapytojo Petro Lincevičiaus piešiniais ir neįprasta akustika nukelia svečius į mėnulį. Čia jie gali pasikrauti energijos, pabūti su knyga, savimi ar tyla, o panorėjus, netgi įkopti į mėnulį.

„Tai išskirtinė vieta visose Baltijos šalyse, kur net šachmatais galima žaisti tyloje. Galima užlipti ant bibliotekoje esančio kalnelio ir pasikalbėti su mūsų Vytautu – taip lyriškai mes jį vadiname – tai visus išklausantis ir be žodžių suprantantis meno kūrinys“, – pasakoja „Vytautas Mineral SPA“ viešbučio vadovė K. Jančiulienė.

Pasak jos, viešbučio svečiai išskirtinių pojūčių patirs ne tik bibliotekoje, nes čia dirbanti komanda moka nuspėti svečių lūkesčius ir įvertinti tai, ko jie iš tikrųjų nori ir ieško. „Vytautas Mineral SPA“ laukia ir šeimų, ir porų, ir privatumą vertinančių individualistų.

Vytautas Mineral SPA

Kiekvienas viešbučio kambarys skiriasi savo stilistika, architektūra, nuotaika ir spalvomis, o kambariai svečiams parenkami priklausomai nuo to, kokiu tikslu ir keliese atvyksta. Atvykę su šeima, poilsiautojai gali rinktis kambarį su pereinančiomis durimis arba komfortiškai visus talpinantį mini liukso klasės numerį. Gausesniam būriui artimųjų ir draugų parenkami atokiau įkurti kambariai, kur neužklysta kiti svečiai.

Visi mūsų kambariai įrengti taip, kad kiekvienas juose atrastų ramybę, balansą ir visišką privatumą“, – sako K. Jančiulienė.

Atvykstančius su vaikais, K. Jančiulienė kviečia pasinaudoti auklės paslaugomis ir vaikų kambariu, kuriame, be tradicinių veiklų ir žaislų, laukia vaiko kūrybingumą ir vaizduotę išlaisvinantys ir smulkiąją motoriką gerinantys „Smėlio laimė“ užsiėmimai, žaidimai su „Xbox“. Šokti, lipti į kalnus, važiuoti vandens dviračiais ar žaisti boulingą su „Xbox“ žaidimų konsolėmis ji ragina visą šeimą, ne tik vaikus.

„Tai pakelia nuotaiką ir telkia bendrystei ne mažiau, nei vakarienė už bendro stalo“, – šypsosi K. Jančiulienė.

Vytautas Mineral SPA

Šviežiausias meniu jau kvepia mišku

Tikrą atostogų malonumą „Vytautas Mineral SPA“ patirs ir maisto gurmanai. Dešimtmečius geriausiose virtuvėse besisukinėjantis Žilvinas Byčius, „Vytautas Mineral SPA“ restorano vadovas įsitikinęs, kad vietinių ūkių užauginta produkcija nėra išskirtinumas. Tai – standartas, kurio turėtų laikytis kiekvienas restoranas: visuose turėtų karaliauti sezoniniai vaisiai, uogos, daržovės ir grybai. „Vytautas Mineral SPA“ virtuvė – ne išimtis.

Vytautas Mineral SPA

„Mūsų išskirtinumai – stiprūs žmonės, aukščiausia kokybė ir, atsižvelgiant į derlių, keičiamas meniu“, – sako Ž. Byčius. Ką tik baigėsi smidrų sezonas, dabar dygsta voveraitės, sirpsta uogos, taigi šviežiausias meniu jau kvepia mišku.

Gaiviam, lengvam, vasariškam užkandžiui restorano vadovas rekomenduoja buratą su pomidorais, avietėmis ir kedro riešutais, o sotesnei vakarienei – doradą ar upėtakį. Burnoje tirpstančių skonių šventę čia nuo ryto iki vakaro patirs kiekvienas: mineralų namai turi net tris meniu.

„Platus pasirinkimas – nuo veganiškų patiekalų iki kepsnių – kiekvieną dieną siūlomas švediško stalo koncepte. Restorano svečiai taip pat mėgaujasi maistu iš a la carte meniu, o išsiilgę street food, persikelia į mūsų lauko terasą ir maistu mėgaujasi po atviru dangumi. Vertinantys išskirtinį privatumą, visu tuo gali mėgautis net neiškėlę kojos iš savo kambario“, – vardija Ž. Byčius.