Pirmosios vietos nugalėtojas laimės kelionę dviem į JAV, kurios metu galės aplankyti žinomiausius technologijų muziejus bei gyvai pabendrauti su pasaulinio masto technologijų lyderiais. Kitų finalininkų laukia vertingi daiktiniai prizai. Apdovanojimą organizatoriai skirs ir daugiausiai savo mokinių dalyvauti paskatinusiam mokytojui.

Kiekvienas konkurso dalyvis iki liepos 15 d. turės pateikti iki 2 min. trukmės vaizdo siužetą, kuriame pristatys pasirinkto daikto ar produkto visuminį poveikį aplinkai bei iš to sekančias idėjas ar pasiūlymus, kaip galime keisti produkto sudėtį ar savo įpročius. Dar daugiau, organizatoriai neabejoja jaunųjų talentų galimybe patiems suprojektuoti naujus, inovatyvius, tvarius produktus, kurie gali keisti žmonių kasdienybę jau šiandien.

Vaizdo siužetus vertins 7 skirtingų sričių profesionalų komisija, tarp kurių: „Shift4 Payments Lithuania“ vadovas Tadas Vizgirda, žinomas šalies verslininkas, technikos mokslų daktaras Vladas Lašas, mokslo žurnalistė Goda Raibytė, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) direktoriaus pavaduotojas Gintas Kimtys, švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėja, skaitmenizacijos projektų vadovė Justina Kugytė ir kiti.

Iš visų gautų darbų bus atrinkti 5 finalininkai. Už labiausiai patikusį finalininko darbą nuo liepos 21 d. bus galima balsuoti ir projekto informacinio partnerio portalo „Delfi“ lankytojams. Konkurso nugalėtoju taps vaizdo siužeto autorius, kuris gaus aukščiausią įvertinimą iš komisijos (50 proc.) ir žiūrovų (50 proc.).

Konkursą organizuojančios „Shift4 Payments Lithuania“ vadovas Tadas Vizgirda pažymi, kad pastebėti jaunuosius talentus dar mokyklos suole, juos įkvėpti ir motyvuoti siekti daugiau – pagrindinė šio projekto misija. Konkursą planuojama tęsti kiekvienais metais.

„Tai, kaip mes gyvename ir kokį pėdsaką paliekame šioje planetoje – kiekvieno iš mūsų pasirinkimas. Tačiau dažnai net nesusimąstome, kad visi mūsų įpročiai bei vartojimo kultūra daro savo poveikį aplinkai. Tikime, kad jaunoji karta padės kritiškai įvertinti mus supančius kasdieninius poreikius bei įpročius ir pasiūlys pribloškiančių idėjų, kaip kiekvienas galime tapti tvaresniais ir atsakingesniais šios planetos gyventojais“, – sako T. Vizgirda.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) sveikina šią iniciatyvą ir skatina 8-12 klasių vaikų mokytojus aktyviai įsitraukti į konkursą: informuoti moksleivius apie iniciatyvą bei padėti jiems dalyvauti konkurse.

„Mokytojai – vieni svarbiausių asmenų vaikų gyvenime. Tikime, kad kartu su mokytojo palaikymu ir padrąsinimu bet kokios užduotys tampa lengviau įgyvendinamos“, – teigia skaitmeninės švietimo transformacijos „EdTech“ projekto vadovė Justina Kugytė.

Konkurso komisijos narys Gintas Kimtys taip pat sveikina tokį įmonės žingsnį ir ragina moksleivius aktyviai dalyvauti:

„Žaliasis kursas ir tvarumas – šiandien ne tik populiari, bet ir labai aktuali tema, todėl šis konkursas bus puiki galimybė jaunimui kritiškai pažvelgti į mus supančią aplinką ir pasiūlyti tvaresnių sprendimų“, - dalyvauti kviečia G. Kimtys.

Aktyviausiai įsitraukusius darbų vadovus bei mokytojus įmonė apdovanos įsteigtu paskatinamuoju prizu. Daugiau apie projektą bei konkurso taisykles galima rasti projekto internetiniame puslapyje www.shift4future.com bei projekto socialinių tinklų paskyrose „Facebook“ ir „Instagram“.

Užsakymo nr.: PT_87472131