Dar du populiarūs socialiniai tinklai

Vis didesnį įvairaus amžiaus vartotojų ratą buriantys socialiniai tinklai keičia mūsų gyvenimą. Kiekvieną dieną bent po keletą kartų išmaniuosiuose įrenginiuose tikriname svarbiausias pasaulio naujienas, sekame, kuo gyvena mūsų bičiuliai ir žinomi žmonės, ar dalijamės savo mintimis.

Praėjusią savaitę projekto „Ateitis dabarčiai“ žiūrovai galėjo susipažinti su socialinio tinklo „Facebook“ atveriamomis galimybės. O šį sekmadienį laidoje bus plačiau aptariami ne ką mažiau populiarūs socialiniai tinklai „Instagram“ ir „Youtube“. Kokia įdomia ir prasminga veikla galime užsiimti šiuose medijų kanaluose?

„Delfi TV“ žiūrovai turės galimybę išgirsti, kaip nesudėtingai prisiregistruoti ir išmokti naudotis beveik milijoną Lietuvos gyventojų buriančiu „Instagram“. Taip pat sužinos, kokį turinį čia galima aptikti, kaip atrasti įkvepiančių žmonių profilius ir patiems dalintis savo gyvenimo akimirkomis.

Tuo tarpu socialiniame tinkle „Youtube“ vartotojai gali rasti neaprėpiamus klodus muzikinio, informacinio, žurnalistinio, animacinio, dokumentinio ar pramoginio turinio. Todėl šįkart susirinkusiųjų prie televizorių ekranų lauks naudingi patarimai, kaip nepasiklysti gausioje vaizdo įrašų įvairovėje.

Neverta bijoti prisijungti

Pirmojoje laidos dalyje žiūrovai išvys jau gerai pažįstamą, aktyvią socialinių tinklų vartotoją ir turinio kūrėją senjorę Aldoną Katilienę. Ankstesnių susitikimų metu ji išdavė, kad „Facebook“ yra mėgstamiausias jos socialinis tinklas. O šįkart ji pasidalins nuomone apie „Instagram“ bei „Youtube“ kanalus.

Dažnai svarstoma, kad prisijungti prie socialinių tinklų vyresnio amžiaus žmonėms kliudo žinių stoka ir dėl to kylančios baimės. Todėl senjorė papasakos apie sunkumus, su kuriais susiduria jos bendraamžiai socialinėje erdvėje, bei išsakys pasiūlymus, kaip būtų galima spręsti šias problemas.

Aldona taip pat patvirtins, kad socialinis tinklas „Youtube“ nėra skirtas tik klausytis muzikai. Pašnekovė papasakos, kokios informacijos ieško „Youtube“ ir ar pamėgtais vaizdo įrašais dalijasi su savo bičiuliais. Drauge su laidos vedėja, socialinių tinklų eksperte Julija Trumpickaitė senjorė svarstys ir apie tai, kas šį medijų kanalą padarytų dar patrauklesnį vartotojams.

Socialinių medijų nauda

Antrojoje laidos dalyje laukia pokalbis su šeimos psichologe, lektore Aurelija Ananjevaite. Ji papasakos, kodėl socialinės medijos yra naudingos emocinei sveiktai ir padeda pasijusti geriau. Pasak jos, socialiniai tinklai gali mažinti vienišumo jausmą, nes čia vartotojai ne tik suranda informaciją, bet ir mokosi, išbando įdomias veiklas bei atranda naujų draugų.

Daugiau nei vienuolika metų įvairaus amžiaus žmones konsultuojanti psichologė tai daro tiek gyvai, tiek nuotoliniu būdu. Todėl A. Ananjevaitė papasakos ir apie tai, kokiais kanalais į ją kreipiasi klientai, bei išduos, ar teko konsultacijas vesti naudojantis socialiniais tinklais.

Be to, specialistė pasidalins rekomendacijomis, kaip išlaikyti pusiausvyrą tarp realaus ir virtualaus gyvenimo. Taip pat kalbės apie tai, kokių taisyklių derėtų laikytis bendraujant internetinėje erdvėje, ir kaip senjorai gali įveikti baimes bei išnaudoti socialinių tinklų teikiamas galimybes.

Laidą „Ateitis dabarčiai“ žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 13.15 val. per „Delfi TV“. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Projektas dalinai finansuojamas Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo.