Platforma, sukurta patogumui

Mokosi.lt – tai internetinė platforma, apjungianti profesionalius mokytojus, interaktyvias pamokas ir individualų mokymą. Platformos veikimo principas paprastas, aiškus ir itin patogus tiek mokytojams, tiek specialistų papildomiems užsiėmimams ieškantiems mokiniams bei jų tėvams.

Lietuvoje sparčiai populiarėjančios mokymosi platformos įkūrėja ir projektinės veiklos koordinatorė Jurgita Jaruševičienė pasakoja, kad idėja sukurti tokio tipo platformą kilo matant besikeičiančius vartojimo įpročius.

„Savo veiklą pradėjome kaip papildomo ugdymo akademija „Lector Pro“, kuri siūlė kontaktinius mokymosi kursus ir seminarus tiek mokytojams, tiek mokiniams. Užklupus pandemijai pastebėjome, kad vartotojų įpročiai stipriai kinta: iki tol gana skeptiškai vertintas nuotolinis mokymasis tapo neatsiejama akademinės visuomenės dalimi ir įprasta norma tiek mokytojų, tiek mokinių kasdienybėje“, – pasakoja J. Jaruševičienė.

Kartu su nuotolinio mokymosi populiarėjimu, natūraliai kito ir įprasti papildomo ugdymo modeliai – daugumai įprastas keliones pas mokytus į namus, pakeitė nuotolinės konsultacijos ir individualios pamokos internetu, o vietoj mokytojų paieškų skelbimų portaluose, patikimus specialistus pasirinkti dabar jau galima vienoje platformoje.

Kaip pastebi pašnekovė, susidariusios situacijos privalumų galima įžvelgti ne vieną: „Visi suprantame, kad vaiko vežiojimas į papildomas pamokas ir iš jų reikalauja nemažai laiko, tad šiuo atžvilgiu mokymasis nuotoliniu būdu be abejonės yra svarus pliusas. Ne mažiau svarbus dalykas – komfortas, kurį sukuria sava aplinka, ir patogumas – galimybė rinktis iš geriausių specialistų, matyti jų tvarkaraščius ir planuotis savo laiką. Žinoma, nuotolinis mokymasis negali visiškai pakeisti kontaktinio, tačiau juos derinant tarpusavyje, galima pasiekti išties puikių rezultatų“.

Mokytojams – galimybė papildomai užsidirbti

Kaip pasakoja J. Jarusevičienė, Mokosi.lt platforma kurta galvojant ne tik apie mokinių, bet ir apie mokytojų patogumą. Čia užsiregistravę specialistai gali patys susidaryti jiems tinkantį pamokų tvarkaraštį be jokių įsipareigojimų – ilgalaikių sutarčių ar privalomų išdirbti valandų. Registracija taip pat nemokama, tereikia paruošti ir atsiųsti trumpą video pristatymą apie save.

Neabejotinas šios platformos privalumas papildomai užsidirbti norintiems mokytojams – galimybė patiems nusistatyti įkainį už individualias pamokas.

„Kainos įprastai varijuoja priklausomai nuo to, kiek darbo patirties turi mokytojas. Platformoje yra platus specialistų pasirinkimas – nuo savo sritį puikiai išmanančių studentų, iki ilgametę patirtį turinčių mokytojų, tad kiekvienas gali pasirinkti pagal savo poreikius. Kainos taip pat priklauso ir nuo vietovės: mažesniuose miestuose užmokesčio įprastai prašoma mažesnio, nei didmiesčiuose“, – sako J. Jarusevičienė.

Mokosi.lt platformoje užsiregistravę mokytojai gauna ir papildomų naudų – galimybę dalyvauti įvairiuose nemokamuose seminaruose ar praktikose, kurias organizuoja čia dirbantys kolegos. Taip buriama bendruomenė, apjungianti tobulėti ir savo žiniomis dalintis norinčius specialistus.

Kadangi platformoje mokymo procesas vyksta nuotoliniu būdu, mokytojams bei mokiniams suteikiama galimybė gauti arba siūlyti savo paslaugas visoje šalyje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos. „Tai labai patogu, nes specialistai gali praplėsti mokinių ratą, o mokiniai net ir iš atokesnių Lietuvos kampelių gali rasti geriausius savo srities specialistus“, – sako Mokosi.lt įkūrėja ir pasakoja, kad artimiausiu metu platformoje bus integruota ir nuotolinė biblioteka, kurioje mokytojai galės rasti įvairius testus, metodinę medžiagą bei kitą darbui su mokiniais vertingą informaciją. Ateityje turėtų startuoti ir elektroninė parduotuvė, kurioje patys mokytojai galės pardavinėti savo kurtus testus bei užduočių rinkinius.

Džiaugiasi atradusi šią platformą

Antrus metus papildomą savo atžalos ugdymą Mokosi.lt specialistams patikėjusi kaunietė Milda pasakoja, kad poreikis samdyti specialistus papildomoms pamokoms kilo suprastėjus vienos iš dukrų pažymiams.

„Atkreipiau dėmesį, kad dukrai mokykloje prasčiau sekasi anglų ir lietuvių kalba, taip pat matematika. Šie dalykai – vieni iš pagrindinių, tad nusprendžiau nedelsti ir ieškoti pagelbėti galinčių mokytojų. Mokosi.lt teikiamos paslaugos sąlygos ir pats mokymosi procesas pasirodė labai patrauklus, tad užmezgėme bendradarbiavimą. Per dvejus metus dukrai teko išbandyti tiek kontaktinį, tiek nuotolinį mokymą. Pastarasis jai itin patiko, o ir mums patiems buvo labai patogu“, – sako Milda.

Mama pastebi ir kitus svarbius privalumus – galimybę rasti specialistus vienoje vietoje ir gauti paslaugas reikiamu metu, net jei pasiruošti reikia jau sekančią dieną laukiančiam kontroliniam darbui ar atsiskaitymui.

„Pasibaigus pamokai, mokytojas palieka trumpą atsiliepimą apie ką buvo pamoka, ko buvo išmokta, taip pat pasidalina rekomendacijomis, kuriose srityse reikėtų šiek tiek pasitempti, kokios vietos vaikui kelia iššūkių. Taip ir tėvai yra įtraukiami į visą ugdymo procesą, – pasakoja pašnekovė. – Galiu nuoširdžiai pasidžiaugti, kad pradėjus lankyti papildomas pamokas, dukros pažymių vidurkis pakilo, tačiau kur kas svarbiau, kad pati dukra jaučiasi drąsiau, iš mokyklos grįžta geresnės nuotaikos, labiau pasitiki savo jėgomis.“

Užsakymo nr.: PT_88402823