Ir nors įprastai nuo rudeniškų orų vėsos namuose nemaža dalis gyventojų gelbėdavosi elektriniais šildytuvais, šiemet, prieš spustelint kištuką į elektros lizdą, tenka gerokai sudvejoti: naudojant įprastus šildytuvus, drastiškai išaugusios elektros kainos net ir pora laipsnių sušilusius namus gali paversti auksine prabanga.

Vis dėlto, jei variantas „trys megztiniai, plius termo marškinėliai“ jūsų nežavi, o ir elektros sąskaitos nesinorėtų išpūsti iki nedidelės trečiosios šalies metinio biudžeto dydžio, teks ieškoti išmanių šildymosi alternatyvų. Ypač dabar, kai darbas iš namų tapo įprasta daugelio žmonių rutina, o leisti dienas prie kompiuterio norisi komfortiškai, kaip ir zoomo susitikimuose pasirodyti ne su močiutės megzta vilnone liemene.

Tad kuo greitai ir efektyviai pasišildyti, kai elektros kainos ir be įjungto šildytuvo verčia griebtis už galvos?

Įjungti oro kondicionierių šildymo režimu? Brangu ir neefektyvu.

Įprasti tepaliniai radiatoriai? Dar brangiau.

Šiltą orą pučiantys pečiukai? Ir brangu, ir sausina kambario orą.

Kai norisi ir šiltai, ir už protingą kainą – į pagalbą ateina išmanieji sprendimai. Negana to, sukurti Skandinavijoje – kraštuose, kurie kaip niekas kitas gerai žino, KAS yra žvarbus oras už lango, KAIP palaikyti optimalią šilumą namuose ir KAIP tą daryti maksimaliai taupiai bei išmintingai. Nesvarbu, ką norite sušildyti: tik savaitgaliais lankomą sodybą ar šiaurinėje pusėje esantį savo darbo kambarį, o gal pusrūsyje įrengtą ir greičiau nei visi namai atvėstančią patalpą – komfortas gali būti ir išmanus, ir taupus. Tokio principo laikydamiesi norvegų gamintojai „Mill“ sukūrė šildytuvus, kurie ne veltui pavadinti išmaniaisiais: prietaiso išmanumas pasitelktas energetiniam efektyvumui padidinti – vadinasi, ir jūsų piniginės turiniui maksimaliai apsaugoti.

Mažiau sąnaudų – daugiau šilumos

Kaip „Mill“ tai pavyksta?

Visų pirma, labai tiksliai dozuojant šilumą laike ir erdvėje. Tam pasitelkiama duomenų analizė: šildytuvas fiksuoja, kaip greitai jūsų patalpos įšyla ir atvėsta. Nustačius laikotarpius, kuriais norėsite šiltai būti kambaryje, prietaisas pradės jį šildyti tuomet, kai būtina – apskaičiuodamas, kiek laiko prireiks, kad būtų pasiekta nustatyta temperatūra jūsų nurodytu laiku.

Kad šiluma namuose pasklistų greičiau, nei įprasta naudojant tradicinius tepalinius radiatorius, šiuose šildytuvuose yra įdiegta unikali „Mill Heat Boost“ technologija, kuri padidina šilto oro judėjimo greitį, todėl šiluma patalpoje pasiskirsto greičiau ir efektyviau. O tai savo ruožtu reiškia ne tik 29 proc. greičiau prišylantį kambarį, bet ir palaikomą tolygią temperatūrą, vadinasi, be reikalo nešvaistomą energiją.

Dar viena maloni – bet reikšminga – smulkmena: „Mill“ šildytuvas turi atviro lango funkciją. Pravėrus langą gryno oro gurkšniui įkvėpti, prietaisas išsijungia – vėlgi, tam, kad be reikalo neeikvotų energijos šildydamas lauką.

Modernumas: nuo mobilaus valdymo iki grakštaus dizaino

Kaip ir priklauso moderniam prietaisui, „Mill“ šildytuvas yra su integruotu Wi-Fi valdymu: šilumos nustatymus – laiką, temperatūrą, režimus – galite keisti tiesiog mobiliojoje programėlėje, net nebūdami namuose, taip pat valdyti kelis skirtingose vietose esančius šildytuvus. Jei „Mill“ naudojate nuomojamose patalpose – galite pasitelkti „šeimininko režimą“, leidžiantį šildytuvo parametrus keisti tik jums ir taip apsisaugodami nuo nerūpestingų nuomininkų bereikalingai iššvaistytos energijos nuostolių.

Nieko nuostabaus, kad „Mill“ šildytuvai tapo perkamiausiais Norvegijoje: galingi, tylūs, taupūs, nesausinantys oro. Ir, tarsi to būtų negana, itin dailūs: šio šildytuvo jums tikrai nesinorės paslėpti, nes atrodo jis nepriekaištingai. Ne atsitiktinai ant sienos montuojami „Mill“ šildytuvai šiemet pelnė prestižinių dizaino apdovanojimų – „Red Dot Award“ – pripažinimą: už grakštų ir elegantišką dizainą, kuris tiksliai atspindi modernų „Mill“ požiūrį į patalpų šildymą.