Itin svarbi priemonė kosmetinėje – kremas su SPF filtru

Dažniau pasirodanti pavasarinė saulė paskatina peržiūrėti kosmetinės turinį ir prisiminti apsaugines priemones su SPF filtrais, kurias šaltuoju metų laiku naudoti neretai pamirštame. Įsitikinimas, kad žiemą saulė nėra kenksminga, suklaidina ne vieną, – sako kosmetologė Toma Viršilaitė. Žalingi saulės skleidžiami UV spinduliai mūsų odą pasiekia net ir lietingą, debesuotą dieną, tačiau odai pavojingi ne tik jie. Saugoti odą ištisus metus turėtume ir nuo odai kenkiančios mėlynos šviesos, kurią skleidžia kompiuteriai, telefonai bei kiti išmanieji įrenginiai.

Nuo aknės, rožinės ar pigmentacijos kenčianti oda yra jautri, lengvai pažeidžiama ir reikalauja ypatingo dėmesio, todėl jai stipriausią SPF 50 odos apsaugą patartina naudoti ištisus metus. Tiems, kurių oda nėra probleminė, vasarą taip pat reikėtų rinktis stipresnę apsaugą, o šaltuoju metų laiku galima naudoti ir SPF 25 turinčias priemones.

Kremu ar kita priemone su SPF filtru odą reikėtų patepti ryte, atlikus įprastą odos priežiūros rutiną. Pakartotinai priemonę patariama tepti kas 2–3 valandas, o intensyviausiomis saulės valandomis – nuo 11 iki 15 val. – reikėtų vengti tiesioginių saulės spindulių.

Rūgštinių procedūrų atsisakyti nebūtina, tačiau odą reikia saugoti

Dėl intensyvios saulės, šiltuoju metų laiku neretai patariama vengti įvairių rūgštinių procedūrų, pavyzdžiui veido valymo. Vis tik kaip pastebi T. Viršilaitė, milžinišku greičiu į priekį žengianti kosmetologija jau pasiūlė rūgštinių šveitiklių (pilingų), kuriuos saugu naudoti ir vasaros metu. Taigi atsisakyti šių procedūrų nebūtina, tačiau po jų odą saugoti nuo UV spindulių privalu.

„Vasaros metu patarčiau vengti stipriai eksfoliuojančių procedūrų, pavyzdžiui, retinolio šveitimo (pilingo), atliekamo kosmetologo kabinete, ar pigmentaciją šviesinančių procedūrų. Pastarosios šiltuoju sezonu nėra tikslingos, nes UV spinduliai skatina melanino gamybą ir procedūros tampa nepakankamai veiksmingos“, – pataria specialistė.

Veido odos šveitimo procedūras namuose atlikti galima visus metus, tačiau tam, kad oda nebūtų sudirginta, būtina pasirinkti tinkamus odos valymo produktus. Kokį šveitiklį rinktis ir kokiu dažnumu jį naudoti, priklauso nuo odos būklės ir tipo.

„Saugiausias ir beveik visiems tinkamas – enziminis šveitimas, kurio metu negyvas odos ląsteles pašalina fermentai, tad oda nėra mechaniškai dirginama, nesukuriamas diskomforto jausmas. Turintiems miršią ar riebią odą, šią procedūrą patartina atlikti 1–2 kartus per savaitę, o turintiems jautrią, sausą odą, pakaks 1 karto per savaitę ar dvi. Po odos šveitimo visuomet rekomenduoju palepinti odą kaukeׅ“, – sako kosmetologė T. Viršilaitė.

Saulės vonios odos problemų nesprendžia

Būti atsargiais kosmetologė ragina ir tuos, kurie spuogelius bei kitas odos problemas vasarą bando išspręsti saulės voniomis. Saulės spinduliai ar deginimasis soliariume sukuria klaidingą odos būklės pagerėjimo įspūdį ir įdegiu tik užmaskuoja spuogelius, tačiau neišsprendžia jų atsiradimo priežasties ir gali dar labiau pabloginti odos būklę.

„Dėl nesaikingo mėgavimosi saule, oda dehidratuoja, ant jos atsiranda daugiau negyvų „sudegintų“ ląstelių. Bandydama kompensuoti prarastą drėgmę, ilgainiui oda pradeda išskirti daugiau sebumo, o šiam susimaišius su negyvomis ląstelėmis, odos poros greičiau užsikemša, daugėja spuogų.

Be to, UV spinduliai plečia kapiliarus, aštrina uždegiminius procesus sergančioje odoje, todėl sergant akne priemones su SPF naudoti būtina“, – sako T. Viršilaitė.

Tinkamai parinktos priemonės padeda efektyviai spręsti odos problemas

Tam, kad riebi, į aknę linkusi oda jaustųsi komfortiškai, būtina rinktis specialiai jai sukurtas priemones, kurios odą švelniai valytų, saugotų ir puoselėtų. Dar neatradusiems jų odai labiausiai tinkančių priemonių, T. Viršilaitė rekomenduoja rinktis vaistinėse parduodamą dermatologinę kosmetiką.

„Iš savo praktikos matau, kad klientai mėgsta savo nuožiūra įsigyti produktus, kurie visiškai netinka jų odai, taip pat patiki draugų nuomone, forumuose rastais komentarais, neįvertinę savo poreikių arba tiesiog stokodami informacijos apie odos priežiūrą. Neretai klientai nesulaukia norimų rezultatų ir keičia priemones,– siekiant turėti gražią odą reikalinga kantrybė, nuoseklumas ir kompleksiškumas“, – sako kosmetologė.

Apkrauti vonios lentynėlių skirtingomis priemonėmis tikrai nebūtina – pakaks vos kelių, jūsų odai parinktų tinkamų priemonių, pasikonsultavus su vaistininku ar odos priežiūros specialistu.

Daugiau kosmetologės T. Viršilaitės ir kitų ekspertų patarimų bei komentarų apie riebią, į aknę likusią odą, galėsite gauti, užsisakydami naujienlaiškį.

Trys priemonės, kurios turėtų atsidurti kosmetinėje

Siekdama suderinti itin aukštą veiksmingumą ir odos komfortą, „Bioderma“ laboratorija sukūrė specialiai į aknę linkusiai odai pritaikytas priemones, kurios ne tik efektyviai sprendžia aknės sukeltas problemas, bet tuo pačiu yra draugiškos jūsų odai – nedirgina ir tinkamos naudoti kasdien ilgą laiką.

Specialiai į spuogus linkusiai odai sukurtas prausiklis „Sébium Gel Moussant Actif“ odos prausimo metu veikia ne tik spuogų pasekmes, bet ir priežastis. Prausiklis padeda išvalyti užsikimšusias odos poras, sumažinti spuogus ir suvienodinti odos tekstūrą, reguliuoja odos blizgesį.

Spuogus mažinantis kremas „Sébium Kerato+“ turi itin efektyvų keratolitinį poveikį, bet nedirgina odos, pasižymi lengva, geline tekstūra, kuri nekemša odos, jaučiamas drėgmės bei komforto pojūtis. Daugiau jokių kompromisų tarp priemonės efektyvumo ir odos komforto!

Veiksmingai apsaugai nuo saulės – „Photoderm AKN Mat SPF 30“ kremas. Neapsunkina odos apsauginiais filtrais, o vietoj to stiprina odos gynybines funkcijas, saugo odą ir palaiko jos imuninę apsaugą būnant saulėje. Tai tikra dermatologinė apsaugos nuo saulės priemonė, kurios skysta formulė odą iš karto padaro matinę.