Žaidėjui FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynėse su Bambergo „Brose“ (Vokietija) lūžo kairiosios rankos alkūnkaulis ir trūko 2 raiščiai.

Į Kauną šeštadienį grįžęs sportininkas kreipėsi į „Gijos Klinikų“ ambulatorinės reabilitacijos vadovą, fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytoją Vytenį Trumpicką, tą patį vakarą diagnostikos centre „Affidea“ jam atliktas magnetinio rezonanso tyrimas.

J.Mačiulis ir V.Trumpickas

Galutinį verdiktą dėl operacijos krepšininkas išgirdo šiandien konsultacijos metu. Operacija numatyta balandžio 8 d., operuos profesorius ortopedas traumatologas Rimtautas Gudas, ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės gydytojas.

Po operacijos laukia sudėtinga ir ilga reabilitacija, kuri bus atliekama „Gijos Klinikose“.

Pirmąjį mėnesį operuota ranka bus imobilizuota specialiame įtvare, o kol kas krepšininkui pritaikytas įtvaras, fiksuojantis alkūnę reikiamoje padėtyje iki operacijos.

J.Mačiulis ir V.Trumpickas

Krepšininkas nusiteikęs optimistiškai: “Grįžau į Lietuvą, nes čia viskas sava. Gerai pažįstu mane operuojantį ir gydantį gydytojus R.Gudą ir V.Trumpicką, juos labai gerbiu ir pilnai pasitikiu, žinau, kad padarys viską, kas įmanoma, todėl smagiau jaučiuosi, gydydamasis būtent čia, Lietuvoje“.

Užsakymo nr.: PT_80779427