Tai ne vienintelis šio bėgimo išskirtinumas – netradicinis ir jo formatas. Dalyviai startuoja tą pačią sekundę visame pasaulyje. Ir visame pasaulyje reiškia būtent tai – nuo 2014 metų bėgime dalyvavo 195 šalys ir 1,1 milijono dalyvių. Jau dabar dešimtajam bėgimui yra užsiregistravę daugiau nei 150 000 entuziastų.

Wings For Life World Run

Tęsiant apie formatą, jis unikalus ir dėl „catcher car“ koncepto. Tai tikras (septyniose pasaulio miestuose) arba virtualus automobilis, kuris startuoja trisdešimt minučių po bėgimo pradžios ir „gaudo“ bėgikus. Automobiliui pasivijus dalyvį – jo bėgimas baigiasi. Tad tikslas – nubėgti kuo toliau, iki mašina jį pagaus. 2018 metais bėgimą laimėjęs Aronas Andersonas spėjo nubėgti beveik devyniasdešimt kilometrų!

Wings For Life World Run

Taigi, kaip dalyvauti ir sužinoti, kiek pavyks nubėgti patiems? Paprasta – reikia parsisiųsti „Wings For Life World Run“ programėlę, sumokėti dalyvio mokestį (visi pinigai keliaus stuburo traumų gydymo tyrimams) ir pasiruošti startui sekmadienį 14 val.

Galima bėgti su bendraminčiais Vilniuje startuojant nuo Vingio parko estrados, galima bėgti ir savarankiškai pačių susiplanuotu maršrutu.

Wings For Life World Run

Tai itin prasmingas sekmadienio praleidimo būdas, mat per visus bėgimus iki šiol šiam kilniam tikslui surinkta 38,3 mln. eurų, paremti 239 tyrimai ir tęsiami 59 projektai. Kai galiausiai bus galima pakelti stuburo traumą patyrusius žmones iš lovų ar neįgaliųjų vežimėlių – žinosite, kad prie to prisidėjote ir jūs.