Kiek save Goda pamena, ji visuomet buvo labai aktyvi. Dar besimokydama Juozo Miltinio gimnazijoje, Panevėžyje lankė modelių mokyklą, šoko ir dalyvavo Jaunojo teisininko akademijos paskaitose. Vėliau, išvykus gyventi į Vilnių, Goda tapo Lietuvos Jaunųjų advokatų asociacijos (LJAA) nare ir aktyviai įsitraukė į įvairias veiklas. Paskatinta kolegų ir įkvėpta garbingų ir talentingų asociacijos narių, ji nusprendė labiau gilintis į teisės sritį ir realizuoti save kaip teisininkę, todėl pasirinko teisės studijas Kazimiero Simonavičiaus universitete. Goda Avižienė sutiko pasidalinti savo sėkmės istorija apie tai, kaip jai pavyksta derinti mokslus, sėkmingo nuosavo verslo plėtrą ir karjerą.

KSU – privatus universitetas, kuris kiekvienam studentui rodo išskirtinį dėmesį

Goda Avižienė į teisės studijų programą Kazimiero Simonavičiaus universitete įstojo iškart po 12 klasės baigimo, sėkmingai išlaikiusi egzaminus. Nors buvo sulaukusi pakvietimų studijuoti ir iš kitų universitetų šioje studijų programoje, ji pasirinko KSU dėl kelių priežasčių: pirmiausia – tai privatus universitetas, kuris kiekvienam studentui rodo išskirtinį dėmesį, studentų grupės yra mažos, todėl dėstytojams yra lengviau dirbti, skiriama laiko kiekvieno studento darbų analizei, atsakymams į kylančius klausimus. Antra priežastis, kuri lėmė tokį Godos pasirinkimą – dėstytojai. Trečia, tačiau ne mažiau svarbi priežastis, lėmusi KSU pasirinkimą, buvo lankstumas. Kazimiero Simonavičiaus universitetas suteikia galimybę mokytis savaitgaliais arba nuotoliniu būdu (priklauso nuo pasirinktos studijų formos), todėl tai yra labai svarbus kriterijus asmenims, kurie jau dirba ar turi kitų veiklų.

„Prieš stojant pasidomėjau universitetuose dėstančiais dėstytojais, dauguma jų yra teoretikai, mokantys teisę per teorinę prizmę iš vadovėlių, o KSU išsiskyrė praktikų gausa. Nuo pirmų paskaitų, gavome labai daug praktinių žinių, nagrinėdami realias bylas, „nekalam“ mintinai įstatymų, o mokomės juos taikyti, interpretuoti tam tikrose situacijoje. Ne paslaptis, kad teisės mokslai yra nelengvi, reikalaujantys nemažo teisinių žinių bagažo, tačiau dėstytojai visada yra pasiruošę paaiškinti bei padėti įsisavinti teisines žinias. Pavyzdžiui, Harvardo universiteto debatuose, mes mokėmės teisinės argumentacijos, o prieš egzaminų sesiją, dėstytojai organizavo teismo inscenizacijas, kuriose atstovaudami savo šalis kartojome medžiagą atsiskaitymams. KSU yra vieta, kurioje atradau save. Universiteto administracija, dėstytojai ir visa bendruomenė yra labai veiklūs ir lankstūs žmonės, kurie įkvepia ir skatina siekti savo svajonių. Savaitgalius skiriu mokslams KSU, darbo dienas – verslui, o laiką po darbo valandų skiriu gilinimuisi į dirbtinį intelektą bei straipsnių rašymą. Džiugu, jog KSU suteikia galimybę realizuoti save įvairiose veiklose, o mano pasirinkta studijų forma leidžia viską spėti laiku,“ – džiaugėsi savo studijų pasirinkimu KSU studentė Goda Avižienė.

Teisės studijų metu nusprendė pradėti savo verslą

Godos Avižienės nuomone, kaip ir kiekvienos specialybės atstovas, teisininkas turi mylėti savo darbą, ši veikla jį turi „vežti“. Taip pat ypač svarbus yra nuolatinis noras tobulėti, nes teisinė sistema kinta ypač greitai. Labai svarbus yra kūrybiškumas, nes kiekviena byla yra skirtinga, nes darbas yra dinamiškas ir reikalaujantis nemažai interpretacijų bei žodžių žaismo. Taip pat, viena svarbiausių savybių yra atsakomybė, nes teisininko rankose yra žmonių likimai, todėl į kiekvieną klientą svarbu žiūrėti kaip į savo artimą žmogų ir atsakingai priimti kiekvieną sprendimą.

„KSU yra suteikiamos galimybės visiems, ypač tiems, kurie parodo didelį norą tobulėti ir dirbti. Būtent tokiems studentams, už aukštus akademinius rezultatus yra įsteigtos pažangumo stipendijos, kurios padengia mokymosi išlaidas. Asmeniškai aš, nematau jokių privataus universiteto minusų, priešingai – vieni privalumai, kurie leidžia realizuoti save įvairiose srityse, padedant savo srities profesionalų ir dėstytojų, kurie ne tik perduoda savo žinias, bet suteikia drąsos nebijoti žengti į darbo rinką. Tai paskatinosiekti savo svajonių – kurti savo nuosavą verslą. Nusprendžiau eiti savo keliu ir atidariau teisinę įmonę „Luxlex“. Ilgiausiai užtruko komandos paieška, nes savo kandidatams kėliau labai aukštus reikalavimus, tačiau man pavyko, ir šiandien, jau po pusės metų, mes puikiai vykdome savo veiklą bei sėkmingai atstovaujame itin didelio atgarsio sulaukusias bylas. Taip pat plečiamės į dar du skyrius: „Luxlex office“ bei „Luxlex Academy“. Pirmojo padalinio veikla yra susijusi su verslo administravimu bei įvairių paslaugų teikimu, o akademijos paskaitos startuos jau šį rugsėjį visos Lietuvos bendrojo ir profesinio ugdymo mokyklose. Šiose paskaitose moksleiviai daugiau sužinos apie teisės mokslą, verslą ir jo vystymą esant jauname amžiuje. Nors laisvalaikio turiu labai mažai, tačiau papildomai domiuosi dirbtinio intelekto sistemų algoritmų sekų pritaikymu teisinėje sistemoje bei priimant teismo sprendimą. Taip pat, padedama savo dėstytojos, ruošiuosi disertacijai, todėl šią temą analizuoju įvairiuose moksliniuose leidiniuose“, – savo patirtimi dalijosi Kazimiero Simonavičiaus universiteto teisės magistrantė Goda Avižienė, linkėdama nieko nebijoti ir siekti savo svajonių.

Daugiau apie Teisės studijas Kazimiero Simonavičiaus universitete: https://ksu.lt/priemimas/bakalauro-studijos/teise

Daugiau apie Kazimiero Simonavičiaus universitetą : www.ksu.lt