„Šiais mokslo metais į VILNIUS TECH įstojo pustrečio tūkstančio pirmakursių. Tokie skaičiai išties džiugina ir parodo, jog jaunieji kūrėjai pasitiki mūsų universitetu, nori čia kurti, tobulėti ir augti. Norime padėti jiems kuo greičiau integruotis į naująjį gyvenimo etapą, tam ir rengiame Kūrėjų festivalį. Šis organizuojamas festivalis – maža padėka už tai, kad pirmakursiai mumis pasitikėjo. Norime parodyti, jog mokame ne tik dirbti, tačiau ir trankiai švęsti“, – pasakoja VILNIUS TECH rektorius prof. Romualdas Kliukas.

 Romualdas Kliukas (Simo Bernoto nuotr).

Kūrėjų festivalio kulminacija – nemokami grupių „Velvet“ ir „Sisters On Wire“ koncertai

Mokslo metų pradžios šventė prasidės rugsėjo 1 d. nuo 14 val. prie VILNIUS TECH centrinių rūmų (Saulėtekio al. 11), kur vyks oficiali naujų mokslo metų atidarymo ceremonija. Kiek vėliau nuo 17 val., kūrėjų festivalis persikels į „LinkMenų fabriką“, kuris taps inovatyvia bei unikalia festivalio erdve. Renginio dalyviai turės neeilinę galimybę – pasivaikščioti po kūrėjų namus, apsilankyti įvairiose dirbtuvėse ir ekskursijose po fabriko erdves.

„LinkMenų fabrikas“ veiks ir pramogų, poilsio bei užkandžių zonos. Ir, svarbiausia, bus daug geros muzikos –koncertuos ne tik VILNIUS TECH studentės Gabija Lukrecija Petrauskaitė ir Akvilė Urbonavičiūtė, bet ir grupės „Velvet“ ir „Sisters On Wire“!

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti čia.

 Dalius Stankevičius (Bernadetos Laurinaitytės nuotr.)

„VILNIUS TECH kaip ir visada, stengiasi užtikrinti grįžtamąjį ryšį su studentais ir taip jiems dovanoti nepamirštamas akimirkas. Šis festivalis taps puikiu atspirties tašku į kiekvieno studento ateitį, kuri studentavimo metu suteiks ne tik profesinių žinių, bet ir supažindins su neatrastomis galimybėmis. Vilniaus miesto studentai rugsėjo 1-ąją bursis „LinkMenų fabrike“. Čia paminėsime Mokslo ir žinių šventę išskirtiniu būdu. Atvykite susipažinti su ateitimi“, – pažymi komunikacijos vadovas Dalius Stankevičius.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, jog kūrybiškumo ir inovacijų centras „LinkMenų fabrikas“ erdvės – puiki vieta susiburti jauniesiems kūrėjams. Už šio centro sienų gimsta tūkstančiai genialių idėjų, kurios, su studentų pagalba ir neblėstančiomis idėjomis virsta realybe.

Vėliau – renginiai studentų integracijai

Rugsėjo 2 d. universitete vyks integraciniai renginiai VILNIUS TECH bakalauro studijų pirmakursiams. Jų metu studentai ne tik geriau susipažins su universitetu ir fakultetu, kuriame praleis ketverius metus. Jiems bus pristatytos ir studijos, tarptautiškumo ir laisvalaikio praleidimo galimybės.

Naujai prie VILNIUS TECH prisijungę studentai turės galimybę artimiau pabendrauti ir su dėstytojais, kuratoriais bei alumnais. Šias ir kitas susipažinimo veiklas organizuoja ir Studentų atstovybė. Paskaitos VILNIUS TECH studentams prasidės rugsėjo 5 d.

Visų kursų ir pakopų studentai šiais mokslo metais mokysis gyvai.