Kazimiero Simonavičiaus universitetas yra vienas iš kelių universitetų Lietuvoje, siūlantis verslumo gebėjimus ugdančią Antreprenerystės ir vadybos bakalauro studijų programą, skirtą šiuolaikinio verslo kūrėjams.

Antreprenerystėtai universalūs gebėjimai vystyti verslo idėjas

„Ši specialybė puikiai tinka tiems, kas nori įgyti ne tik klasikinės vadybos žinių, bet ir pasinerti į startuolių kūrimo specifiką. Kazimiero Simonavičiaus universitete siūlomoje bakalauro studijų programoje Antreprenerystė ir verslo vadyba, laukiame žmonių, kurie savo ateitį norėtų sieti tiek su darbu startuoliuose, tiek ir norinčių kurti savo įmones ar įgyvendinti savo verslo idėjas. Tai jokiu būdu neapriboja galimybių įsidarbinti didelėse, brandžiose įmonėse, nes studijos paruošia visapusiškus vadybininkus ir verslo specialistus. Šios studijų programos absolventai žinos naujausias vadybos ir verslo tendencijas, galės būti lygiaverčiai darbuotojai nuo pat pirmos darbo dienos bei turės gebėjimų dirbti savarankiškai ir įgyvendinti naujas idėjas nuo nulio. O tai yra viena iš labiausiai šiuo metu reikalingų kompetencijų. Mes turime puikių pavyzdžių Lietuvoje – pavyzdžiui, visos įmonės priklausančios Vienaragiai.lt asociacijai. Tačiau nebūtina net ieškoti vienaragių – bet kuri sėkmingai įgyvendinta idėja yra puikus antreprenerystės pavyzdys: tinklaraštis, kepykla, parduotuvė, naujas produktas, socialinio verslo idėja, projektas, parašyta knyga ar bet kuris kitas produktas. Viskas, kam reikia gebėjimų ir užsispyrimo įgyvendinti savo idėjas, gali būti puikus pavyzdys, ką reiškia antrepreneriškas ar verslus mąstymas. Antrepreneriui reikia išmokti galvoti apie įvairias įgyvendinamos idėjos puses ir matyti galutinį rezultatą, kurio nori pasiekti“, – teigia Antreprenerystės ir vadybos studijų programos dėstytoja doc. dr. Austė Kiškienė.

Kazimiero Simonavičiaus universitete siūlomos Antreprenerystės ir vadybos bakalauro studijos yra išskirtinės tuo, jog tai yra unikali tarptautinė studijų programa Lietuvoje, ruošianti verslumo specialistus, kurie norės vystyti savo verslias idėjas ir kurti startuolius; orientuosis tarptautinėje verslo aplinkoje; pritrauks verslo investicijas ir augins vienaragius. Studijų metu, studentai dalyvauja startuolių kūrimo dirbtuvėse, hakatonuose, akseleratoriuose. Taip pat skiriamas individualus dėmesys studentui ir jo verslo idėjos įgyvendinimui. Šioje studijų programoje dėsto geriausi savo srities verslo ir startuolių pasaulio profesionalai iš viso pasaulio.

Austė Kiškienė

Kaip įgyvendinti savo verslo startuolio idėją?

„Antreprenerystės ir vadybos studijų programos studentams galėčiau patarti pirmiausiai stengtis kuo daugiau įsilieti į verslumo ir startuolių ekosistemą. Kazimiero Simonavičiaus universitete vyksta daug bendrų veiklų kartu su verslo įmonėmis – nuo atvirų paskaitų iki hakatonų – kas yra puiki proga tapti inovatyvių ir verslių žmonių bendruomenės dalimi. Per tokias veiklas studentai ne tik įgyja žinių, bet ir geriau supranta, kuo gyvena startuoliai ir kitos verslo įmonės, kokios savybės ir kokios žinios šiuo metu yra reikalingiausios ir kokius įgūdžius reiktų įgyti studijų metu. Taip pat, sudaromos galimybės studentams geriau suprasti, kokioje verslo srityje jie yra stipriausi ar kas labiausiai patinka, nes studijų metu vertiname studentų kompetencijas, žinias ir įgūdžius bei padedame užsibrėžti karjeros tikslus“, - savo patarimais dalijosi KSU docentė dr. Austė Kiškienė.

Jos nuomone, KSU studentais tampa smalsūs, aktyvūs, iniciatyvūs žmonės, tad visiems būsimiems akademinės bendruomenės nariams, ji linki kuo geriau išnaudoti studijų metus ir pasiimti maksimaliai daug žinių ir patirties iš dėstytojų, užsienio svečių, verslo įmonių, su kuriomis bendradarbiauja universitetas. Kuriant unikalią Antreprenerystės ir vadybos studijų programą buvo siekiama, kad kiekvienas studentas suprastų ir nuolatos ugdytų savo potencialą, dėl to skiriamas individualus dėmesys studentams, studijos papildytos kokybiška neformalia veikla ir ypač stengiamasi, kad studentai jau studijų metu taptų savo profesinių bendruomenių nariais bei pasiruoštų būsimam profesiniam gyvenimui. Ne veltui, universiteto šūkis yra „KSU – daugiau nei universitetas“, tad ir studentams doc. dr. A. Kiškienė linki būti daugiau nei studentais!

Daugiau apie Antreprenerystės ir vadybos studijas KSU:/https://ksu.lt/priemimas/bakalauro-studijos/antrepreneryste-verslumas-ir-vadyba/

Daugiau apie Kazimiero Simonavičiaus universitetą: http://www.ksu.lt