Nuo sijonų, kelnių šortų, švarkų, šalikėlių iki nuotakos suknelių ar nuometų – žvyneliai žybčioja naujausiose įtakingiausių dizainerių, tokių, kaip Tomas Fordas bei Michaelas Korsas, kolekcijose. Aukštosios mados tendencijos jau pasiekė ir parduotuves. Todėl nesvarbu, ar kalendoriuje įrašyta svarbi šventė, ar laukia reikalų pilna diena, dabar – pats metas žėrėti nuo aušros iki sutemų.


Prabanga, kuriai nereikia taupyti

Ši tendencija mena dar 2000-uosius, kuriuose karaliavo viskas, kas žaižaravo ir buvo akinamai ryšku. Nuo stulbinančių Pamelos Anderson ir Paris Hilton apdarų iki elegancijos ikonos Nicole Kidman kokteilinių suknelių, glamūrinis spindesys dešimtmečius sietas su Holivudu, prabanga ir raudonuoju kilimu.


2023 metų pavasario ir vasaros kolekcijose blizgančios puošmenos ir spindinčios medžiagos sugrįžta su dar didesne prabanga ir subtilesniu stiliaus pojūčiu.

Be to, ši prabanga įperkama visiems. Pavyzdžiui, investicija į riboto leidimo, laisvo kirpimo žvynelių kelnes paaukštintu liemeniu „Akropolyje“ įsikūrusioje „Zaroje“ siekia per 50 eurų. Priderinkite prie jų tos pačios kolekcijos žvynelių švarką ar jau spintoje kabančią klasikinę balto muslino palaidinę – ir savo įvaizdžiui kaipmat suteiksite subtilaus žaismingumo.

Pavasario ir vasaros kolekcijose detalėms netaupo ir dizaineriai – jų kuriami drabužiai, aksesuarai ir batai akina masyviais, undinės žvynus primenančiais blizgučiais, smulkiais vienspalviais, kone monochrominiais, deriniais ir subtiliai žibančiais perregimo tiulio audiniais.


Pagrindinis principas dėvint žvynelius

Žvyneliai patys savaime be didelių pastangų gali tapti tikru traukos centru – įvaizdžiui užbaigti nereikia nei papuošalų, nei kitų ryškių aksesuarų. Dėvint žvynelius, nebaisios ir nepaklusnių plaukų dienos – pakanka juos suimti į uodegą, šokti į žvynelių švarką bei džinsus, ir jau esate pasiruošusios žengti pro duris.

Pagrindinis principas derinant žvynelius dienos metu – sukurti neįpareigojantį, lengvą įspūdį. Tam labiausiai pasitarnaus laisvalaikio apranga, griežtesnių formų švarkai ir klasikiniai marškiniai, bohemiškos palaidinės, oversized megztiniai, įvairaus kirpimo džinsai. Suporuokite derinius su rusvo kiaušinio lukšto spalvos aukštakulniais – ir jums bus atviros durys visur. O jeigu paėjėti teks kiek toliau – žvyneliai taip pat puikiai dera su sportiniais bateliais.


Jeigu norisi, su žvyneliais paprasta sukurti netikėtus, tačiau visomis progomis dėvimus derinius – jie puikiai tiks tiek vestuvėms, tiek išleistuvėms. Juodą palikite vakarui ar šventėms, o dieną iš minios išskirs įvairiaspalvių blizgučių, kontrastuojančios baltos ar pastelinių atspalvių kombinacija.


Ryškesnį įvaizdį sukurs vientisas vaiskių blizgučių derinys – suknelė ar kelnių kostiumas. Tai rimtas pareiškimas publikai – tokius apdarus renkasi drąsios, savimi pasitikinčios asmenybės, kurioms svarbiausia – ne ką apie jas galvoja kiti, o kaip puikiai jos jaučiasi būdamos savimi. Aukštakulniai su platforma tokiame derinyje atrodys klasiškai.


Idėja nuo galvos iki kojų pasidabinti blizgučiais atrodo kiek per drąsi? Žvyneliai sudės visus taškus ant i, net jeigu minimalizmas spintoje groja pirmuoju smuiku. Nuotakos nuometas, ilgas daugiafunkcinis šalis, siuvinėtos detalės ar trumpinta blizgi palaidinė po unisex švarku – ir esate pasiruošę suspindėti, kad ir kur keliautumėte.

Daugiau įkvėpimo – naujausiose šio pavasario ir vasaros drabužių kolekcijose, kurias galima rasti prekybos centruose „Akropolis". Po vienu stogu – garsūs prekių ženklai, atspindintys karščiausias sezono tendencijas. „Akropolyje" rasite madingų drabužių, batų, rankinių, diržų ir kitų aksesuarų – mados prekių asortimentas patenkins kiekvieną, norintį susikurti savitą stilių ir būti ryškiam minioje. Pasimatuokime pavasarį „Akropolyje"!