Salsva vanilė, rausva cukraus vata, vidurvasario dangaus melsva, šalavijo žalsva ir daili pilka – švelnių atspalvių kostiumas šiltuoju sezonu patiks norinčioms nuo galvos iki kojų atrodyti nepriekaištingai, prašmatniai ir stilingai. Bei jaustis patogiai nuo ryto iki... paryčių.

Skirtingiems stiliams – skirtingi audiniai

Nors šį sezoną dominuos laisvo silueto, oversized stilius, pagrindinis akcentas, renkantis sau tinkamą kostiumą, yra audinys. Būtent jis ir lems, kaip kostiumas kris bei kokias proporcijas išlaikys.

Puikus pasirinkimas šiltuoju sezonu – įvairūs natūralaus pluošto audiniai, pavyzdžiui, medvilnė. Tai – itin patvarus ir universalus audinys, kurio tankumas dažniausiai derinamas prie sezono. Jeigu atvėsus orams reikėtų rinktis storesnio audinio medvilnę, tai pavasariui ir vasarai siuvami medvilnės kostiumai paprastai yra plonesni, pralaidūs orui, patogūs dėvėti ir puikiai priglunda prie silueto išlaikydami formą. Medvilnė puikiai tinka tiek biurui, tiek svarbiausioms vasaros šventėms.

Poliesterio ir viskozės audiniai yra itin universalūs, ilgaamžiai ir atsparūs glamžymuisi, todėl jie drąsiai keliauja į atostogų lagaminą ir lengvai tveria aktyvią dieną mieste. Palyginus su medvilne, jie kur kas laisviau krenta ir kostiumui suteikia šilko lengvumo pojūtį, todėl tai – tobulas sprendimas neįpareigojančiam, romantiškam, sportiškam įvaizdžiui.

Nors lietuviškiems orams tai negresia, sunkiai tveriančioms bent menkiausią kaitrą patiks lino pluošto kostiumai. Ypatingai pralaidus orui, šis audinys vėsina kūną, o iš jo pasiūtas kostiumas atrodo itin prabangiai. Besibaiminančios linui būdingos savybės raukšlėtis, gali rinktis kostiumą iš lino, poliesterio ir viskozės mišinio. Ši kombinacija lino kostiumui suteikia ir mažiau formalumo.

Spintos karalius – oversized švarkas

Gaivią vasaros dieną šokti į švarką – puiki mintis. Jei šį sezoną garderobą galėtumėte papildyti tik vienu drabužiu, tebūnie tai – pastelinis oversized švarkas. Pasirinkite tokio atspalvio, kuris tiktų prie jau turimų drabužių, ir lengvai su juo sukursite šimtus skirtingų derinių. Sportiškai elegantiškam įvaizdžiui sukurti dėvėkite jį su sportbačiais ir derinkite su sportiniu krepšiu. Elegantišką ir romantišką nuotaiką jis sukurs derinyje su palaidine ir basutėmis. O pieštuko formos sijonas iki kelių ir pastelinis oversized švarkas taps nepriekaištingu veiklios moters deriniu.

Laisvalaikio kostiumas

Natūralu, kad dauguma pirmiausia norime jaustis patogiai. Tačiau tam kasdienėje veikloje visai nebūtina dėvėti to paties, ką dėvime sporto klube. Laisvesnio modelio, lengvo audinio oversized švarkas be apykaklės ir sagų bei kelnės tampriu juosmeniu nevaržo judesių ir atrodo žymiai klasiškiau. Derinkite pastelinių spalvų kostiumą su patogia avalyne ir ramiai tvarkykite reikalus mieste.

Elegantiškas kostiumas

Nei per ankštas, nei per laisvas, nei per ilgas, nei per trumpas. Pastelinio švarko ir kelnių, šortų ar sijono draugystė akimirksniu priverčia karališkai kilstelėti galvą aukštyn ir elegantiškai atlošti pečius. Ne tokiam formaliam įvaizdžiui griežtesnių formų pastelinių spalvų kostiumą derinkite su neįpareigojančio stiliaus marškinėliais ir ryškiaspalviais aksesuarais.

Romantiškas kostiumas

Pamirškite stereotipą, kad jausmingą įvaizdį kuria tik vėjyje plazdančios suknelės. Nėriniai, siuvinėti raštai ir kitos švelnios detalės klasikiniam kostiumui suteikia pliūpsnį romantikos ir tuo pat metu išlaiko įvaizdį kuklų, grakštų bei rafinuotą.

Rinkitės laisvai krintantį liną, viskozę, poliesterį ar šilką, o priklausomai nuo progos ir nuotaikos, pastelinių spalvų kostiumą derinkite su sodrių brangakmenių tonų palaidinėmis, apjuoskite švarką subtiliu dirželiu ar šilko skarele.


Vakarėlio kostiumas

Vasarą kalendoriai prisipildo progomis švęsti draugystę ir meilę, tačiau nuspėti vakarėlio aprangos kodą kartais būna sunkiau nei išrinkti dovaną. Pataikyti tiesiai į dešimtuką, net jei kodas nurodytas kvietime, pasiseka irgi ne visiems. Patikimas pasirinkimas kone bet kokia proga – kostiumas.

Nors paprastai vakarėliams skirto kostiumo spalvų paletėje lyderiauja nakties juoda, pasteliniai atspalviai taps žaviu dėmesio traukos centru. Prabangaus audinio, prigludusio silueto, kiek patrumpintų kelnių modelio ar įrėminto juosmens kostiumas subtiliai pabrėžia kūno linkius ir atrodo rafinuotai. Dar vienas argumentas rinktis pastelinį kostiumą vakare – prigesintos spalvos atrodo itin dailiai fotografuojantis dirbtiniame apšvietime.


Naujas šio pavasario ir vasaros drabužių kolekcijas galima rasti prekybos centruose „Akropolis". Po vienu stogu – garsūs prekių ženklai, atspindintys karščiausias sezono tendencijas. „Akropolyje" rasite madingų drabužių, batų, rankinių, diržų ir kitų aksesuarų – mados prekių asortimentas patenkins kiekvieną, norintį susikurti savitą stilių ir būti ryškiam minioje. Pasimatuokime pavasarį „Akropolyje"!