Deimantų namų „Factory by Ribas“ įkūrėja Dana Ribas, vertindama skirtingas tradicines krikštynų dovanas, rekomenduoja rinktis tai, ką paaugęs krikštijamas vaikas arba jo tėvai vertins, o ne slėps giliausiame stalčiuje. „Keičiasi mados, keičiasi ir mūsų skonis, nežinome, kas patiks žmogui, kai jis užaugs ir turės savitą skonį. O juk krikštynos – tokia graži ir prasminga šventė, manau, visi nori, kad ir tądien padovanotos dovanos nebūtų tik padėtos į šoną. Su juvelyrika dirbu jau trisdešimt metų, bet net ir iki tol, visada, kai būdavau pakviesta į krikštynas, vaikučiams dovanodavau papuošalą. Klasikinis papuošalas niekada gyvenime neišeis iš mados ir nepraras vertės“, – dalinosi mintimis deimantų specialistė.

Dovanos parinkimas visų pirma prasideda nuo vaikelio lyties, planuojamo biudžeto ir sprendimo, ar dovana skirta šiai dienai, ar vaiko ateičiai, ar ieškote nešiojamos dovanos, ar norite prisidėti prie augančio žmogaus ateities investicijų „kraitelio“. „Klientai, kurie ieško investicinės dovanos, bet nenori dovanoti vokelio su pinigais, krikštynų proga dovanų parenka laisvuosius deimantus, kuriuos galima pritaikyti bet kokiam biudžetui. Tai – deimantas, kurį ateityje galima inkrustuoti į pasirinktą papuošalą arba jį laikyti kaip investiciją, o prireikus parduoti. Tikrų, natūralių deimantų kaina visada auga“, – pasakojo Dana Ribas, vienintelis žmogus Baltijos šalyse, priklausantis Izraelio deimantų biržai. Pasak jos, būtent laisvuosius deimantus dažniausiai dovanoja krikšto tėvai.

Vis dėlto, pati populiariausia krikštynų dovana – tai deimantais puoštas aukso kryželis. Tai – klasikinė dovana, kuri, palaiminta ceremonijos metu, amžinai lydės ir saugos vaiką, o suaugus taps puikiu papuošalu su ypatinga reikšme. „Aukso ir deimantų kryželis iš mados neišeis niekada, su juo neįmanoma prašauti. Kitos gražios alternatyvos – pakabukas su nedideliu deimantu arba su vaiko vardo raide. Pastarasis papuošalas taip pat yra viena populiariausių krikštynų dovanų. Dažnai renkama yra ir pirmoji auskariukų pora mergaitėms – nedideli auskariukai su deimantais, skirti tai dienai, kai mergaitė pirmąkart prasivers ausis.“ – sakė Dana Ribas.

Priklausomai nuo pasirinkto papuošalo ir norų, „Factory by Ribas“ įkūrėja rekomenduoja papuošalus išgraviruoti – ant jo galima įamžinti vaiko vardą, krikštynų datą arba net trumputį palinkėjimą.

Jeigu renkant dovaną norisi vaikelį papuošti jau dabar, o ne ateityje, pati geriausia dovana tam yra raudonojo siūlo apyrankė su nedideliu deimantu arba mažomis auksinėmis kūdikio pėdutėmis. Nuo seno tikima, kad raudonojo siūlo apyrankė, būtent atvežta iš šventos žemės – Izraelio, turi apsauginių galių, padeda pritraukti sėkmę. Ją vaikeliui uždėti turėtų pats dovanos teikėjas, linkėdamas vaikui lengvo ir sėkmingo gyvenimo. Šios „Factory by Ribas“ apyrankės yra reguliuojamo dydžio, juvelyrikos salonuose gali būti nuolatos atnaujinamos, tad nereikia baimintis, kad apyrankė nutrūks, nusibos ar bus vienadienė dovana.

Daugiau krikštynų dovanų idėjų ieškokite „Factory by Ribas“ juvelyrikos salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Palangoje arba internetinėje parduotuvėje www.factorybyribas.lt