Kodėl verta dovanoti gerą matymą?

Kalėdos dar nė neprasidėjo, o dalis jau spėjo pavargti nuo šventinio maratono ir jo užduočių. Bene labiausiai varginanti – dovanų paieška. Ką dovanoti? Šį klausimą, ko gero, sau spėjo užduoti ne vienas. Rasti atsakymo nepadeda vienas po kito atsirandantys šventiniai pasiūlymai, augančios kainos ir milijonas pasirinkimų. Pabėgti iš chaoso galima atsigręžus į tai, kas aktualumo nepraranda jokiu istoriniu laikotarpiu ir metų laiku – sveikatą. Tiek fizinė, tiek psichologinė gerovė visada bus svarbios, tad nusprendę tai dovanoti – tikrai neprašausite.

Skirtingų žmonių sveikatos problemos ir poreikiai skiriasi, tad dovanų pasirinkimo klausimų gali atsirasti dar daugiau. Čia pagalbos ranką tiesia optikos salonų tinklas „Fielmann". Specialistai tikina – šiais laikais žmonių akys patiria daug daugiau iššūkių nei anksčiau, tad pasirūpinti rega yra kaip niekad aktualu.

„Žmonės yra nuolat apsupti išmaniųjų ekranų, dirbtinio LED apšvietimo, dėl gyvenimo tempo ir darbo krūvio vis mažiau būna gryname lauke, tad akys susiduria su vis didėjančiu nuovargiu, įtampa ir dėl to silpstančia rega. Visus šiuos procesus paspartina nuolatinis žiūrėjimas į mažus telefonų ekranus. Mums rūpi kiekvienas, tad raginame nenumoti ranką į akių sveikatą", - sako optikų tinklo „Fielmann" gydytoja oftalmologė Vaiva Nasvytienė.

Optikos paslaugos – itin universalus variantas ir dėl keleto kitų priežasčių.

„Oftalmologai rekomenduoja bent kartą per metus profilaktiškai pasitikrinti regą, nes pavojingos akių ligos, tokios kaip glaukoma, ankstyvoje ar pažengusioje stadijoje būna be simptomų – apie tai neišduoda nei skausmas, nei suprastėjusi rega. Be to, gydytojai prognozuoja, kad senstant visuomenei ir ilgėjant gyvenimo trukmei, sergančiųjų glaukoma skaičius vis didės. Laimei, ligą pastebėjus laiku ir pritaikius reikiamą gydymą galima išvengti rimtų pasekmių – jos progresavimo ir net apakimo", – tikina V.Nasvytienė.

Naudingiausia dovana – akių sveikata

Ilgai sukti galvos, kokią optikos paslaugą padovanoti artimam žmogui, tikrai nereikia – naudingiausias variantas yra regos patikra. Ši paslauga aktuali visiems: tiek korekcinius akinius nešiojantiems žmonėms, tiek pajutusiems toliaregystės ar trumparegystės simptomus ir net tiems, kuriems akinių neprireikė – juk dalis problemų iš pradžių yra beveik nepastebimos.

„Regos patikra „Fielmann" optikose - greita, kokybiška ir profesionali paslauga, apsauganti nuo ilgų eilių ligoninėse ir leidžianti išsitirti akis pažangiausiomis technologijomis. Modernia optometrine įranga specialistai patikrina jūsų regos aštrumą, atlieka testus regos korekcijai nustatyti, vertina matymo funkcijas, stereomatymą. Biomikroskopu įvertinamos akies priekinio segmento struktūros, ragenos, lęšiuko ir priekinės kameros skysčių skaidrumas bei ašarų plėvelės kokybė, taip pat atliekamas akispūdžio tyrimas. Mums rūpi kiekvienas, tad stengiamės kuo nuodugniau ištirti akis ir pasirūpinti jų sveikata", - regos patikros naudą vardija optometrijos vadovė Reda Pincevičienė.

Savo artimiesiems galite dovanoti ir kitas optometrines bei oftalmologines paslaugas – išsamesnę gydytojo oftalmologo konsultaciją ir pažangiausią pasaulyje OCT (optinės koherentinės tomografijos) tyrimą akių ligų prevencijai. Robotizuotas lazerinis tyrimas trunka vos kelias minutes, o neinvazinis būdas nesukelia jokio skausmo. OCT yra ypač svarbus diagnozuojant ar stebint glaukomą, kitas tinklainės ligas.

Ir sveiki, ir stilingi

Jūsų artimajam reikalingi reikalingi skaitymo arba korekciniai akiniai, o gal jis tiesiog svajoja atsinaujinti? Jo norą galite išpildyti įteikdami „Fielmann" dovanų kuponą. Tai – geriausias sprendimas, mat čekį gavęs žmogus pats išsirinkti akinių lęšius, geriausiai atitinkančius jo poreikius ir patogiausius, labiausiai patinkančius rėmelius. Optikos salonuose siūlomas platus rėmelių pasirinkimas – nuo garsiausių mados namų modelių iki visiems prieinamos „Fielmann" kolekcijos.

Dovanų kupono suma – neribojama, tačiau galima pasinaudoti ir specialiu „Fielmann" pasiūlymu. Įsigijus 40 eurų vertės dovanų kuponą, taikoma 20 eurų papildoma vertė perkant korekcinius, taigi jūsų artimasis galės įsigyti 60 eurų vertus akinius ir gauti nemokamą regos patikrą reikiamam akinių stiprumui parinkti. Be to, korekciniams akiniams bus suteikta nemokama priežiūra net 3 metams.

Optikos salonui rūpi kiekvienas, tad 20 eurų papildoma vertė galioja ir saulės akiniams, kurie šaltuoju sezonu yra tokie pat reikalingi kaip ir vasarą. Kenksmingų UV spindulių esama ir žiemą, o ilgalaikis jų poveikis gali tapti tokių akių ligų kaip kataraktos, geltonosios dėmės degeneracijos, ragenos nudegimo ar netgi odos, esančios aplink akių vokus, vėžio priežastimi.

„Be to, daugumos žmonių akys yra labai jautrios šviesai, tad nepasirūpinę tinkamais akiniais jie gali susidurti su nuovargiu, mieguistumu, galvos skausmu, taip pat gali pablogėti matymas, - sako R. Pincevičienė ir priduria, kad dovanų čekis puikiai tiks ir tuo atveju, jei jūsų artimajam korekciniai akiniai nėra reikalingi. - Akiniai – puiki stiliaus detalė, kurią vis daugiau žmonių naudoja savo įvaizdžiui papildyti ar pagyvinti. Šiuo atveju galima išlošti – įsigyti akinius su mėlynąją šviesą blokuojančiais lęšiais. Taip bus pasirūpinta ir stiliumi, ir apsisaugota nuo kenksmingos išmaniųjų ekranų šviesos".

Nešiojantiems ar norintiems kontaktinius lęšius išbandyti, siūlome išbandyti paslaugą „Mano naujieji kontaktiniai lęšiai". Specialistas padeda pasirinkti tinkamus lęšius ir suteikia galimybę išbandyti naujos karto kontaktinius lęšius, pavyzdžiui, su fotochromo funkcija.

Akių ir akinių SPA – tiesiog namuose

Regos patikra ir dovanų kuponu akiniams „Fielmann" Kalėdų pasiūlymai tikrai neapsiriboja. Jei trokštate nustebinti netikėta, tačiau itin naudinga dovana, verta susimąstyti apie ultragarso vonelę akiniams – taip savo akinius SPA procedūromis bus galima palepinti net neiškėlus kojos iš namų.

„Kad akiniai tarnautų ilgiau, o matymo kokybė nenukentėtų, būtina juos prižiūrėti. Akiniai mėgsta būti maudomi, tad juos būtina reguliariai ir kruopščiai išplauti ultragarso vonelėje. Dėl ultragarso sukeliamų vibracijų vanduo su valikliu išplauna net giliai tarp akinių rėmelio ir lęšių esančius nešvarumus", – sako K. Imbrasas.

Lepinkite ne tik akinius, bet ir save. Nuvargusias, įsitempusias akis puikiai atpalaiduoja akių masažuokliai, kuriuos Jūsų artimasis galės įsigyti su dovanų čekiu bet kuriame "Fielmann" salone. Jie sumažina nuovargį, skausmą ir diskomfortą bei skausmą, leidžia atsipalaiduoti ir gerina miego kokybę.