Pasak renginio iniciatorės „Vilnius Coding School“ mokyklos įkūrėjos Julijos Rimšelės, karjeros mugės tikslas yra padėti norintiems pakeisti karjeros kryptį, o įmonėms – atrasti naujų talentų ir laimėti konkurencinę kovą dėl darbuotojų.

Programavimo mokyklos „Vilnius Coding School“ pernai organizuotoje pirmojoje karjeros mugėje apsilankė daugiau nei 1 400 dalyvių, susidomėjusių karjeros keitimu, o save potencialiems darbuotojams pristatė 18 IT sektoriaus įmonių.

„TECH mugė 2021“ – gyvai

Mugės organizatorė pabrėžia, kad, remiantis šiuo metu galiojančiais reikalavimais ir rekomendacijomis, mugė vyks tik gyvu formatu.

„Didelio susidomėjimo sulaukusi pirmoji mugė parodė, kaip stipriai iš tiesų IT sektorius vertina gyvą pažintį ir konsultacijas, – teigia J. Rimšelė. – Todėl šiais metais mugėje dalyvių taip pat lauks įmonių stendai, prie kurių bus galima užduoti rūpimus klausimus apie persikvalifikavimą, tiesiogiai susipažinti su įmonių atstovais ir sužinoti apie laisvas darbo pozicijas.“

TECH mugėje vyks trumpi pasimatymai (angl. Speed Dating), per kuriuos lankytojai galės susitikti su įmonių atstovais, užduoti rūpimus klausimus, susipažinti su IT sektoriaus specifika ir galbūt gauti darbo pasiūlymą. Renginyje vyks ir vardinės įmonių dirbtuvės, skirtos suteikti praktinių įgūdžių ar išmėginti jėgoms IT srityje; lankytojai bus kviečiami į CV rašymo dirbtuves, o visi norintieji galės gauti nemokamą asmeninę karjeros konsultaciją.

Dvigubai daugiau galimybių įsidarbinti

Šių metų renginyje dalyvaus net dvigubai daugiau įmonių – dalyviai galės susipažinti su daugiau nei 40-ies įmonių atstovais, laukiama ir rekordinio skaičiaus lankytojų, kurie yra profesijos keitimo kelyje arba planuoja ją keisti netolimoje ateityje.

„UAB GF bankas“, „Devbridge“, „Reiz Tech“, „Nord Security“, „Kilo Health“, „StrongPoint“, „EcoCost“, „SME Finance“, „Hostinger“, „Insoft“, „Ignitis“, „Zenitech“, „Barbora“, „Bankera“, „Avia Solutions Group“, „Iterato“, „Corner Case Technologies“, „4Team“, „COWI“, „AmerisourceBergen“, „Telia Global Services Lithuania“, „iToGroup“, „Bitė Lietuva“, „Bazaarvoice“, „MUFG Investor Services FinTech“, „Revel Systems“ – tai tik dalis bendrovių, kviesiančių susipažinti gyvai.

„IT ir susijusios rinkos jau keletą metų patiria nuolatinį kvalifikuotų darbuotojų trūkumą. Čia verda arši kova dėl geriausių specialistų ir dar tik į darbo rinką žengiančių talentų. Vien šių metų įmonių sąrašas, kuriame yra ir didžiausi aviacijos žaidėjai, ir energetikos sektoriaus atstovai ar finansų bendrovės – puikus įrodymas, kad IT specialistų reikia visiems, – sako TECH mugės organizatorė J. Rimšelė. – Tad koncentruotas vienos dienos renginys skirtas kuo efektyviau darbo jėgos trūkumo problemai spręsti, kai tiek naujų darbuotojų ištroškusios įmonės, tiek karjeros galimybių ieškantys žmonės gali be jokių užuolankų, greitai ir patogiai susitikti, pasikalbėti ir galbūt sukirsti rankomis dėl naujos darbo dienos drauge.“

TECH MUGĖ 2021 detali programa bus prieinama artėjant renginiui. Daugiau informacijos: www.techmuge.lt

Užsakymo nr.: PT_88015115