Šiemet „Sąmoningam Mokymusi Kartu“ pakvietusi SMK Aukštoji mokykla jau balandžio 27 dieną Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje būsimus studentus pasitiks Atvirų durų dienoje. Jos metu bus pristatomos 2023 metų studijų programos, priėmimo reikalavimai, atvykusieji turės galimybę susipažinti su dėstytojais, administracija, Studentų atstovybe bei kitomis veiklomis ir projektais. SMK įsileis į bendruomenės vidų ir parodys, kokioje modernioje ir kūrybiškoje aplinkoje mokosi studentai, o apie savo ateitį svarstantys moksleiviai turės unikalią galimybę pajausti sąmoningu mokymusi kartu pulsuojančią studijų aplinką.

„Kvietimas „Sąmoningai Mokytis Kartu“ atliepia SMK institucijos misiją, kviečiančią tokiam tęstiniam mokymuisi ir tobulėjimui, kuriame aukščiausia siekiamybe tampa naujo sąmoningumo tipo visuomenės kūrimas. Tokia mokymosi turinio ir proceso transformacija nubrėžia kryptį naujai raidai, vedančiai mus nuo tradicinio žinių įgijimo link kolektyvinio sąmoningo mokymosi, kurio ašyje – bendros prasmės kūrimas, vedantis kiekvieną besimokantįjį į pilnavertį gyvenimą, karjerą, darbą“, – kviesdama rinktis sąmoningo mokymosi kelią sako SMK kanclerė Gabija Skučaitė.

SMK Aukštosios mokyklos kanclerė Gabija Skučaitė

Paklausiausias studijų programas papildo dar trys

Nuo šių metų rudens semestro būsimi studentai galės rinktis iš 19 studijų programų. SMK pagal savo studentų skaičių šiandien yra didžiausia nevalstybinė aukštoji mokykla Lietuvoje, vykdanti studijų programas skirtingose studijų kryptyse. Tarp jų – socialinių, verslo vadybos, informacinių technologijų (IT) ir sveikatos mokslai.

SMK duomenimis, dažniausiai pasirenkama studijų programa jau kelerius metus yra Estetinė kosmetologija – ši programa populiariausia ir tarp visų kolegijų Lietuvoje. Taip pat vienos populiariausių studijų programų – Marketingo bei reklamos kūrimas, Kūrybos ir pramogų industrijos, Transporto ir logistikos verslas.

SMK

Šiemet SMK pristato dar vieną naują studijų programą, atitinkančią pasaulio vystymosi tempus ir tendencijas. Nuo šių metų rudens semestro studentus šalia kitų 18-kos pasitiks perspektyvi Verslo kūrimo ir valdymo studijų programa. Šios studijos padės studentams realizuoti savo verslo idėjas ir jas paversti sėkminga verslininko karjera.

„Palaikyk pasaulio tempą – studijuok tai, kas keičia dabartį ir kuria ateitį!“ – skelbdama naują studijų programą kviečia SMK.

Išankstinis priėmimas

Atvirų durų dieną organizuojanti SMK Aukštoji mokykla kviečia ne tik susipažinti, bet ir iš anksto užsitikrinti savo studijų vietą. Tai tiesioginis stojančiųjų priėmimas į SMK valstybės nefinansuojamas (mokamas) studijų vietas, vykdomas iki rugsėjo 22 dienos, kai stojantysis stojimo prašymą teikia per SMK priėmimo portalą arba atvykęs į SMK Priėmimo komisiją.

„Domėkitės skirtingomis studijų programomis ir kryptimis, galimybėmis trijuose skirtinguose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Jau šiandien galite kreiptis į SMK ir pasirašyti sąlyginę studijų sutartį, aplikuoti į Skatinamąją ir Pažangumo stipendijas, registruotis motyvaciniam pokalbiui, kuris ypač svarbus dar nežinantiems, kurias studijas pasirinkti. Pradėkime sąmoningo mokymosi kelią kartu jau dabar!“ – kviečia SMK direktorė Viktorija Palubinskienė.

SMK Aukštosios mokyklos direktorė Viktorija Palubinskienė

Motyvuotiems studentams – Pažangumo ir Skatinamoji stipendijos

Besidžiaugiant ir įvertinant tai, kad kasmet į SMK įstoja vis daugiau motyvuotų, kūrybingų ir aktyvių studentų, didžiausia nevalstybinė aukštoji mokykla skatina augančius specialistus nesustoti. SMK esami ir būsimi studentai kviečiami pretenduoti į Pažangumo ir Skatinamąją stipendijas. Kokius reikalavimus reikia atitikti norint į jas pretenduoti?

Pažangumo stipendija. Jei stojantysis gali pasigirti aukštais mokymosi rezultatais, kuriais baigė mokyklą bei turi tikslą gerai mokytis studijų metu, SMK skiria Pažangumo stipendiją, kurios vertė net 80 proc. metinės studijų kainos. Pažangumo stipendiją gali gauti būsimi studentai, kurių konkursinis balas:

• Ne žemesnis nei 7,5 balo, stojant į visas studijų kryptis, išskyrus menų studijų kryptį;

• Ne žemesnis nei 9,5 balo, stojant į menų krypties studijų programas (Video kūryba ir medijos; Dizainas).

SMK

Skatinamoji stipendija. Jei stojančiojo prioritetas kūrybiškumas ir akademiniai pasiekimai, arba jau studijuojantis studentas skiria laiko iniciatyvoms ir veikloms, skiriama Skatinamoji stipendija (į šią stipendiją gali pretenduoti tiek naujai stojantieji, tiek jau besimokantys studentai). Galimas stipendijos dydis 20, 50 ir 80 proc. vieno semestro studijų kainos. Aplikuoti galima kiekvieną semestrą, jei stojantysis/studentas atitinka šiuos reikalavimus:

• Stojančiojo konkursinis balas turi būti ne mažesnis nei 4,3 balo;

•Jau studijuojančio SMK studento semestro akademinis pažangumo vidurkis turi būti ne žemesnis nei 8,5 balo;

• Vertinamas ir studento/stojančiojo aktyvumas visuomeninėse ar SMK veiklose, kurias jis pristato pildydamas motyvacijos anketą.

Kolegija skiria ir kitas nuolaidas studijoms. SMK studentų ir absolventų šeimos nariams taikoma 10 % nuolaida, taip pat antroms studento studijoms SMK taikoma 30 % nuolaida.

SMK

Motyvacijos vertinimas

Dar viena unikali galimybė stojantiesiems – papildomas motyvacijos studijuoti įvertinimas, kuris ypač vertingas motyvuotiems ir tikslingai besirenkantiems studijų programas stojantiesiems. Gautas motyvacijos ir pasirengimo studijuoti įvertinimas bus įskaičiuojamas į konkursinio balo sandarą.

Motyvacijos vertinimą rekomenduojama atlikti visiems stojantiesiems, tačiau motyvacijos vertinimas tampa privalomu tiems stojantiesiems, kurių konkursinis balas mažesnis nei 4,3 balo. SMK priėmimo komisija, įvertinusi pateiktus mokymosi rezultatus bei motyvaciją, gali pakviesti pasirašyti sąlyginę studijų sutartį, kuri užtikrina studijų vietą SMK. Sąlyginę studijų sutartį pasirašyti galima stojant į SMK atskiruoju (tiesioginiu) priėmimo būdu.

Nežinantiems, kurias studijas pasirinkti

Savo ateities planavimas ir apsisprendimas, kurias studijas pasirinkti, išties atsakingas ir neretu atveju sunkus. Būsimus studentus, dar nežinančius, kurią studijų programą pasirinkti, SMK kviečia registruotis į nuotolinę konsultaciją. Jos metu atsakoma į visus rūpimus klausimus, papasakojama plačiau apie SMK gyvenimą, studijų procesą, finansavimo sąlygas bei ištiesiama pagalbos ranka pasirenkant tinkamiausią studijų programą.

Registracija konsultacijai: https://www.smk.lt/#registerForm