Abu bilietus pirko internetu, atspėjo 10 skaičių

Sigitas ir Rimantas – bendraamžiai, abu skaičiuojantys šeštą dešimtį, ir abu maždaug trečdalį to laiko kartas nuo karto sudalyvaujantys „Kenoloto". Nors vyrai gyvena skirtinguose miestuose ir nėra pažįstami – jų laimėjimų istorijos atkartoja viena kitą.

Loterijos „Kenoloto" dalyviai gali rinktis bilieto kainą, norimus atspėti skaičius bei jų kiekį – tad žaidimo variacijų yra daugybė. Vis tik tiek Sigitas, tiek Rimantas nusprendė internetu įsigyti bilietus po 25 centus, rinktis bet kokius, tuo metu po ranka pasitaikiusius skaičius ir spėti po dešimt kamuoliukų.

Skirtumas tik tas, kad Sigitas žaidė ir jį sėkmė aplankė ketvirtadienį, o Rimantą – po kelių dienų, sekmadienį. Reagavo laimėtojai – irgi labai panašiai.

„Prieš pat miegą prisėdau prie kompiuterio ir sugalvojau pasitikrinti, kokie kamuoliai išriedėjo. Kai pamačiau, kad visi sutapo, pirma mintis buvo, kad čia man kas kokį pokštą krečia", – dalinasi jonaviškis

„Bilietą prieš miegą pasitikrinau telefonu. Pamačius, kad visi skaičiai atitinka, pagalvojau, kad man vaidenasi", – pasakoja uteniškis.

Pinigus skirs sveikatos gerinimui, dovanoms artimiesiems ir sau

Abu vyrai jau turi minčių, kaip panaudos laimėtus tūkstančius. Čia vėlgi sutapimas – tiek jonaviškiui, tiek uteniškiui šiuo metu reikalingos sveikatos gerinimo procedūros, tad dalį laimėtos sumos kiekvienas joms ir skirs.

Dėl likusios dalies – planai jau išsiskiria.

„Artėja dovanų metas, tai artimuosius reiks palepinti", – sako Sigitas.

„Planuoju atsidėti, bet negali žinoti – man vis tai kokio naujo telefono įsireikia, tai dar ko. Galiu ir susigundyti kokiu pirkiniu sau", – juokiasi Rimantas.

Centus keičia į tūkstančius jau 26 metus

Loterija „Kenoloto" Lietuvoje gyvuoja nuo 1996 metų. Iš pradžių žaidimai vykdavo po kelis kartus per savaitę, tačiau ilgainiui vis dažnėjo – ir šiuo metu laimėjimus atnešantys kamuoliukai ridenami net tris kartus per dieną.

Kaip sako loteriją organizuojančios įmonės „Olifėja" marketingo vadovė Renata Mozuraitė, šis žaidimas ypatingas tuo, jog suteikia itin didelę laisvę rinktis.

„Kenoloto" dalyviai noriai naudojasi galimybe žaisti su savo pačių pasirinktais skaičiais. Vieni spėja dešimt kamuoliukų, kiti – tik du, kaip kam tuo metu norisi. Ir bilietus renkasi įvairiausius – vieni perka už 0,25 Eur, kiti už 10 Eur. Žodžiu, žaidimas kinta pagal kiekvieno norus. Tačiau pastovu tai – kad žaidėjus, bilietams išleidusius centus, o laimėjusius tūkstančius – sveikiname bene kiekvieną savaitę", – pasakoja R. Mozuraitė.