„Sportininkai imasi iniciatyvos, nes mūsų negirdi. Tuo tarpu grįžę iš Tokijo olimpinių žaidynių sulaukėm kritikos, kad rezultatai prasti, kad kaltas vienas ar kitas, kad reikia skubių permainų, tačiau niekas neklausia kodėl taip nutiko. Susidariusi situacija mus neramina. Tad nutarėme nieko nelaukti ir patys ieškoti galimybių, šalies sporto ateičiai sukurti“, – sakė vienas iš forumo iniciatorių olimpinis vicečempionas irkluotojas Mindaugas Griškonis.

Anot jo, Lietuvos sporto bendruomenė buvo ignoruojama ilgus metus, vieną skubotą reformą keisdavo kitos, kurios padarinius sportininkai jaučia iki šiol. Sporto politikos funkcijos nuo vienos ministerijos perkeltos kitai, o dabar Seime svarstomi sporto finansavimo klausimai, kurie turės itin didelę reikšmę visai sporto bendruomenei, nors apie tai su ja net nediskutuota.

„Lietuvos olimpinis sporto centras buvo sunaikintas nepasiūlius jokios alternatyvos. Tuomet su mumis – sportininkais – tartasi nebuvo, o skaudžias pasekmes jaučiame. Šis forumas – mūsų pirmas žingsnis į sporto ateitį, kuriuo siekiame sutelkti dirbti visus kartu, o ne skaidant. Juk kalbame apie Lietuvos sporto ateitį, medalius, skambantį himną ar plevėsuojančią vėliavą pasaulio stadionuose“, – sakė M. Griškonis.

Mindaugas Griškonis olimpiniame irklavimo finale

Lietuvos sporto ateities forumą M. Griškonis organizuoja kartu su olimpine čempione penkiakovininke Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene ir pasaulio čempione dviratininke Simona Krupeckaite. Forumo globėjais tapo - Jo Ekscelencija Prezidentas Valdas Adamkus ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Rytoj vyksiančiame renginyje apie sportininkų iššūkius pasidalins ir olimpinis medalininkas baidarininkas Aurimas Lankas, buriuotoja Viktorija Andrulytė, dziudo imtynininkė Sandra Jablonskytė. Trenerių problematiką pristatys disko metiko Andriaus Gudžiaus treneris Vaclovas Kidykas, regbio treneris Irmantas Kukulskis ir penkiakovininkės L.Asadauskaitės-Zadneprovskienės treneris Andrejus Zadneprovskis.

Tuo tarpu apie medicininio ir mokslinio aptarnavimo problemas ir iššūkius kalbės Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas Dalius Barkauskas, o apie numatomų finansavimo modelio pokyčių reikšmę olimpiniam ir paralimpiniam sportui pasidalins Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė bei Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė bei Seimo narys Virgilijus Alekna forume yra pakviesti kalbėti apie sporto plėtrai būtinus pokyčius bei svarbų valstybės indėlį.

LRS pranešimas žiniasklaidai

Užsakymo nr.: PT_88407009