Pavyko pasiekti naują Lietuvos rekordą

Pirmąją birželio savaitę Vingio parke buvo galima išvysti minią žmonių ir daugybę mažučių anglinių kepsninių. Toks vaizdas – ne šiaip sau: čia prekybos tinklo „Lidl“ šeštojo gimtadienio metu buvo siekiama naujo Lietuvos rekordo – masiškiausio grilinimo renginio šalyje. Specialiai tam į renginį atvyko įvairius Lietuvos rekordus registruojančios agentūros „Factum“ prie Lietuvos kultūros fondo vadovas Vytautas Navaitis.

Specialistas ne tik tikrino grilinimo dalyvių registracijos sąrašus, bet ir skaičiavo grilintojus, darė nuotraukas, videomedžiagą. Visa tai – privaloma, norint, kad rekordas būtų oficialiai registruotas.

Susirinkę ir naują rekordą pasiekti užsibrėžę grilintojai čirškino „Lidl“ prekybos centruose parduodamas „Grill&Fun“ dešreles. Tam, kad ankstesnysis panašaus pobūdžio rekordas būtų pagerintas, reikėjo suburti virš 80 grilinimo entuziastų, tačiau vilniečiai ir miesto svečiai pasistengė iš peties: vakaro metu „Factum“ atstovas V. Navaitis konstatavo, kad rekordas pagerintas su kaupu – vienu metu Vingio parke dešrelės grilintos 101 kepsninėje.

Iš gimtadienio išvyko su ypatinga dovana

Pasiektas rekordas – dar ne viskas. Šiemet „Lidl“ pasirūpino, kad birželio 2-oji nuo šiol taptų Nacionaline grilinimo diena, tad ir tradicija organizuoti tokius minias suburiančius renginius, anot prekybos tinklo Lietuvoje rinkodaros vadovės Kristinos Mažeikytės, turi visas galimybes kartotis kasmet.

Po grilinimo rekordo paskelbimo vieno iš grilintojų laukė maloni staigmena. Burtų keliu rinktas laimėtojas, kuriam atiteko beveik 800 Eur vertės dovana – „Kamado BONO“ kepsninė.

Laiminguoju tapo Patrik Asevičius, į grilinimo renginį atvykęs kone atsitiktinai – atsiimti prizo ant scenos užlipęs vaikinas neslėpė nuostabos ir sakė, kad Vingio parke atsirado dėl vėliau gimtadieninėje programoje laukiančio Sauliaus Prūsaičio ir grupės koncerto, o būti dar ir grilintojais su broliu nutarė spontaniškai: „Su broliu ką tik juokėmės, kad per mus abu turime dvi galimybes iš 101 laimėti. Ir ką? Štai aš čia“, – juokėsi vaikinas.

Netikėtas laimėtojo patarimas grilintojams

Kepsninę laimėjęs vyras pasakoja vasaros metu dažnai vykstantis į sodybą, o koks laikas gamtoje be grilio? Tiesa, tokios profesionalios kepsninės laimėtojas prisipažįsta iki šiol dar neturėjęs.

„Kaip tik tėčiui skundžiausi, kad ant plytų kepam, siūliau pasigaminti kokią šašlykinę. Dabar nebereikės galvoti kur ir kaip kepti – pats likimas nusišypsojo“, – sako Patrik.

Paklausus, kokiu grilio receptu galėtų pasidalinti ir ką grilinti labiausiai mėgsta pats, vyras pateikia kiek netikėtą atsakymą: „Bene paprasčiausias dalykas, kurį labai mėgstu nuo vaikystės – pagrilinta duona. Tikrai labai skanu kaip garnyras prie mėsos patiekalų“.

Universaliausias patarimas, anot Patrik, – tinkamų prieskonių pasirinkimas, nemaišant bereikalingų padažų: „Yra labai daug skanių prieskonių iš rytų, iš parduotuvių, atsivežtų iš kažkur. Tikrai galima labai skaniai pasigaminti tik su prieskoniais be padažų, kuriuose daug priedų, kurių mes nenorėtume. Tiesiog druska, pipirai ir kažkokie aštresni prieskoniai“. Pašnekovas sako stengiasi mažinti mėsos vartojimą, tačiau kai renkasi mėsišką patiekalą – tai dažniausiai būna vištiena.