Svarbiausiais „Europai“ 2022 metais buvo užbaigtas prekybos centro atnaujinimas, pradėta įgyvendinti verslų ir klientų puikiai įvertinta strategija – įgyvendinant naujas, išskirtines idėjas, klientams kurti jaukią ir patogią erdvę ne tik apsipirkti, bet ir naudotis kokybiškomis paslaugomis.

Prekybos centre pasikeitė beveik visos klientams skirtos bendrosios erdvės: pirmame aukšte įrengta maisto ir pokalbių vieta „Dialogai“, įkurtas pirmą ir antrą aukštus jungiantis amfiteatras. Pilateso studijos „Pi pilates“ įsikūrimas, plečiant paslaugų pasiūlą „Europoje“, tik pradžia – laukia nemažų pokyčių.

Tampa vis patrauklesnis

Naujasis sostinės centras išlieka gyvybingas net ir po darbo valandų – žmonės čia apsiperka, ilsisi, sportuoja – ne tik dirba, kaip buvo įprasta anksčiau.

Viktorija Gražienė

„Apsilankymas sporto studijoje aplink įsikūrusių biurų darbuotojams – ne tik proga kurti sveikesnio gyvenimo įpročius, bet ir pailsėti nuo ekranų, pamiršti rūpesčius darbe ir atsipalaiduoti. Jei dienotvarkėje rasti laiko sportui vis sunkiau, pilatesas išties puikus būdas daugiau judėti: sportuoti galima pietų metu, po darbo, treniruotės ne per ilgos, bet efektyvios, ir, kas svarbiausia, visai šalia biuro. Studija papildys jau puikiai veikiantį, atsinaujinusį ir naują pirčių erdvę įkūrusį sporto klubą“, – komentavo prekybos centro „Europa“ valdytoja Viktorija Gražienė.

„Europoje“ jau veikiantis sporto klubas „Lemon Gym“ – orientuotas į skubantį miesto žmogų, kuris nori spėti viską, skaičiuoja kiekvieną minutę savo darbotvarkėje. Nepriekaištingas įrengimas, stilingas interjeras, kokybiška įranga – viskas sustyguota taip, kad žmogui, kuriam sportas, galbūt, nėra prioritetas, būtų patogu, ir jis norėtų sugrįžti. Juolab klientų patogumui sporto klubas veikia ištisą parą.

Sportuojančiųjų nuolat daugėja

Kadangi sostinės verslo centre gyvena ir dirba aktyvūs, išsilavinę, veiklūs miestiečiai, kurie nori visur suspėti, prekybos centras nuolat ieško būdų, kaip atitikti tikslinės auditorijos lūkesčius.

Jau netrukus, liepą, prekybos centro „Europa“ trečiame aukšte pradės veikti dar viena erdvė, kurioje lankytojai galės ne tik sutvirtinti kūną, bet patobulinti laikyseną, judesių amplitudę, paspartinti medžiagų apykaitą.

Viktorija ir Neringa

Modernioje 182 kv. m ploto pilateso studijoje „Pi pilates“ bus naudojami Lietuvoje nuo 2017-ųjų žinomi treniruokliai – pilateso reformeriai, kurie nepakeičiami lavinant lankstumą, pusiausvyrą ir koordinaciją.

Reformerių pilatesą atranda ir profesionalūs sportininkai, ir biurų darbuotojui, visą dieną praleidžiantys ant kėdės. Juos neretai vargina nugaros, sąnarių skausmai. Be to, pilatesas – puiki proto mankšta.

Pirmieji keleri metai, pradėjus veiklą Lietuvoje, anot pilateso studjos įkūrėjos Neringos Arlauskienės, nebuvo lengvi, nes treniruočių metu naudoti itin populiarūs užsienyje, tačiau mažai Lietuvoje paplitę reformeriai, prieš šešerius metus nesudomino daug žmonių.

Visgi kasmet žmonės vis labiau rūpinasi savo gera savijauta, nori išbandyti kažką naujo ir stengiasi rasti laiko sportui tiek prieš darbą, tiek pietų pertraukos metu, tiek po jo, o pilatesas – efektyvi metodika, pritaikyta raumenų balansui, jėgai ir lankstumui pagerinti, atsistatyti po traumų ar gimdymo.

Prisitaiko prie lankytojų poreikių

„Atsižvelgdami į klientų poreikius, augant verslo įmonių norui rūpintis savo darbuotojų sveikata, nusprendėme „Pi pilates“ reformerių studiją atidaryti miesto centre įsikūrusiame „Europos“ prekybos centre, taip suteikdami galimybę sportuoti įmonių darbuotojams ar jų komandoms.

Tik naujoje studijoje klientai galės įsigyti sportui skirtą aprangą, todėl, net pamiršę ją, galės įsigyti čia pat, vietoje, ir skirti laiko sportui. Tai puiki galimybė skubančiam miesto žmogui pagerinti savo fizinę sveikatą, o po treniruotės, užuot skubėjus ir gaišus laiką spūstyse, itin patogu prekybos centre susitvarkyti kitus reikalus“, – kalbėjo studijos „Pi pilates“ įkūrėja N. Arlauskienė.

Neringa Arlauskienė

Pilatesas dažnai laikomos moterišku užsiėmimu, tačiau iš tiesų buvo sukurtas vyro Džozefo Pilateso kariuomenėje tarnavusiems kariams. Anot studijos įkūrėjos, reformerių pilatesą atranda vis daugiau vyrų, nes ši metodika tinka visiems – tiek profesionaliems sportininkams, tiek niekuomet anksčiau nesportavusiam žmogui.

Dėmesys – kliento patogumui

Atsinaujinusioje „Europoje“ viskas pritaikyta lankytojų poreikiams – funkcionalumas, subalansuota prekių ir paslaugų pasiūla, jaukios, diversifikuotos erdvės susitikimams, pasimatymams, darbui ir poilsiui.

„Europos“ prekybos centre įsikursiančioje „Pi pilates“ studijoje planuojamos komandinės treniruotės. Kadangi „Europos“ kaimynystėje įsikūrusiuose biurų pastatuose dirba nemažai užsienio specialistų, dalis prekybos centro lankytojų – taip pat užsieniečiai, žadama treniruotes vesti ne tik lietuvių kalba.

Prekybos centras „Europa“ sėkmingai įgyvendina „Trys viename“ koncepciją: remiantis lankytojų poreikiais, pirmame aukšte koncentruojamos maisto erdvės, restoranai, kuriamos šviežio maisto prekybos vietos.

Antrame aukšte kuriasi išskirtinės drabužių ir tvarios mados parduotuvės, internetinių parduotuvių prekių atsiėmimo vietos, trečiame prekybos centro aukšte, kur įsikurs ir pilateso reformerių studija, lankytojai ras vis daugiau ir įvairesnių sporto ir sveikatos paslaugų, vyrų ir moterų grožio salonus, bendradarbystės erdves.