Konferencijoje laukiami visi, kam įdomu daugiau sužinoti apie verslo, turizmo, renginių organizavimo galimybes didžiausiame Lietuvos kurorte. Renginys turėtų sudominti ir tuos, kurie Palangoje mėgsta ilsėtis ar turi, o gal dar tik svajoja, įsigyti antrinį būstą.

Konferencijos metu dalyvių dėmesiui paruošti trys informacijos blokai: turizmo tendencijos bei svetingumo ir maitinimo profesionalų (HoReCa) pasaulinės patirtys, viešbučių ir gastronomijos tendencijos panelinėse diskusijose su šių sričių profesionalais bei marketingo ir pardavimų tendencijos su Lietuvos marketingo asociacija (LiMA).

Aurum 10006 km lenktynės

„Malonu dalintis, malonu veikti, malonu atrasti, malonu bendrauti“, – taip taikliausiai ir trumpiausiai artėjantį renginį galėtų apibūdinti Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė. Pasak I. Valaitienės, artėjantis vasaros turizmo sezonas Palangos kurortui yra itin svarbus, aktyvus metas, kuris pareikalauja tiek įvairių įstaigų vadovų, tiek aptarnaujančio personalo pastangų, žinių, įgūdžių bei kruopštaus pasirengimo.

Ingrida Valaitienė

„Štai kodėl prieš aktyvųjį sezoną natūraliai kilo noras visus suvienyti, taip pat iš profesionalų lūpų išgirsti apie vyraujančias pasaulines tendencijas apgyvendinimo, gastronomijos srityse. Diskutuoti, kas šiandien yra svarbu kurortui, ir kaip didelių renginių turinys įtakoja svečių srautą jame. Ir apskritai: kodėl Palanga? Kodėl čia gera gyventi, puoselėti verslą, atostogauti, pramogauti?“ – teigia Palangos VRA prezidentė. Anot pašnekovės, susitikti su bendraminčiams visada yra malonu, dalintis gerąja patirtimi ir matyti potencialą taip pat yra malonu, tad ir gimė toks konferencijos pavadinimas: „Malonu“.

Konferencijos sumanytojai įsitikinę, jog šis renginys skirtas visiems, kas myli Palangą, domisi ja, ar yra susiję darbo, atostogų ar antrojo būsto tema. Jos metu bus galima išgirsti atsakymus į aukščiau paminėtus klausimus iš savo srities profesionalų lūpų, ir dar daugiau, nes bus kalbama ir apie vartotojų elgsenos pokyčius bei sužinoti, kaip sėkmingai parduoti savo produktą ar paslaugą, kai tiek daug pasiūlos. Tikimasi, kad konferencija taps kasmetiniu renginiu, į kurį bus kviečiami ir lektoriai iš užsienio.

Aurum 10006 km lenktynės

Konferencija „Malonu‘23“ prasidės nuo Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus sveikinimo. Renginio metu Palangos konferencijų salėje savo įžvalgomis dalinsis ir diskusijose dalyvaus savo srities profesionalai, žinomi žmonės, nuomonės formuotojai. Pranešimus jau ruošia kelionių žurnalistas Orijus Gasanovas, „Aurum 1006 km“ lenktynių organizatorius Darius Jonušis, Nacionalinės Turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė, Lietuvos someljė asociacijos prezidentas Arminas Darasevičius, viešbučių, priklausančių tarptautiniams tinklams, vadovai Lietuvoje, rinkodaros, reklamos, pardavimų, nekilnojamo turto specialistai, gastronomijos žinovai.

Arminas Darasevičius

O. Gasanovas, žinomas žurnalistas, TV laidų ir radijo vedėjas, keliautojas bei nuomonės formuotojas renginio metu pasidalins spalvingomis, įdomiomis ir nuoširdžiomis patirtimis, kelionių atradimais bei žurnalistiniais išbandymais – „Gyvenk taip, kad būtų ką papasakoti“.

Orijus Gasanovas

Populiariausias sporto renginys Lietuvoje – „Aurum 1006 km“ lenktynės – šįmet jau 24 kartą bus rengiamas Palangoje. Liepos 19-22 dienomis vyks ne tik pačios lenktynės, bet ir jas lydintys renginiai. Kurorto gyventojų ir svečių lauks net keturios dienos, kupinos lenktynių dvasios, buvimo tarp tų, kurie gyvena greičiu ir variklių griausmu. Tai jau tradicija tapęs didžiausias lenktynių festivalis Rytų Europoje, šioje greičio ir azarto fiestoje dalyvauja gausybė sportininkų iš visos Europos ir ne tik. Renginys pritraukia šimtatūkstantines žiūrovų minias, o lenktynių transliaciją stebi bemaž milijoninė žiūrovų auditorija. „Visų pirma miestui, kuriame vyksta tokio didžiulio masto renginys, šiuo atveju – Palangai, tai suteikia žinomumą pasaulyje. Be to, sutraukia didžiulius srautus žiūruvų, o tai reiškia – viešbučių gyventojų, restoranų lankytojų ir kitokių paslaugų vartotojų“, – sako „Aurum 1006 km“ lenktynių organizatorius Darius Jonušis.

Darius Jonušis

Metinė Lietuvos verslo savininkų ir vadovų konferencija „Lūžio taškas“ tradiciškai organizuojama Palangoje, uždarius vasaros sezoną. Pasak konferencijos vadovės Lauros Mičiūnienės, kurorto ramybė padeda pasinerti į turiningą, kasmet su dideliu atidumu kuriamą programą. „Palangoje, kaip niekur kitur, gerai mezgasi ir tvirtėja verslo ryšiai – toli nuo savo biurų, žmonės čia susirenka vieni dėl kitų. Šis kurortas turi pakankamai gerą infrastruktūrą tokio tipo renginiams ir tiesiog neįveikiamą pajūrio trauką“, – įsitikinusi L. Mičiūnienė. Kita vertus, ji pastebėjo, kad Palangai dar trūksta to, jog šiame kurorte konferencijos, ir netgi tarptautinės, galėtų vykti ištisus metus, net ir per žiemos speigus.
Laura Mičiūnienė

Apie turizmo rinkodarą: kokia rinkodara yra raktas į sėkmę, kokie pasauliniai pavyzdžiai įkvepia ir ką reikėtų tobulinti vykdant turizmo rinkodarą, kad įgyti konkurencinį pranašumą, renginio metu pasakos Klaipėdos universiteto ir SMK dėstytoja, LiMA Klaipėdos skyriaus valdybos narė, visuomenininkė Aušra Pacevičiūtė. „Pranešimo metu apžvelgsiu santykių rinkodaros svarbą, užtikrinančią glaudžius ir naudingus santykius su vartotojais ir verslo partneriais. Pasidalinsiu pasauliniais pavyzdžiais, kurie įkvepia ir aptarsiu ką reikėtų tobulinti vykdant turizmo rinkodarą, kad įgyti konkurencinį pranašumą“, – minėjo A. Pacevičiūtė.

Aušra Pacevičiūtė

„Courtyard by Marriott Vilnius City Center“ vadovė Sigita Rudzevičienė džiaugiasi, jog ne tik Vilniuje, bet ir Lietuvos vasaros sostinėje, organizuojamas renginys, kuriame turizmo ir svetingumo verslo profesionalai galės pasidalinti savo idėjomis, tendencijomis ir gerosiomis praktikomis. „Žinomumo didinimas ir tikslinė komunikacija, manau, yra pagrindiniai Palangos turizmui skatinti reikalingi veiksniai. Palanga labai pasikeitusi, ji šiandien toli gražu neprimena to mūsų vaikystės kurorto. Ji inovatyti, moderni ir kartu unikali. Reikėtų kuo daugiau skleisti tokios Palangos žinomumą, aktyviai kviesti kaimyninių šalių turistus, plėsti tiesioginių skrydžių kryptis – tai, manau, tikrai teigiamai įtakotų Lietuvos pajūrio turizmo srautus“, – sako beveik du dešimtmečius svetingumo versle besisukanti moteris. Pasak S. Rudzevičienės, norėtųsi kokio nors garsaus tarptautinio prekės ženklo Palangos svetingumo industrijoje, bet ir šiuo metu teikiamas viešbučių paslaugos turi platų asortimentą bet kokiam keliautojui: tiek su kuprine ant pečių, tiek prabangos mylėtojui.

Sigita Rudzevičienė

LiMA Klaipėdos tarybos pirmininkė Indrė Razbadauskaitė Venskė sako, jog svetingumo marketingas užima svarbų vaidmenį, kalbant apie šalies ar miesto prekinį ženklą: „Tad šioje konferencijoje kalbėsime apie marketingo tendencijas ir sprendimus, kuriuos rekomenduojame išbandyti stiprinant savo verslo ir miesto įvaizdį. Dalinsimės įkvepiančiais sėkmės ir nesėkmės pavyzdžiais sukauptais per mūsų ilgalaikę praktiką ne tik marketingo srityje, bet ir mūsų versluose.“

„Palanga keičiasi, ir tai vyksta pakankamai sparčiai. Šiandien kurortas kelia kokybės ir komforto kartelę. Visa tai lemia, kad Palanga tampa patraukli ne tik vasarą, bet ir ištisus metus. Verslo, pramogų, mokymų renginiai ir jų organizatoriai laukiami Palangos koncertų salėje ištisus metus, ne tik vasarą!“, – teigia Aida Aleksandrovienė, Palangos koncertų salės ir Švyturio arenos Klaipėdoje vadovė.

Palangos stinta

Lietuvos someljė asociacijos prezidentas A. Darasevičius įsitikinęs, jog reikia kuo daugiau kalbėti apie gastro kultūrą: „Pastaraisiais metais gastronomijos kultūra labai sparčiai vystosi ir kyla, norisi prie to prisidėti. Mano supratimu, reikia daugiau dėmesio skirti aptarnavimo kokybei, tad artėjančios konferencijos metu čia ir dėsiu pagrindinius akcentus.“

Konferencijos „Malonu‘23“ metu taipogi bus galimybė išsamiai susipažinti su HoReCa srities tiekėjų naujienomis bei užmegzti naudingų verslo kontaktų.

Palangos koncertų salė

Dalyvavimas renginyje nemokamas. Registracija į konferenciją: https://forms.gle/Gtebr5oaxSk12Gop6

__________________

KONFERENCIJOS PROGRAMA:

9.30 - 10.00 Durys atsidaro10.00 - 10.10 Palangos mero sveikinimas

------ TURIZMAS PALANGOJE. (Pranešimai)

Orijus Gasanovas

10.15 - 10.45 Žydrė Gavelienė | Nacionalinės Turizmo verslo asociacijos prezidentė10.45 - 11.15 Orijus Gasanovas | Kelionių žurnalistas11.15 - 11.45 Olga Gončarova | Lithuania Travel11.45 - 12.15 Vilija Malinauskaitė | TRAVEL DELI vadovė

Žydrė Gavelienė

12.15 - 13.15 PIETŲ PERTRAUKA------PALANGA NE TIK VASARĄ. (I panelinė diskusija)

13.15 - 14.00 Diskusija apie gyvenimą, darbą ir renginius Palangoje. Diskusijos moderatoriai: Martynas Rimavičius ir Albertas Martinaitis. Diskusijos dalyviai: Laura Gvozdaitė Mičiūnienė | Konferencijos LŪŽIO TAŠKAS vadovėGintaras Sičiūnas | Palangos Stintų OrdinasDarius Jonušis | AURUM 1006 km lenktynių organizatoriusAgnė Navickienė | Prabangaus nekilnojamojo turto agentūros SOLDS įkūrėja.

Vita Petrauskienė | Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė

------PASAULIO TENDENCIJOS PALANGOJE. (II panelinė diskusija)

14.00 - 14.45 Diskusija apie viešbučių pasaulio tendencijas. Diskusijos moderatorė: Ingrida Valaitienė. Diskusijos dalyviai: Sigita Kreivėnaitė | Viešbučio COURTYYARD BY MARRIOTT direktorėTadas Evaltas | Viešbučio HILTON GARDEN INN direktoriusGiedrė Maumevičiūtė | SPA VILNIUS direktoriusRasa Kmitienė | Palangos turizmo informacijos centras vadovėIndrė Stasiulaitytė | Viešbučio GABIJA direktorėTomas Vanagas | Viešbučio AMBERTON GREEN direktorius

14.45 - 15.00 KAVOS PERTRAUKA------ TURIZMO RINKODARA. (Pranešimai)

15.00 - 15.30 Indrė Razbadauskaitė-Venskė | LCC tarptautinio universiteto, ISM ir VU VM dėstytoja15.30 - 16.00 Aušra Pacevičiūtė | prekės ženklų „10 TILTŲ“, „10 TILTŲ KIEMAS" ir „TILTŲ NAMAI” bendraįkūrėja, dėstytoja16.00 - 16.30 Inesa Budginė | Reklamos agentūros „STAND UP“ vadovė ir įkūrėja16.30 - 17.00 Lina Gelažnikienė | PARDAVIMŲ AKADEMIJA įkūrėja, lektorė, konsultantė

Palangos stinta

------KODĖL PALANGOJE?. (III panelinė diskusija)

17.00 - 17.45 Diskusija apie gastronomiją ir maisto kultūrą Palangoje. Moderatorė: Laura Taučiūtė. Diskusijos dalyviai: Arminas Darasevičius | Lietuvos someljė asociacijos prezidentas, Lietuvos daugkartinis someljė čempionas, privatus vyno konsultantas, restoranų DINE, SOMM, BANGOS bendrasavininkas. Renatas Vainius | Jūros gėrybių bistro SELFISH vadovas Karolina Vičiūtė | Vila KOMODA bei Želvė Village & SPA bendraįkūrėja

Rūta Sakalauskienė | Restorano ŽUVINĖ įkūrėja.

17.45 - 18.00 Kavos pertrauka + konferencijos uždarymas18.30 AFTER PARTY "MALONU" naujame restorane BANGOS.