Ant viešbučio stogo jau yra penki bičių aviliai, kurie kasmet atneša beveik 100 kg medaus. Viešbučio atstovai teigia, kad norėdami plėsti ekologiškų produktų asortimentą ir pasiūlyti savo svečiams aukščiausios kokybės produktų, imasi iniciatyvos įkurti mažą ūkį ant stogo, kuriame galėtų laikyti karves, kad svečiai per pusryčius mėgautųsi ne tik ekologišku medumi, tačiau ir šviežiu pienu bei sūriu.

Vasarą karves planuojama laikyti ant stogo šalia bičių avilių, kad svečiai, kurių kambario langai yra ne į Katedros aikštę, galėtų stebėti mažąjį ūkį. Ant stogo taip pat bus įrengtas mažas baseinas, leidžiantis karvėms atsigaivinti, ir pastogė pasislėpti gyvuliams nuo saulės.

Pasak viešbučio generalinio vadovo Kai Schukowski, ši iniciatyva yra dalis jų pastangų, kad svečiai būtų aprūpinti šviežiausiais ekologiškais produktais.

„Pradėjome nuo avilių, o dabar plečiamės ir auginsime karves. Mūsų svečiai nusipelno aukščiausios kokybės“, – teigė jis.

Kempinski ūkis

Pranešama, kad viešbutis pasamdė patyrusių karvių ganytojų komandą, kuri rūpinsis gyvuliais ir užtikrins jų gerovę. Karvės ganysis mažytese pievose, taip pat bus įrengta specialiai suprojektuota melžimo stotis gaminti šviežiausią pieną ir sūrį. Viešbučio atstovai tiki, kad karvės ir bitės nėra pabaiga ir jų ūkis sparčiai plėsis.

Nors karvių auginimas gali atrodyti rizikingas žingsnis, viešbučio vadovybė tikina, jog viską gerai apgalvojo ir ėmėsi būtinų atsargumo priemonių. „Labai rimtai žiūrime į savo gyvulių gerovę ir pasirūpinome, kad ant mūsų stogo jiems būtų malonu ir patogu. Žinoma, žiemą karvės gyvens pas ūkininkus“, – pasakojo K. Schukowski.


„Grand Hotel Kempinski Vilnius“ yra žinomas dėl savo ekologiškų sprendimų ir šį vardą nori toliau išlaikyti ir būti ekologiškiausiu 5 žvaigždučių viešbučiu ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Taigi, jei ieškote unikalios ir tvarios viešbučių patirties, apsistokite „Grand Hotel Kempinski Vilnius“, kur galėsite mėgautis ekologiškais produktais ir neprilygstamu vaizdu, užtikrisiančiu nepamirštamą viešnagę. Nors bičių aviliai ant viešbučio stogo stovi visus metus, karvės pasirodys kasmet tik balandžio 1 dieną.

Viešbučio komanda sveikina visus su melagių diena ir linki į gyvenimą įsileisti daugiau humoro bei nepamiršti pralinksminti artimų žmonių!