Norint geriau pažinti šią šalį, kelionių ekspertai kviečia leistis į 8 dienų Italijos turą, kurio metu aplankomi žymiausi Italijos miestai ir nykštukinė San Marino valstybė.

„Stebėdami neblėstantį susidomėjimą Italijos kryptimi, keliautojams pristatome pažintinį turą po Italijos miestus „Caravaggio“. Atskridę lėktuvu į Riminio kurortą, poilsiautojai turės galimybę kiekvieną dieną praleisti vis kitoje vietoje, mėgautis vis kitais potyriais ir vaizdais. Šis Italijos turas driekiasi pro Romą, Veneciją, Florenciją, Neapolį bei mažąją San Marino valstybę“, – pristato Sigita Vaitelė, kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ produkto vadovė.

Pasak jos, šis turas patiks tiek kultūros bei istorijos entuziastams, tiek aktyvų poilsį mėgstančioms šeimoms. Tad kas laukia Italijos turo metu?

Trumpas stabtelėjimas Riminio kurorte

Riminis – vienas seniausių ir žinomiausių Europos kurortų, poilsiautojus traukiantis savo ilgais ir plačiais smėlio paplūdimiais bei gausybe pramogų. Būtent čia prasideda 8 dienas truksiantis pažintinis turas autobusu po Italiją.

 Riminis

Leidžiant laisvą laiką šiame kurorte, tiesiog būtina pasivaikščioti Senovės Romos laikus menančiame senamiestyje, pasimėgauti saulės voniomis paplūdimyje bei apsilankyti apžvalgos bokšte, iš kurio Riminio kurortą ir jo apylinkes galima matyti tarsi ant delno.

Unikaliais kanalais garsėjanti Venecija

Iš Riminio turas tęsis link Venecijos, garsėjančios abejingų nepaliekančiais kanalų ir siaurų gatvelių labirintais.

 Venecija

Čia keliautojų laukia pažintinė ekskursija po šį žavingą miestą, apsilankymas tradicinėse venecijiečių stiklo gaminių dirbtuvėse, paplaukiojimas gondolomis. O norintys galės aplankyti ir Dodžų rūmus ar susipažinti su Burano ir Torcello salomis.

Nuostabioji Toskanos sostinė – Florencija

Florencija tituluojama Italijos meno ir kultūros sostine. Tai vienas seniausių ir gražiausių šalies miestų, kuriame gausu įvairių muziejų, meno galerijų, senovinių pastatų, renesanso laikmetį menančių objektų.

Vaikščiodami žavingomis miesto gatvėmis, stabtelėdami šalia ypatingo grožio architektūros ansamblių, senovinių tiltų bei didingų aikščių, tik įsitikinsite, kodėl Florencija – vienas lankomiausių pasaulio miestų.

Amžinuoju miestu tituluojama Roma

Legendomis apipinta Roma, dar vadinama „miestu ant septynių kalvų“, nepaliks abejingų. Čia žavėtis verčia ne tik senovės Romos laikų statiniai, tokie kaip Koliziejus, Panteonas ar Forumas, tačiau ir Popiežiaus valstybės kaimynystė – miesto centre esantis Vatikanas.

 Roma

Tad apsistojus Romoje, lengvai galima aplankyti ir Vatikano muziejų, Siksto koplyčią. Ieškantiems dar daugiau įspūdžių, turo metu bus galima užsisakyti pažintinę naktinę ekskursiją po Romą ar pažinti Barokinę Romos pusę.

Neapolis – picos gimtinė

Neapolis – vienas didžiausių Italijos miestų, dar vadinamas picos gimtine. Neapoliui išskirtinumo suteikia šalia snaudžiantis Vezuvijaus ugnikalnis. Būtent jo papėdėje atsiveria nuostabi Viduržemio jūros ir uostamiesčio panorama.

 Neapolis

Neapolyje taip pat gausu istorinių pastatų, bažnyčių, rūmų ir aikščių, o istorinis miesto centras ne tik laikomas didžiausiu Europoje, bet ir saugomas UNESCO.

Antikinis miestas-muziejus Pompėja

Vezuvijaus ugnikalnio papėdėje įsikūrusi Pompėja laikoma antikiniu miestu-muziejumi. Jį prieš kelis tūkstančius metų storu pelenų sluoksniu uždengė išsiveržęs Vezuvijus. Ir tik XVIII amžiuje Pompėją atkasė archeologai bei atvertė naują jos istoriją lapą.

 Pompėja

Pompėjos gatvės – tarsi gyvi istorijos liudininkai: čia vis dar išsaugota pastatų architektūra, antikinio miesto struktūra. Ne veltui Pompėjos centras patenka į UNESCO saugomų objektų sąrašą.

Apsilankymas seniausioje respublikoje pasaulyje – San Marine

Kelionės po Italiją desertui yra paliekamas San Marinas, viena mažiausių valstybių Europoje. Ši nykštukinė šalis sužavės ne tik savo mažumu, tačiau ir kvapą gniaužiančiomis panoramomis bei turistiniais objektais: San Marino bazilika, Vyriausybės rūmais, Rotuše, trimis San Marino bokštais, senovinėmis aikštėmis, Šv. Klaros vienuolynu.

 San Marino

Ant Titano kalvos įsikūręs San Marinas laikomas ir seniausia Respublika pasaulyje. O jei į kelionę pasiimsime pasą, jame galėsite gauti antspaudą, kad čia lankėtės. Taip liks smagus šios kelionės prisiminimas.