Žaibišką sprendimą išvykti nulėmė viltis netrukus sugrįžti

Paklausta, ar prasidėjus karui, buvo labai sunku apsispręsti išvykti iš šalies, Kateryna paatvirauja, jog išvykti apsisprendė jau pirmąją Rusijos karo prieš Ukrainą dieną – Vasario 24-ąją. Dvi dienas juodvi su dukryte keliavo iki sienos ir dar penkias praleido pasienyje, didžiulėje bėgančiųjų eilėje. „Tuo metu, kaip ir daugelis, tikėjausi, kad vykstame savaitei ar dviem. Maniau, jog per tiek laiko mūsų valdžia viską išsiaiškins, ir galėsime grįžti namo. Dabar suprantu, jog nors ir buvau labai išsigandusi, tuo metu dar nesuvokiau situacijos rimtumo... Juk jau praėjo beveik metai, kaip esame čia..." – sako Kateryna.

Nepalūžti padėjo didžiulis Lietuvių palaikymas ir grupinė psichoterapija

Pasak, Katerynos, pirmieji du mėnesiai jai buvo patys sunkiausi. „Jaučiausi taip, tarsi visas pasaulis slystų man iš po kojų..." – sako ji, ir priduria: „tik nuostabių, mano kelyje pasitaikiusių lietuvių palaikymo dėka man pavyko nepalūžti. Lankiau specialiai ukrainiečiams skirtus grupinės psichoterapijos susitikimus, kur susipažinau su savo tėvynainiais, taip pat pabėgusiais nuo karo siaubo. Visa tai tikrai labai padėjo, tačiau gimtosios šalies, mano mylimo miesto bei giminaičių ilgesys taip ir nenustojo manęs persekioti..."

Bandymas grįžti namo ir netyčia iš ten parsivežta verslo idėja

Gegužės mėnesį, gimtajame Katerynos mieste – Dniepre, likę jos draugai ir giminaičiai pradėjo kalbėti, jog ten jau pakankamai ramu, taigi ši nusprendė pamėginti grįžti. „Tačiau grįžusi namo supratau, kad per keletą karo mėnesių, namuose likti nusprendę žmonės tiesiog adaptavosi prie situacijos, ir jų baimės jausmas gerokai sumažėjo" – pasakoja Kateryna. „Visas tris dienas, nuo pat mano grįžimo, raketos virš miesto skrisdavo kasdien. Oro gynybai pavykdavo atremti atakas, niekas jų metu sužeistas nebuvo, bet man buvo labai baisu. Supratau, kad vis dėl to sugrįžau per anksti, todėl nusprendžiau vėl išvykti į Lietuvą." -prisiminimais dalinasi Kateryna.

Vykdama į Vilnių, tarsi kokį laimės amuletą, Kateryna iš gimtinės parsivežė tradicinį Ukrainietišką rūbą – višivanką. Tai ukrainietiško tautinio kostiumo dalis – palaidinė, siuvinėta įvairiausiais tradiciniais ukrainietiškais simboliais, gėlėmis.

„Iš pradžių didžiulio susidomėjimo sulaukiau iš savo jau Vilniuje sutiktų draugų, taip pat pabėgusių iš Ukrainos. Vienus domino rankomis siuvinėtos višivankos, kitus – lininės, dar kitus – medvilninės, o jaunesni žmonės domėjosi paprasčiausiais marškinėliais, siuvinėtais tradiciniais ukrainietiškais raštais. Tačiau kai pastebėjau, jog nemažiau nei Ukrainiečiai mano višivanka domisi ir Lietuviai, supratau, kad turiu jų parsivežti daugiau." – apie tarsi netyčia iš gimtinės parsivežtą verslo idėją pasakoja Kateryna.

Nepaprastai šiltas parduotuvės „Višivanka" priėmimas „Outlet Park"

Prieš karą, gimtojoje Ukrainoje, Kateryna turėjo savo vaikiškų drabužių prekės ženklą, taigi prekybos rūbais verslas jai toli gražu nebuvo svetimas. Tačiau viską pradėti nuo nulio, ir dar svetimoje šalyje, pasak Katerynos, buvo, švelniai tariant, baisu. Prekiauti višivankomis Kateryna pradėjo įvairiausiose mugėse ir turgeliuose. O kiek vėliau, įsidrąsinusi pamėginti atidaryti parduotuvėlę „Višivanka", išsiuntinėjo laiškus visiems didiesiems Vilniaus prekybos centrams. Vienas atsiliepusių ir buvo prekybos centras „Outlet Park".

„Outlet Park" – ne tik labai stilingas ir išskirtinis, bet ir didžiulius žmonių srautus pritraukiantis prekybos centras, o ten dirbantis personalas, ypač administracijos darbuotojai – nuostabūs ir paslaugūs žmonės. Esu be galo jiems dėkinga už šiltą priėmimą, išsamius atsakymus ir pagalbą susigaudant kai kuriuose parduotuvės „Višivanka" atidarymo niuansuose" – sako Kateryna.

„Višivanka" – puikiai įsilieja į išskirtinių prekės ženklų išparduotuvių centro „Outlet Park" koncepciją

„Vienas pagrindinių „Outlet Park" išparduotuvių centro tikslų – savo klientus stebinti kuo įdomesnėmis parduotuvėmis bei išskirtiniu juose siūlomu asortimentu" – prekybos centro tikslais dalinasi „Outlet Park" prekybos centro direktorė Vida Minkštimienė.

Pasak pašnekovės, „Outlet Park" nuolat ieško naujovių ir savo klientams stengiasi jų pristatyti kasmet. „Todėl ir pažintis su Kateryna ir jos išskirtiniais, gražiausiais raštais siuvinėtais drabužiais pasirodė įdomi, „Outlet Park" koncepciją atitinkanti idėja." – sako pašnekovė.

Paklausta, ar bendradarbiavimas su ukrainiete pareikalavo kokių nors neįprastų pastangų, ar sukėlė kokių nors rūpesčių ar nepatogių situacijų, „Outlet Park" direktorė nusišypso: „Ne, nieko panašaus. Priešingai, turiu pastebėti, kad ukrainiečiai gana verslūs žmonės, o Katerynos parduotuvėlės sėkmė ir klientų susidomėjimas ja, nuo pat pradžių džiugina ir stebina."

Unikalus „Outlet Park" įsikūrusios parduotuvėlės „Višivanka" asortimentas

Parduotuvėje „Višivanka" prekiaujama ne tik tradicinėmis siuvinėtomis palaidinėmis - višivankomis, bet ir siuvinėtomis tunikomis, suknelėmis, ir netgi medvilniniais marškinėliais.

„Mūsų asortimente rasite ir unikalių, rankomis išsiuvinėtų apdarų, ir paprastesnių – staklėmis siuvinėtų rūbų. O suderinti su šiuolaikiniais apdarais, pavyzdžiui madingais džinsais ir batais – jie atrodo itin stilingai ir originaliai." – sako parduotuvės įkūrėja ir priduria: „Be to, pirkdami mūsų parduotuvės produktus turite galimybę ne tik patys pasipuošti, bet ir palaikyti ir padėti višivankų gamintojoms ir siuvinėtojoms Ukrainoje, iš kur ir atkeliauja visas parduotuvės „Višivanka" asortimentas."

Taigi jei ieškote išskirtinio asortimento parduotuvių, tokių neabejotinai rasite „Outlet Park". O jei savo spintą norite pagyvinti išskirtiniais rūbais – parduotuvė „Višivanka" – vieta, kur tiesiog privalote apsižvalgyti. „Višivanka" rasite Verkių g. 31C, Vilnius. Parduotuvė turi atskirą įėjimą, šalia „Outlet Park" prekybos centro C įėjimo.