Beveik keturiasdešimt metų „Windows" kompiuteriai padeda mums pasiekti vis naują produktyvumo lygį, palaikyti ryšius tarp žmonių, o inovacijos išlaisvino žmogiškąjį kūrybiškumą ir potencialą. Tai vyksta nuolat – nuo pirmojo teksto įvedimo klaviatūra ir spragtelėjimo pele iki šių dienų, kai lietimas, balsas, rašiklis ir gestai padeda žmonėms naudotis „Windows" kompiuteriu vis natūraliau ir intuityviau. Nuo pat pirmosios pasirodymo dienos „Surface" buvo šių pokyčių katalizatorius.

Per pastaruosius dešimt „Surface" naudojimo metų šis įrenginys metė iššūkį tradiciniam asmeniniam kompiuteriui – savo naujoviškomis formomis ir naujais sąveikos modeliais jis pakeitė supratimą, kokio produktyvumo galima tikėtis iš nešiojamojo, stalinio, planšetinio ar mobiliojo įrenginio. Dar svarbiau yra tai, kad „Surface" ir „Windows" padėjo pašalinti kliūtis, suteikdami žmonėms galimybę bendrauti, kurti, dirbti, mokytis ir žaisti naujais ir vis labiau natūraliais būdais.

Kadangi dirbame ne tik biuruose, bet ir atvirose erdvėse, taip pat – naudojame kompiuterius namuose asmeniniais tikslais, dabar kaip niekada svarbu užtikrinti, kad įrenginiai būtų visapusiškai apsaugoti. Laikydamasi šio principo „Microsoft" naudoja „Windows Hello" ir kitus „Surface" saugumą stiprinančius įrankius. Naudodamiesi biometrine funkcija „Windows Hello", galite saugiai prisijungti prie įrenginių ir tinklų, atlikdami autentifikaciją savo piršto atspaudu, akies rainelės ar veido atpažinimo priemonėmis. Tai suteikia vartotojams patogesnę, saugesnę ir patikimesnę nei tradicinė prisijungimo prieigą prie įrenginio.

Tai yra saugus įrenginys, tinkantis bet kokiai veiklai ir bendradarbiavimui, todėl nesvarbu, ar naudojama klaviatūra, ar jutiklinis ekranas. Su šiuo įrenginiu galima patogiai padidinti, sumažinti ar peržiūrėti dokumentus; taip pat – naudoti „Surface Pen" rašiklį kūrybinėms užduotims atlikti.

Gražusis „Surface Laptop 5" – greitas ir lengvas įrenginys su jutikliniu ekranu

Per septynerius metus nuo pasirodymo „Surface Pro" kūrėjų išmoktos pamokos ir patirtis lėmė, kad buvo pereita prie tradiciškesnės kategorijos įrenginių – nešiojamųjų kompiuterių. Nesvarbu, ar kurtumėte, ar jungtumėtės ir bendrautumėte, jums turėtų patikti, kaip „Surface Laptop" padeda iškart įsilieti į darbų srautą. Ypąč greitas ir išmanus įrenginys siūlo aukščiausio lygio funkcionalumą – jį lengva atidaryti, su juo greitai prisijungsite naudodami „Windows Hello", o jutiklinis ekranas ir skydelis užtikrins tobulą rašymo patirtį. Su „Surface Laptop 5“ galėsite atlikti sudėtingus darbus efektyviu būdu – šis įrenginys yra meistriškumo, patogumo ir didelių galimybių simbolis. Aptakaus ir elegantiško dizaino įrenginys turi visą dieną veikiantį akumuliatorių, nesvarbu, ar jis naudojamas darbo aplinkoje, ar pramogoms. Naujasis „Surface Laptop 5" suteikia dar daugiau tokių galimybių, kurios visada vartotojams patikdavo šiame gaminyje.

Naudodamiesi juo, galite padidinti savo darbo našumą, nes „Surface Laptop 5" pasižymi žaibišku veikimo greičiu, turi patobulintą kamerą įtraukiantiems vaizdo skambučiams, o įrenginio saugumo lygis leidžia atlikti darbus jums patogiomis sąlygomis. Be to, šis įrenginys išsiskiria elegantiškumu – jis toks plonas ir lengvas, kad nedvejodami galite įsidėti į rankinę.


„Surface Pro 9" jūsų dieną padaro efektyvesnę

„Surface Pro" savo įrenginių linijoje tapo pirmąja planšete, galinčia pakeisti nešiojamąjį kompiuterį su lietimui jautriu, viso įrenginio dydžio ekranu, taip pat – funkcionalia, subtilaus dizaino ir malonia liesti klaviatūra. Bėgant metams ji buvo atnaujinama ir tobulinama. Ne veltui „Surface Pro" išlieka geriausiu „du viename“ kompiuteriu, nes šiame įrenginyje dera galingo nešiojamojo ir universalaus planšetinio kompiuterio privalumai. „Surface" turi ekraną, kuris yra kur kas daugiau nei paprastas stiklo lakštas. Jis vienu metu atlieka ir drobės, ir žurnalo, ir užrašų knygelės, taip pat – redagavimo erdvės ar kino ekrano funkcijas. Ryškus, milijonus pikselių turintis lietimui jautrus ekranas užtikrina įvairiausią vartotojo patirtį – informacijos gavimą, produktyvumą, pramogas ir ryšį. Yra daug sričių, kuriose „Surface Pro" gali labiau išplėsti ir pagerinti naudotojų patirtį.

  • Hibridinis darbas. Jei dirbate iš namų arba savo ilgus metus puoselėtą pomėgį norite paversti privačiu verslu, daugiau galėsite pasiekti naudodamiesi „Microsoft 365" funkcijomis. Pažangus grafinis procesorius (GPU) leis išlaisvinti kūrybiškumą ir padės tinkamai pateikti jūsų meno kūrinius, nesvarbu, ar pieštumėte, braižytumėte eskizus, ar naudotumėte 3D tapybą. Džiaugsitės, kad visos „Microsoft" ekosistemos veikia sklandžiai, be jokių kompromisų, ir užtikrina geriausią patirtį.
  • Pramogos. Visą įrenginio korpusą dengiantis 13 colių „PixelSense™" jutiklinis „Surface Pro 9" ekranas leidžia bet kurio amžiaus vartotojui patogiai naršyti internete ir pasirinkti sau tinkamą žiūrėjimo kampą, naudojantis reguliuojamu įmontuotu stovu. Galite žiūrėti mėgstamus filmus, televizijos laidas ir tinklalaides „Full HD" raiška. Neįtikėtino kokybės, našumo ir universalumo „Surface Pro 9" ekranas, dengiantis visą įrenginį, yra išties išskirtinis. Naudotojai gali lengvai pereiti nuo planšetės prie nešiojamojo kompiuterio su „Surface Pro Signature" klaviatūra, įkrauti kitus įrenginius, prijungti prie monitorių arba perkelti failus, skirtinguose modeliuose naudodamiesi dviem USB-C® arba keturiomis „Thunderbolt™“ jungtimis.


  • Žaidimai. Kai ateina laikas atsipalaiduoti, vartotojai gali pasinerti į „Xbox" žaidimą savo „Surface" ekrane. „Surface Pro 9“ turi fantastišką ekraną su 120 Hz atnaujinimo dažniu, kuris užtikrina puikią žaidimų patirtį. Šiais laikais yra daugybė būdų, kaip galima žaisti žaidimus – tai ypač smagu daryti naudojantis plonu ir lengvu įrenginiu, tokiu kaip „Surface Pro 9". Jei norite žaisti žaidimus su „Surface Pro 9", galite pasinaudoti prieiga prie žaidimų debesyje ir daugiau kaip 100 aukštos kokybės žaidimų „bibliotekos“. Turėdami „Xbox Game Pass", vartotojai netgi gali žaisti „Xbox" konsolės žaidimus iš debesies.
  • Švietimas. Naujausias 12-osios kartos „Intel® Core™" procesorius pasižymi neįtikėtina galia ir našumu, todėl jis yra pasirengęs efektyviai dirbti su daugybe įvairiausių programų, užtikrinant darbalaukio produktyvumą, visą dieną veikiančią bateriją ir galimybę dirbti itin intensyviai, pvz. laikant egzaminus sesijos metu. Rašiklis „Surface Slim Pen 2" patogiai ir interaktyviai naudojamas užsirašinėjant turinį pamokose ar paskaitose, jis visada saugiai laikomas ir belaidžiu būdu įkraunamas klaviatūroje. Naudodami „Surface Slim Pen 2" mokiniai ar studentai gali ne tik geriau pasirengti egzaminams, bet ir išlaisvinti savo kūrybiškumą piešdami ir braižydami eskizus – šios galimybės įtemptam sesijos sezonui suteiks šiek tiek linksmumo.

Kiekvienas „Microsoft" įrenginys atitinka griežtus aplinkosaugos reikalavimus. Jis sukurtas taip, kad atitiktų visus teisinius reikalavimus. Bendrovė valdo kompleksinį grąžinimo ir perdirbimo ciklą bendradarbiaudama su įrenginių surinkimo ir perdirbimo partneriais, „Microsoft" parduotuvėmis ir originalios įrangos gamintojais. „Surface" gaminių tvarumas prasideda nuo jų dizaino. Kurdama ir tobulindama įrenginius „Microsoft" ieško novatoriškų sprendimų, kaip sumažinti poveikį aplinkai ir spręsti problemas visoje gaminių ir pakuočių kūrimo grandinėje. Kiekvieno proceso metu vadovaujamasi ekologinio projektavimo požiūriu, darančiu įtaką sprendimams nuo medžiagų pasirinkimo iki naujoviškų konstrukcijų, leidžiančių įrenginį remontuoti ir perdirbti.

„Surface" įrenginiai taip pat turi į „Windows 11“ įdiegtų naujų prieigos funkcijų ir suteikia privalumų, įgyvendinančių „Microsoft" misiją suteikti kiekvienam žmogui daugiau galimybių. Šių metų pradžioje bendrovė paskelbė apie „Microsoft Adaptive Accessories". Kiekviena šio rinkinio dalis sukurta glaudžiai bendradarbiaujant su neįgaliųjų bendruomene, kad būtų galima suteikti kuo daugiau galimybių žmonėms, kuriems gali būti sunku naudotis tradicine pele ir klaviatūra. Naudojantis naujomis funkcijomis ir priedais, neįgaliesiems tapo daug lengviau žaisti žaidimus, naršyti ir mokytis internete. Šie priedai yra skirti spręsti dažniausiai pasitaikančias problemas, trukdančias žmonėms maksimaliai išnaudoti kompiuterio galimybes.

Naują kompiuterijos raidos etapą išskiria galimybė diegti naujoves taip, kad jos padėtų įveikti vis naujus iššūkius, plėstų esamas ribas, įkvėptų žmones ir suteiktų jiems daugiau galimybių bei naujų patirčių.

Naujuosius „Surface" įrenginius galima įsigyti ir parduotuvėse Lietuvoje. Daugiau informacijos galima gauti:

Apie „Microsoft Surface“: www.topocentras.lt bei www.technorama.lt.

Apie „Microsoft“ nešiojamus kompiuterius – bendrovėje „Telia: www.telia.lt.