Laimėti iškylą su grilio švente gryname ore gyventojai galėjo „Mano būsto“ feisbuko paskyroje dalindamiesi bendruomeniškomis istorijomis iš kaimynų gyvenimo. Jas vertino ir laimėtojus išrinko „Mano būsto“ komanda kartu su portalo „Delfi“ ir „Būsto rūmų“ atstovais.

Gera nuotaika ir gardūs kvapai kieme

Gausiausia ir jauniausia bendruomenė, kuriai atiteko prizas, – Pašilaičiuose veikianti bendrija „7 vakarai“, kuri jungia net keturių namų kaimynus. Naujo daugiabučių kvartalo gyventojai Kaimynų dienos proga susibūrė pirmą kartą.

„Esame gabūs ir darbštūs, kai reikia patys prisukame atsilaisvinusius varžtus ir susitaisome, kas pataisomai sugenda. Norime gyventi gražiai, draugiškai, linksmai ir dar labiau norime atšvęsti savo bendruomenės pirmąją Kaimynų dieną“, – dar prieš šventę kalbėjo Grigalaukio g. 35 ir 37 bei Budiniškių g. 6 ir 8 namų gyventojai.

O jau šeštadienį vykusiame nuotaikingame susibūrime šalia daugiabučių rinkosi gerai nusiteikę gyventojai. Daugiau nei pusšimtis kaimynų dalijosi bendruomenės aktualijomis, ragavo grilio patiekalus ir pripažino, kad tokios šventės dar labiau skatina bendruomeniškumą.

Grožį kuria visiems

Kita konkurso dalyvė, laimėjusi šventę ne tik sau, bet ir kaimynams – Justiniškių žvaigždė Kristina, jau daugiau nei 15 metų savarankiškai puoselėjanti gėlyną šalia Taikos g. 26 namo.

„Man svarbu, kad tarp pilkų daugiabučių kaimynai galėtų pasidžiaugti išvydę spalvotą ir nuotaiką pakeliančią gėlių oazę. Kaimynų šypsena motyvuoja mane ir toliau puoselėti gėlyną ir amžius tikrai tam netrukdo“, – pasakoja ponia Kristina.

Jos gėlynas jau ne pirmus metus gauna įvertinimą ne tik iš kaimynų, bet ir yra pripažintas nacionalinių organizacijų bei konkursų. „Tikiuosi, kad ir toliau galėsiu džiuginti visus savo mažu rojaus kampeliu“, – sako moteris.

Dar viena laimėtoja – Fabijoniškių g. 3A daugiabučio bendruomenė, drauge švenčianti gražiausias metų šventes.

Tradicija nuo 2016-ųjų

„Aktyviausiai konkurse dalyvavo vilniečių bendruomenės, kurioms ir atiteko prizai. Nuoširdžiai sveikiname veiklias Pašilaičių, Fabijoniškių ir Justiniškių rajono bendruomenes, kurios puoselėja supančią aplinką ir švenčia kaimynystę. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie bendruomenių stiprinimo“, – sako „Mano būsto“ Vilniaus regiono vadovė Jadvyga Dirmantienė.

Įmonė jau nuo 2016-ųjų europinės Kaimynų dienos proga savo klientus stebina įvairiomis iniciatyvomis.

Pernai įmonė klientams siuntė vaizdo sveikinimą, o 2021 metais surengė tik jiems skirtą šventę su muzikos grupe „Sisters on Wire“.

2020-aisiais, po karantinu apkartinto laikotarpio, „Mano būstas“ kaimynus kvietė garsiai ištarti „Aš Tavęs Pasiilgau“.

2018, 2017 ir 2016 metais įmonė organizavo „Metų kaimynų rinkimus“. Prieš šešerius metus bendrovė surengė ir gražiausių Lietuvoje daugiabučių balkonų bei šalia namų įrengtų gėlynų konkursą.