Televizija tebekaraliauja

Žiniasklaidoje knibždėte knibžda pranešimų, jog naujos išmaniosios technologijos stumia užmarštin tradicines medijas, taip pat ir tradicinę televiziją. Visgi, medijų tyrimų duomenys rodo, jog nepaisant visų alternatyvų televizija Lietuvoje vis dar išlaiko medijų karalienės pozicijas. Pvz., Kantar medijų tyrimo duomenimis, televizija vis dar pasiekia daugiausiai vartotojų, lyginant su kitomis medijomis (71% pasiekiamumas). Internetas ir socialiniai tinklai sparčiai vejasi televiziją, bet vakaro metu, nuo 19 val. iki 23 val., ji vis dar yra nenurungiama lyderė.

Medijų tyrimai taip pat atskleidžia, kad tradicinis televizorius vis dar tebėra pagrindinis TV žiūrėjimo įrenginys. 7 iš 10 žmonių (67 proc.) Lietuvoje televizijos programas žiūri per televizorių, 15 – per kompiuterį ir 13 proc. – per telefoną.

Važiuojantiems į sodybas: turėkite nemokamą televiziją

Nors vasarą dažnas stengiamės ištrūkti iš civilizacijos į gamtą, tačiau ramūs vakarai kaime ar sode dažnai neapsieina be įdomaus filmo, naujausių žinių ar pamėgtų laidų. Štai čia ir verta prisiminti seną gerą būdą – televiziją per anteną, kuri nieko nekainuoja. Nereikia sukti galvos ar toje vietovėje egzistuoja reikia ryšio infrastruktūra, ar teikiamos mokamos televizijos paslaugos. Tereikia įsirengti anteną ir mėgautis dažniausiais Lietuvoje žiūrimais kanalais visiškai nemokamai.

Populiariausi TV kanalai – nemokamai

Televizija per anteną yra puikus sprendimas ne tik tuo atveju, kai mobilusis ryšys atokesnėse vietovėse yra ribotas, bet ir kuomet norime sutaupyti bei neturėti finansinių įsipareigojimų. Kadangi ekonominė situacija toliau išlieka įtempta, mokesčiai didėja ir pragyvenimas toliau brangsta toliau, sutaupyti, ko gero, norime kiekvienas.

Priklausomai nuo vietovės per anteną galima matyti iki 26 nemokamų TV kanalų, tarp kurių – lietuviškos programos LRT, TV3, LNK, BTV, TV6, TV8, TV1, Lietuvos ryto TV, LRT Plius, Info TV, Delfi TV, 2TV. Lietuviškos TV programos yra žiūrimiausios – jos sudaro 66 proc. viso Lietuvoje žiūrimo televizinio turinio.

Paprasta įsirengti

Norint žiūrėti televiziją per anteną nereikia sutarčių, nėra įsipareigojimų, o įsirengimas visai nesudėtingas. Tereikia parinkti tinkamą anteną ir ją nukreipti į artimiausią TV bokštą. „Dalis nematančių ar prastai matančių eterinę TV nežino, jog tinkamas antenos parinkimas, nukreipimas reikiama kryptimi leidžia gyventojams turėti puikų Lietuvoje nemokamai transliuojamų kanalų priėmimą“, – teigia „Telecentro“ Radijo, televizijos ir infrastruktūros skyriaus vadovas Marius Skudutis.

Dauguma antenų yra lengvai montuojamos ir naudojamos, todėl net ir nepatyrę vartotojai gali lengvai susidoroti su šia užduotimi. O prireikus konsultacijos ar techninės pagalbos, padėti gali „Telecentro“ specialistai.

„Telecentro“ skambučių centro specialistai registruoja transliacijų trikdžius, nemokamai konsultuoja įvairiais klausimais. Antenų įrengimo kainas ir kitą informaciją galima rasti interneto svetainėje www.turiutv.lt, paskambinus nemokamu telefonu 8 5 200 1515 bei el. paštu pagalba@turiutv.lt.