„Lidl Lietuva“ savo darbuotojams siūlo didžiausią atlyginimą tarp Lietuvoje veikiančių mažmeninės prekybos tinklų. Siekiant ir toliau išlaikyti lyderystę, nuo sausio 1 d. atlyginimai augo parduotuvių ir logistikos centro komandų nariams, o nuo rugsėjo padidės ir administracijos darbuotojams.

Sausį prestižiniu „Top Employer“ sertifikatu penktus metus iš eilės Lietuvoje ir Europoje įvertinta įmonė, rūpestį darbuotojais išreiškia ne tik finansinėmis priemonėmis, bet ir rodydama išskirtinį dėmesį jų sveikatai. Draudimo pakete įmonė visiems darbuotojams be kitų naudų siūlo ir neribotą ambulatorinį gydymą, todėl darbuotojai gali kreiptis į reikiamus gydytojus-specialistus ir greičiau gauti kvalifikuotą pagalbą.

Praėjusiais metais darbuotojų konsultacijos ir apsilankymai pas gydytojus-specialistus sudarė apie 30 proc. visų suteiktų sveikatos draudimo paslaugų, dantų gydymo paslaugos – 20 proc.

„Darbuotojai itin džiaugiasi jiems suteikiamomis papildomo privataus sveikatos draudimo naudomis, tačiau vien jas pasiūlyti – neužtenka. Atsižvelgdami į komandos narių poreikius, suteikiamą draudimo paketą atnaujiname pagal poreikį, pavyzdžiui, praėjusiais metais paketą papildėme optikos ir odontologijos paslaugomis. Matome, kad pastarosios sulaukė didžiulio darbuotojų susidomėjimo, o draudimas tampa postūmiu dar labiau rūpintis savo sveikata“, – sako Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Pasak „Lietuvos draudimo“ Verslo klientų departamento direktoriaus Simono Lisausko, galimybė greičiau apsilankyti pas medicinos specialistus motyvuoja darbuotojus, leidžia jiems greičiau sugrįžti į darbą, taip pat yra naudinga ir pačiam darbdaviui.

„Siekdamos išsiskirti konkurencingoje darbo rinkoje, įmonės investuoja ir darbuotojams siūlo naujas motyvacines priemones. Laikui bėgant, dalis naudų gali prarasti savo aktualumą, todėl patenkinant komandos narių poreikius, įvairūs naudų paketai yra praplečiami, atnaujinami. Pavyzdžiui, praėjusiais metais sparčiai augo naudojimasis kineziterapeutų paslaugomis, kurių poreikis tapo itin ryškus prasidėjus nuotolinio darbo iš namų bangai. Taip pat pastebime gydymo ir profilaktikos, odontologijos paslaugų populiarumo augimą“, – teigia S. Lisauskas.

Daugiau naudų fizinei ir emocinei sveikatai

Naudodamiesi papildomo sveikatos draudimo biudžeto lėšomis, prekybos tinklo „Lidl“ darbuotojai gali padengti dalį išlaidų vaistinėje, įsigydami receptinius ir nereceptinius vaistus, maisto papildus bei vitaminus. Šios paslaugos praėjusiais metais sudarė apie 12 proc. visų sveikatos draudimo paslaugų.

„Pastebėjome, kad prasidėjus pandemijai, darbuotojų susidomėjimas papildomo privataus sveikatos draudimo paslaugomis išaugo, todėl paskatinti šios situacijos, ėmėmės papildomų priemonių darbuotojų sveikatingumui užtikrinti. Pandemijos metu pirmą kartą visiems „Lidl Lietuva“ komandos nariams įteikėme imunitetą stiprinančių vitaminų rinkinius, o šią tradiciją tęsiame ir toliau“, – sako S. Savickienė.

Įmonės darbuotojams užtikrinčiau jaustis padeda ir prekybos tinklo suteikiama galimybė nemokamai pasiskiepyti nuo gripo – šia galimybe gali pasinaudoti tiek darbuotojai, tiek jų vaikai iki 14 metų amžiaus.

Anot S. Savickienės, priemonių, kurios padeda užtikrinti gerą organizacijos darbuotojų sveikatos būklę, yra ir daugiau, o įmonės taikomos sveikatos stiprinimo priemonės nėra nukreiptos tik į fizinę komandos narių sveikatą: „Rūpintis emocine darbuotojų savijauta taip pat svarbu kaip sudaryti galimybes greičiau apsilankyti pas medicinos specialistus.“

Visi „Lidl Lietuva“ darbuotojai gali nemokamai apsilankyti ir dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus bei naudotis jiems specialiai skirta anonimine konsultacijų programa „Gali mumis pasikliauti!“. Per vienus metus galimybe savo klausimus anonimiškai telefonu užduoti psichologui, teisininkui ar asmeninių finansų specialistui „Lidl Lietuva“ darbuotojai pasinaudojo daugiau nei 700 kartų.

Pasak didžiausios Baltijos šalių draudimo bendrovės atstovo S. Lisausko, darbdavių rūpestis emocine darbuotojų gerove palaipsniui auga, o į esamus papildomo sveikatos draudimo paketus kasmet yra įtraukiamos vis naujos paslaugos emociniam stabilumui užtikrinti.

„Nepaisant augančio visuomenės susirūpinimo savo emocine sveikata, su šia sritimi susijusiems specialistų vizitams draudimą naudoja tik dalis darbuotojų. Spėjame, kad darbuotojai baiminasi, jog apie iškilusius sunkumus sužinos jų darbdavys, tačiau darbuotojai turėtų jaustis saugūs – visa informacija yra konfidenciali“, – sako S. Lisauskas.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 68 „Lidl“ parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.