Nuo diplomatinių susibūrimų iki privačių švenčių: vietą rado ir itin populiari pramoga

Pravėrus paradines „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ duris, pasitinka neįtikėtino grožio marmurinis vestibiulis, kuris, anot viešbučio pardavimo vadovės Emilijos Lucenko, neretai tampa ne tik svečio sutikimo ir pasveikinimo vieta, tačiau ir erdve pradėti asmenines šventes. Būtent čia dažnai keliama šampano taurė, vyksta pasisveikinimai ir fotografuojamasi.

Kempinski

Nors viešbučio vestibiulis kausto akį, ne mažiau susižavėjimo lankytojams kelia ir sietynais, paveikslais bei langais į sostinės senamiestį pasipuošusios renginių erdvės, kurių čia – net penkios:

„Mūsų viešbučio konferencijų centre vyksta patys įvairiausi renginiai – nuo diplomatinių suvažiavimų, oficialių politikų susitikimų iki privačių švenčių, gimtadienių, vestuvių, konferencijų. Kartą per mėnesį mūsų konferencijų salėje vyksta ir dabar itin populiarus žaidimas „Mafija“. Žmonės čia susitinka ir formaliems pasisėdėjimams, ir švęsti svarbių progų su gyva muzika, saksofono melodijomis, o kartais tiesiog susibėga šventinių pietų“, – pasakoja E. Lucenko.

Kempinski

Konferencijų centras, sako viešbučio atstovė, turi penkias sales nuo pačios mažiausios, skirtos dvylikai svečių, iki didžiausios, kuri talpina 200 svečių stovimo formato renginiui. Salių interjeras – elegantiškas ir skoningas, tad papildomų dekoracijų gali nė neprireikti, tačiau norintiems išskirtinumo ir dėmesio detalėms pats viešbutis siūlo ne tik erdves renginiams, bet ir someljė paslaugas renginio metu ar itin retai kur sutinkamą sobražo paslaugą, kuomet šampanas jūsų akivaizdoje atidaromas kardu.

Kempinski

Išskirtinis maistas ir baltos pirštinės

Bene daugiausiai svečių komplimentų, pašnekovės teigimu, sulaukia maistas, o čia irgi neapsieita be išskirtinumų. Visus patiekalus padavėjai patiekia mūvėdami baltas pirštines, o pačias netikėčiausias skonių kombinacijas ruošia Jungtinės Karalystės „Michelin“ restoranuose patirtį kaupęs, geriausiu viešbučių restoranu Lietuvoje pripažinto „Telegrafo“ virtuvės šefas Vilius Ručinskas. Taigi, prabangos ir estetikos pojūtis lydės kiekvieną viešbučio konferencijų salėje praleistą akimirką.

Kempinski

„Mūsų viešbutis išties vertina kokybę, eleganciją ir išskirtinumą, taikome itin aukštus aptarnavimo standartus ir stengiamės netgi pranokti svečio lūkesčius. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad čia gali užeiti tik siauras žmonių ratas. Viskas prasideda nuo durų pravėrimo.

Jei norėjote kada nors užsukti, nesidrovėkite. Galite prisėsti viešbučio vestibiulyje ir tiesiog, užsisakę kavos, padirbėti kompiuteriu. Arba susitikti su seniai matytu bičiuliu. Tai gal ir neįprasta, tačiau gerokai originaliau už jau spėjusią nusibosti kavinę.

Ištaigingas viešbučio vestibilio interjeras, jo didingumas nė vieno svečio nepalieka abejingo, jis kelia susižavėjimą visais metų laikais. O štai vasarą svečiai akių neatitraukia nuo lauko terasos“, – pastebėjimais dalijasi E. Lucenko.

Dėmesingumas svečiui ir jo pageidavimams

Jei nuspręstumėte viešbučio konferencijų centre surengti renginį, profesionalų komanda pasirūpins menkiausiomis detalėmis, tikina pašnekovė.

Kempinski

„Norime sugriauti mitą, jog salę renginiui būtina užsisakyti prieš pusmetį ar metus. Tikrai neretai būna taip, kad žmogus paskambina prieš savaitę, ir mes randame tinkamą sprendimą, spėjame ir salę paruošti, ir maistą su klientu suderinti.

Pageidaujantiems dar šią vasarą pas mus atšokti vestuves ar organizuoti oficialų renginį, sakau drąsiai – vietų dar yra, o savaitgaliais salės yra laisvesnės ir kainuoja mažiau nei darbo dieną“, – atskleidžia E. Lucenko.

Taigi vestuvių šventei (iki 40 svečių) salės nuoma kainuos apie 300–450 Eur (iki 4 val.). Svečiams bus patiekti trys patiekalai (žmogui – nuo 42 Eur), butelis vyno – nuo 29 Eur. Kaip pažymi pardavimo vadovė, į salės nuomos kainą įskaičiuota garso sistema, mikrofonai, už renginį atsakingas žmogus organizacinei jo daliai bei renginio metu jį prižiūrintis žmogus, visi stalai su staltiesėmis bei pilna stalų serviruotė su minimalia gyvų gėlių dekoracija.

Kempinski

Nusprendusiems užsisakyti salę verslo renginiui (iki 60 dalyvių), nuomos kaina svyruos nuo 300 iki 450 Eur. Kavos pertraukėlė, kurios metu patiekiama kava, arbata ir pyragėliai, atsieis 11 Eur žmogui, o jei tokiame renginyje reikalingas maistas, pietų bufeto kaina – 32 Eur žmogui.

Į salės nuomos kainą įskaičiuotas ekranas ir projektorius, bevielis internetas, garso sistema, mikrofonai, užrašinės, pieštukai, rašymo lenta. Someljė vyno degustacijos pamokų paslauga renginių metu – 200 Eur už valandą (100 Eur už pusvalandį).

Patraukia išskirtinė vieta ir papildomos naudos

Anot pašnekovės, šiuo metu bene populiariausios dvi salės: iš vienos jų atsiveria vaizdas į Katedrą, iš kitos – į senamiesčio gatveles. Didžiausią viešbučio salę puošia auksiniai sietynai, kurie prideda ypatingo puošnumo bei didingumo.

Anot E. Lucenko, klientams, organizuojantiems renginius „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ir panorusiems čia likti pernakt, siūloma speciali nakvynės kaina. O viešbučio lokacija, nėra ką slėpti, įspūdinga:

Kempinski

„Tikriausiai neperdėsiu pavadindama šią vietą Vilniaus širdimi, nes renginiai čia dovanoja nenusakomą būseną ir vaizdus ne tik lietuviams, bet ir šalies svečiams.

Katedra, Gedimino pilis, Trijų kryžių kalnas – visa tai kaip ant delno matosi pro mūsų langus. O visai prie pat juk ir Bernardinų sodas, sostinės senamiesčio gatvelės, kur mūsų svečiai mėgsta pratęsti savo šventines fotosesijas“, – teigia pardavimo vadovė.

Prabangaus viešbučio siekis – atvirumas

„World Travel Awards” pripažino „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ geriausiu Lietuvos viešbučiu 2022-aisiais metais. E. Lucenko teigia, jog tai tik vienas iš daugelio apdovanojimų, kuriais gali pelnytai pasigirti jų viešbutis.

Kempinski

Pardavimo vadovė teigia, kad nors ir pats pastatas įspūdingas, ir viešbučio interjeras prabangus, tačiau tai nėra uždaras gigantas – jis svetingas visiems:

„Neseniai buvo taip smagu, kai gavau užklausą iš jauno vaikino, kuris labai norėjo mūsų salėje susitikti su dar keliais bendraklasiais. Renginys praėjo sklandžiai, o po jo pats vaikinas juokavo, jog tokia šventė atokioje kaimo sodyboje būtų kainavusi gerokai daugiau.

Džiugu tai girdėti, nes matome, jog klaidingi įsitikinimai apie „labai brangų“ viešbutį gali sugriūti, jei kreipiesi, kalbiesi, išdrįsti pasakyti savo norus. Viskas įmanoma“, – sako viešbučio pardavimo vadovė.