Lapkričio 1 dieną kapinės skęsta mirusiųjų atminimui degamų žvakučių gausoje, tačiau aplankyti kapus ir pagerbti artimuosius net ir šią dieną galimybę turi ne visi. Daugiau nei 10 metų kapų priežiūros paslaugą teikiančios įmonės www.priziuretikapai.lt specialistas Paulius Paškevičius pastebi – apleistų, neprižiūrimų kapų netrūksta, tačiau kaltinti artimųjų dėl atsainumo nereikėtų skubėti.

„Mūsų proseneliai, seneliai ar tėvai, kilę iš atokesnių šalies miestelių ar kaimų, dažniausiai pageidauja amžinojo atilsio atgulti savo gimtose žemėse. Velionių norus reikia gerbti, tačiau jei jų anūkai ar vaikai įsikūrę kur nors didmiesčiuose, dėl didelių atstumų reguliariai rūpintis mirusiųjų kapavietėmis jiems tampa sudėtinga. Dar aktualesnė ši problema tampa tuomet, kai artimieji gyvena ir dirba užsienyje. Tokiais atvejais net ir kartą per metus aplankyti kapus pavyksta tikrai ne visiems“, – sako P. Paškevičius.

Pašnekovas pastebi, kad lietuvių požiūris į kapų tvarkymą pastaruosius dešimtmečius stipriai pakito: vis dažniau kapavietes žmonės prižiūri ne patys, o patiki tokias paslaugas teikiančioms įmonėms. Kai dėl vienokių ar kitokių priežasčių patiems susitvarkyti kapų nepavyksta, kapinių priežiūros specialistų paslaugos tampa racionaliausiu problemos sprendimu.

Kapų priežiūra rūpinasi ne tik prieš Vėlines

Kaip atrodo įmonės atliekamas kapų tvarkymas, priklauso nuo individualių kliento norų. www.priziuretikapai.lt siūlo tiek vienkartinę kapų sutvarkymo paslaugą, tiek ir reguliarų kapų tvarkymą visus metus. Darbų kaina priklauso nuo kliento poreikių: kaip dažnai reikės apsilankyti kapuose, kokius kapų tvarkymo darbus darbuotojai turės atlikti.

„Kiekvienu atveju šiuos klausimus su klientu deriname individualiai, įsiklausydami į jo lūkesčius bei poreikius. Užsakovai gali būti visiškai ramūs dėl darbų kokybės, nes po kiekvieno atlikto darbo kliento elektroniniu paštu nusiunčiamos nuotraukos prieš ir po tvarkymo“, – sako P. Paškevičius.

Įprastas kapų tvarkymas, kurio metu išravimos piktžolės, nuplaunamas paminklas, antkapis ir tvorelė, palaistomos kapavietėje augančios gėlės, krūmai ar medeliai, – bene populiariausia kapų tvarkymo paslauga lietuvių tarpe. Nemaža dalis klientų užsisako ir sistemingo tvarkymo paslaugą, kuomet kapų priežiūra rūpinamasi visus metus, sutartomis dienomis ant kapo yra pamerkiamos gėlės, uždegamos žvakutės.

Šiuo metu įmonė siūlo ir specialiai šioms Vėlinėms skirtas paslaugas tiems, kurie gyvena užsienyje ir grįžti į gimtinę negali ar ilgojo savaitgalio metu ketina šiek tiek atsipūsti ir išvykti pailsėti. Vėlinėms skirtus pasiūlymus sudaro trys skirtingi planai – nuo simbolinio žvakutės uždegimo ir gėlės padėjimo iki pilno kapo sutvarkymo ir paruošimo žiemai.

„Užsisakius paslaugą, spalio 30 – lapkričio 2 dienomis mūsų darbuotojai atvyks ir sutvarkys jūsų artimųjų kapus. Šiais metais taip pat teikiame kapo sutvarkymo po Vėlinių paslaugą tiems, kurie nori aplankyti artimųjų kapus, tačiau vėliau neturės galimybės atvykti ir pasirūpinti kapavietės paruošimu žiemai“, – sako pašnekovas.

Užsisakyti kapų tvarkymo ir priežiūros paslaugas galima internetinėje svetainėje www.priziuretikapai.lt, pasirinkus jūsų poreikius labiausiai atitinkantį planą. kapaviečių priežiūrą vykdo visoje Lietuvoje.

Daugiau informacijos apie kapų tvarkymą galite gauti telefonu +370 691 88 888 arba elektroniniu paštu info@priziuretikapai.lt

Užsakymo nr.: PT_88519597