Kurorto naujovė – desertų kelias

Mėgstantiems saldėsius šiemet Palanga paruošė tikrą kalėdinę dovaną – per kurortą nusidrieks desertų kelias. Visą gruodį įvairiose miesto maitinimo įstaigose paruošti kalėdiniai skanumynai nukels į vaikystės prisiminimus: karamelė, riešutai, cinamonas ir apelsinų aromatas. Kas gali būti geriau šaltais žiemos vakarais? Restoranai ir kavinės vieni po kitų jungiasi į iniciatyvą būtent šioms Kalėdoms iš žiemos miego prikelti tradicinį, vaikystę menantį Medutį, šerkšnu apklotą tortą su kūčiukais, karštą slyvų pyragą ar baltojo šokolado putėsius ir kitus gastronominius šedevrus.

Trokštantys kažko itin išskirtinio desertų kelyje suras ką tik prizinę vietą pelniusį desertą Lietuvos vynų ir desertų derinių čempionate – romo ir žąsies kepenėlių ledus, geltonųjų razinų ir žąsies kepenėlių musą, traškias prancūziško morengo plokšteles.

Pamenate tas karštas, burnoje tirpstančias varškės spurgytes? Šiemet desertų kelyje šis nepamainomas skanumynas pasitiks gardintas pušų pumpurų sirupu bei lazdyno riešutų ledais. Visus kalėdinio deserto kelio dalyvius ir jų pasiūlymus galite rasti čia.

Nenorintiems švenčių leisti prie puodų

Kaip bebūtų gaila, daugybei žmonių Kalėdos asocijuojasi ne tik su šventėmis ir jaukumu, bet ir su triūsu, pervargimu ir kalnu neplautų indų. Šiemet galima tam padaryti galą: „Metai iš metų Kūčias ir Kalėdas šventėme mūsų namuose Kaune. Prie stalo – septyniolika žmonių! Pajutau, kad nustojau laukti švenčių, nes jos man šventiškumo nebereikšdavo. Šiemet vyrui pasakiau dar rudenį – sėsim į mašiną ir išvažiuosim prie jūros, Kūčias, Kalėdas sutiksime mudu ir vaikai, o Naujuosius mes su vyru dviese, pas vaikus atvažiuos močiutė", – planais dalinasi kaunietė Devika.

Naujųjų vakarui moteris sako rezervusi degustacinę vakarienę Palangoje, Kūčioms užsisakė jau paruoštus patiekalus, kurių pasiūlymų šiemet pajūryje – nors vežimu vežk. O per Kalėdas Devika sako su šeima eisianti į vakarienę su gyvo garso muzika: „Pas lietuvius yra tas saviplakos prieskonis – turi nusikankinti, priruošti kalną mišrainės, silkių ir po to dvi dienas plauti indus, kad šventės būtų laikomos šventėmis. Bet man atrodo žymiai vertybiškai stipriau yra leisti sau atsikvėpti, pailsėti, nebeskubėti, pabūti ramiai su tau brangiais žmonėmis, kartu sukurti įsimintinų akimirkų, o ne prasmegti tarp puodų. Noriu tokias tradicijas ugdyti ir savo dukrose", – atvirauja moteris.

Šiemet nepanorusių Kalėdas ir Naujuosius leisti prie puodų Palangoje bus apstu: daugybė restoranų ne tik paruošė patiekalų ir desertų į namus pasiūlymus, bet ir šventines dvylikos patiekalų Kūčių vakarienes, kuriomis mėgautis galima restorane. Jaukios vakaronės ir rafinuotos gastronominės patirtys Palangos kavinėse bei restoranuose numatytos ir Kalėdų dienomis, o Naujųjų išvakarėse kurorto maitinimo įstaigos pasitiks su degustacinėmis vakarienėmis, burbuliukų jūra, gyva muzika ir žinomiausių šalies veidų koncertais. Daugybę gastronominių pasiūlymų šventiniam periodui rasite čia.

Neįprastos gastronominės patirtys

Norite Naujuosius sutikti Palangoje taip, kaip niekada iki šiol? Palangoje šiemet rasite net detektyvo įkvėptą gyvo, įtraukiančio ir dramatiško veiksmo Naujųjų vakarą su penkių dalių degustacine vakariene ir taure putojančio vyno.

Pasiilgote tiesiog kalėdinio jaukumo? Kurorto restoranai kviečia ragauti su meile keptų kūčiukų, imbierinių sausainiukų ir net kvepiančias kalėdinių imbierinių namelių puošmenas. Visa tai galima įsigyti ir gardžiuotis namuose ar pasiimti išsiruošus į svečius.

Praūžus šventiniam šurmuliui toliau ieškantiems išskirtinės gastronominės kelionės, restoranas Palangoje siūlo vakarienę...visiškoje tamsoje! Atvykusias pasitiks dar prie durų, kur ir prasidės naujų atradimų vakaras. Aklinoje tamsoje, grojant muzikai, ragausite įvairiausius patiekalus. Skanaus ir gražių švenčių!