Technologijų sritis – vis dar itin patraukli investuotojams

„Technologijų sektoriui pastarieji keli metai buvo itin sėkmingi ir tai iš dalies prisideda ir prie mūsų pačių sėkmės. Tačiau reikia pagirti ir mūsų komandą, kuri nuolat ieškojo naujausių tendencijų ir madų ten, kur kiti investuotojai ir fondai jų dar nerado. Pagal grąžą šiais metais esame sėkmingiausias fondas Lietuvoje – tokį spartų augimą siejame su pandemijos pabaiga, pradinio šoko prasidėjus karui sumažėjimą ir, žinoma, su proveržiu technologijų sektoriuje“, – sako I. Laurs.

Per pastaruosius penkerius metus technologijų bendrovių akcijos augo nepaprastai sparčiai, o tai dar kartą patvirtina, kad tai yra viena iš patraukliausių investavimo galimybių rinkoje. Nors buvo abejojančių tolimesne technologijų plėtra, kompanijos ir toliau sugeba nustebinti.

Dirbtinis intelektas galimai yra didžiausias amžiaus išradimas

Technologijų sektorius vis dar yra inovacijų varomoji jėga, o tokios įmonės ir toliau aktyviai keičia žmonių gyvenimo įpročius. Tiesa, jeigu anksčiau nemažai buvo kalbama apie asmeninius technologijų prietaisus ar debesų kompiuteriją, dabar vis daugiau kalbama apie dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi pažangą.

Ilja Laurs, Nextury Technology Fund investicinio komiteto pirmininkas

„Technologijų bendrovės nuolat užtikrina išskirtinę grąžą investuotojams, kurie pripažįsta jų transformacinį potencialą. Tai yra itin dinamiškas sektorius, kuris visada yra priekyje ir kuris visada pasiūlo bene didžiausias naujoves. Todėl nors technologijų kompanijos yra itin volatilios ir nepasižymi dideliu stabilumu, ilguoju laikotarpiu tai yra viena iš geriausių galimų investicijų. Anksčiau kalbėjome apie el. komercijos, debesų kompiuterijos technologijas ar išmaniuosius telefonus, o dabar vis labiau orientuojamės ties dirbtiniu intelektu“, – komentuoja I. Laurs.

Pasakodamas apie tolesnę technologijų sektoriaus raidą, I. Laurs užsiminė manąs, kad dirbtinio intelekto proveržis savo ekonomine grąža pralenks tiek interneto, tiek netgi paties kompiuterio sukūrimą: „Šioje srityje matome neeilinę galimybę gauti aukštą investicinę grąžą, todėl šiemet ir artimiausius kelis metus dirbtinio intelekto kompanijoms skirsime ypatingą dėmesį.“

Šiandien į Nextury Technology Fund galite investuoti nuo 50 EUR per valdymo įmonės Synergy Finance platformą.