Atvirame šaudymo centre, įsikūrusiame Švenčionių rajone, Jančiūnuose, teikiama ne viena išskirtinė pramoga: taktinis šaudymas, šaudymas kulkosvaidžiu, snaiperiu ir kitais tolimo nuotolio ginklais bei vienintelė tokia Pabaltyje naktinio šaudymo paslauga. Jos metu ekstremalių pramogų mėgėjai, užsidėję naktinio matymo akinius, šaudo iš ginklų su lazeriais ir prožektoriais, o termovizorius leidžia stebėti, kaip įkaitęs ginklas ir šoviniai ore palieka šilumos pėdsaką.

„Ši pramoga ypatinga net ir ne pirmą kartą rankose laikantiems ginklą – šaudyti tamsoje su prožektoriais, lazeriais ir termovizoriais galima ne visur, o mes suteikiame tokią galimybę. Kiekvieną kartą matome, kaip žmonės išvykdami nenustoja šypsotis ir dalintis įspūdžiais, o ir norinčių pašaudyti naktį atvyksta net iš užsienio šalių – jau esame sulaukę svečių iš Latvijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos“, – apie išskirtinę pramogą pasakoja šaudymo centro vadovas Rokas Zabiela.

Be naktinio šaudymo, taiklumą galima išbandyti su daugiau nei 40 skirtingų ginklų – nuo Antrojo pasaulinio karo laikų iki naujausio ir populiariausio šiomis dienomis naudojamo arsenalo. EHUNT šaudymo centre įrengtos 8 šaudymo zonos: 4 iš jų skirtos šaudyti į stacionarius taikinius, gongus ir judančius taikinius – „bėgantį šerną, briedį, mešką“ ir kt. – iki 120 m atstumo, o kitos 4 – į skriejančius taikinius.

Šaudykloje teikiamos aukštos kokybės paslaugos, tad nenuostabu, jog čia organizuojamos ir tarptautinės varžybos. Kovo pirmąjį savaitgalį EHUNT šaudymo centras atidarė šaudymo varžybų sezoną. Rungties „COMPAK Sporting“ dalyviai lygiavamzdžiais ginklais šaudė į skriejančias lėkšteles ir turėjo pataikyti į 100 taikinių.

Artimiausiu metu EHUNT šaudymo centras suteiks ne vieną galimybę pasivaržyti – numatomos pramoginio, stendinio, medžioklinio šaudymo varžybos. Nors jose gali dalyvauti tik leidimus ginklams turintys asmenys, jas stebėti gali visi. O per surengtas labdaros varžybas „Švenčionių rajono mero taurė“ surinktos lėšos bus skirtos geram tikslui – sunkiai besiverčiančioms rajono šeimoms paremti.

Kai kam šaudymo pramogos vis dar atrodo nesaugios, tačiau EHUNT šaudymo centre saugumą užtikrina atsidavę savo srities profesionalai. Šaudyklos instruktoriai ir darbuotojai užtikrina visų atvykusiųjų – pramogautojų, sportininkų, šaulių, policininkų, pasieniečių ir kt. – saugumą, jei nežinoma, pamoko, kaip stovėti, laikyti ginklą, taikytis, garantuoja malonų azartą ir adrenaliną bei padeda sukurti pačius smagiausius prisiminimus pramogaujant kasdien ar per organizuojamas asmenines ir kitas šventes.

EHUNT šaudymo centras – ne vien šaudykla. Smagiai praleisti laiką kviečiamos šeimos, draugų, kolegų kompanijos. Specialioje 1,5 km trasoje galima išsinuomoti ir pasivažinėti keturračiais – posūkių ir natūralių bei dirbtinių kliūčių gausa sužavi kiekvieną, be to, organizuojami ir keturračių safariai po Aukštaitijos miškus, kur važiuojama miško keliukais ir smagiais žvyrkelių vingiais.

Po aktyvių pramogų galima pasikaitinti gerai iškūrentoje pirtyje ir atsipūsti įrengtose pavėsinėse, kur dažnai švenčiami bernvakariai, mergvakariai ar kitos asmeninės bei įmonių šventės, o azartiškiausi EHUNT šaudymo centro šaudykloje gali susirungti su kitais šauliais ir išbandyti save rengiamuose šaudymo čempionatuose.

Šaudymas, lenktyniavimas su vėju tvirtai įsikibus į keturračio vairą – gyvenime ieškantiems kvapą gniaužiančių pojūčiųgeresnės dovanos tikrai nėra. „Geroje dovanoje“ galima rinktis iš daugiau nei 3 000 dovanų idėjų, unikalių pasiūlymų ir išskirtinių partnerių. Įspūdžio dovanas galima įsigyti el. parduotuvėje www.geradovana.lt, firminėse „Geros dovanos“ parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje bei stenduose visoje Lietuvoje. „Gera dovana“ – dovanoti gera!