Po darbo savaitės gausių savaitgalio pietų gamyba kartais gali tapti ir tikru iššūkiu, ypač kišenei, kai reikia nusipirkti nemažai reikalingų produktų. Tačiau su „Lidl Superšeštadienio“ pasiūlymais pasigaminti gausius, skanius ir nebrangius pietus visai šeimai bus daugiau nei paprasta.

Šį šeštadienį „Lidl“ parduotuves drebins ypatingi pasiūlymai daugeliui prekių ir išskirtinės akcijos trims atrinktiems produktams. Kilogramas lašišos filė su oda kainuos tik 11,99 Eur, kilogramas žaliųjų besėklių vynuogių – 2,99 Eur, o savo telefone aktyvavę „Lidl Plus“ kuponą, cukrų „Diamant“ galėsite įsigyti net su 38 proc. nuolaida (1 kg pakuotė tik už 0,79 Eur).

Superkainos maisto produktams reiškia ir super sočius pietus. Patiekalų receptų iš lašišos – gausybė, tad iš vieno kilogramo šios žuvies gardžiai galėsite palepinti ne vieną, o visą būrį išalkusių ragautojų. O su išskirtinėmis akcijomis uogoms ir cukrui, dar ir maloniai nustebinsite savo svečius saldžiu desertu. Jei pritrūksite idėjų savaitgalio pietums, pasinaudokite „Lidl“ paruoštuku ir pasigaminkite pavasario įkvėptą, sultingą lašišą, kurios saldžiarūgštei gaivai neatsispirs jokie žuvies mėgėjai.

Savaitgalio superreceptas: lašišos iešmeliai su vynuogėmis

Iešmeliai – vienas smagiausių patiekalų, nes tiek jo ruošimas, tiek valgymas primena žaidimą su skirtingomis spalvomis ir skoniais. Viduržemio regiono virtuvėje itin mėgstami iešmelių receptai neabejotinai atras vietą ir jūsų virtuvėje. Jie puikiai tinka dalintis bei gali talpinti skirtingus produktus: nuo mėsos ar žuvies iki vaisių ir daržovių.

Tad šeštadienį užsukę į „Lidl“ parduotuvę ir pasinaudoję ypatingais pasiūlymais, savaitgalio pietums galite pasiruošti lašišos iešmelius su vynuogėmis. Jų gamybai prireiks:

  • 1 kg lašišos filė be odos
  • 1 kg žaliųjų besėklių vynuogių
  • 1 citrinos
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus arba medaus
  • 1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių
  • Druskos, pipirų ir smulkintų čiobrelių pagal skonį

Pirmiausiai kepimui orkaitėje tinkamai paruoškite iešmelius: pamerkite juos į vandenį keliolikai minučių, kad kepdami jie nesusviltų. Tuomet supjaustykite lašišos filė stambiais kubeliais ir pamarinuokite juos lengvu marinatu. Jį pasigaminsite iš smulkiai pjaustyto česnako, citrinos sulčių, garstyčių, cukraus (arba medaus), žiupsnelio druskos, pipirų, čiobrelių ir aliejaus.

Per pusę supjaustytas žaliąsias vynuoges ir lašišos gabalėlius suverkite pakaitomis ant iešmelių ir dėkite į kepimo indą. Kepkite juos iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kas kelias minutes juos vartydami. Iškepusius iešmelius patiekite gausiai apibarstydami mėgstamais žalumynais. Pavasariniai pietūs gausiam būriui svečių jau paruošti, tad belieka tik mėgautis smagia kompanija ir dalintis gardžiu maistu!

Visus „Superšeštadienio“ pasiūlymus rasite „Lidl“ parduotuvėse Lietuvoje: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.