„Toks erdvus SPA mieste nėra įprastas dalykas, juolab istoriniame Vilniaus senamiestyje, kur kiekvienas akmuo turi atmintį. Kaip šią vietą pritaikyti ir atverti šiuolaikinio žmogaus poreikiams, kaip sinchronizuoti erdvės architektūrą ir žmogaus sveikatos registrus – šie ir panašūs klausimai kilo SPA kūrimo proceso metu. Yra baziniai atributai, kuriuos privalo turėti dienos SPA centras – tai pirtys, baseinas, masažai. Ir yra dalykai, kurie kuria paslaugos išskirtinumą – tai naudojamos kokybiškos medžiagos ir rankos, tas medžiagas paskleidžiančios ant žmogaus kūno. Tikimės, kad mūsų SPA bus puikus energijos, sveikatos ir geros nuotaikos laidininkas“, - teigia „Bokšto SPA“ direktorė Jūratė Poškienė.

Bokšto SPA

Dienos SPA įrengtas po didžiuoju „Bokšto skvero“ komplekso kiemu, tarp pastatų komponuojant baseino erdvę su 25 m ilgio keturių takų baseinu, klasikine, Himalajų druskų, turkiška pirtimis, šalto vandens apsipylimo kambariu, sūkurine vonia, tylos kambariu. Perimetre esančiuose istoriniuose XV–XVII a. rūsiuose suplanuoti kūno, veido, plaštakų, pėdų procedūrų kabinetai, hamamas, greta įrengta poilsio erdvė ir sodas su sensoriniu taku.

Bokšto SPA
Bokšto SPA

„Mūsų pažadas klientui „Du coliai virš kasdienybės“ – budistinio posakio „Du coliai virš žemės“ parafrazė. Tai yra meditacijos praktika, kurios metu žmogus išgyvena levitacijos būseną, tarsi būtų lengvai kilsteltas vėjo. Mes siekiame, kad mūsų procedūros suteiktų lengvumo, skaidrumo ir atvirumo būseną, po kurios žmogus sugrįžtų į darbus perkrovęs savo jausmų ir mąstymo sistemas. Šiam procesui sukūrėme ypatingą aplinką – ramybės, harmonijos, poilsio vietą šurmulio centre. Atsidarome didelės tarptautinės įtampos dėl karo metu. Tikimės, kad savo darbu prisidėsime prie nerimo mažinimo ir psichologinės pusiausvyros stiprinimo mūsų bendruomenėje“, - sako J. Poškienė.

Bokšto SPA

Komercinio nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo bendrovės „Baltisches Haus“ įgyvendintas „Bokšto SPA“ projektas, kaip ir visas „Bokšto skvero“ kompleksas, – autentikos ir šiuolaikinių inžinerinių bei architektūrinių sprendimų derinys.

Bokšto SPA

„Rekonstruodami 1500 kv. m ploto SPA erdves, laikėmės principo optimaliai atskleisti istorinę architektūrą, prie jos pritaikant šiuolaikinius sprendimus. Todėl ir tokius dienos SPA centrui svarbius atributus, kaip procedūrų kabinetai, poilsio, persirengimo kambariai, baseinas, pirtys ir kt. derinome prie esamų istorinių erdvių ir tūrių. Technologiniu požiūriu tai yra labai sudėtingas projektas, prie kurio įgyvendinimo prisidėjo tarptautinės architektų bei statytojų pajėgos“, - teigia „Baltisches Haus“ direktorius Audrius Masionis.

Bokšto SPA