Dar prieš gerą pusmetį 123 kilogramus svėrusi kaunietė Aistė Starcevienė kentėjo nuo per didelio antsvorio.

Laidoje „Sveikas rytojus" moteris prisiminė, kad papildomi kilogramai ją lydėjo nuo vaikystės, o svorio padidėjimui įtakos turėjo ir dviejų vaikų gimimas.

„Niekados nebuvau manekenė. Ir vaikystėje, ir paauglystėje buvau apkūnesnė, bet man tai niekados netrukdė. Bėgant metams sutikau savo vyrą. Jis buvo labai lieknas. Visi su mumis susipažinę labai nustebdavo, kaip mes galime būti kartu, nes skyrėmės vienas nuo kito kaip diena ir naktis. Vėliau susituokėme, susilaukėme pirmos dukrytės. Svoris, aišku, sėkmingai augo. Tada pastojau antrą kartą ir, ko gero, atėjo branda. Būdama vyresnė supratau, kad tiesiog pati sau nebepatinku. Atrodė, kad nebepatiksiu vyrui, kad vaikams bus gėda vaikščioti su manimi. Tiesiog atėjo lūžis", – apie savo svorį laidoje atviravo A. Starcevienė.

Moteris prisimena, kad nėštumo pabaigoje išgirdo gydytojų diagnozę, kad serga cukriniu diabetu. Ši liga ne tik privertė susimąstyti, bet ir ne juokais išgąsdino pašnekovę, nes atsiradus ligai iškilo pavojus ir būsimam vaikui.

„Nėštumo pabaigoje man reikėjo leistis insuliną, kad sureguliuoti cukrų, nes buvo iškilęs pavojus vaisiui. Man buvo paskirti skatinamieji vaistai gimdymui, nes pati negalėjau laukti, kol pagimdysiu. Po nėštumo cukrinio diabeto liga taip ir liko. Tai privertė mane suklusti, nes ši liga yra paveldima, o leistis insuliną į pilvą aš tikrai nebenorėjau", – apie užkupusią ligą atviravo Aistė.

Gimdymui praėjus sėkmingai, Aistė nusprendė, kad metas susiimti ir gyvenimo kokybę perimti į savo rankas. Moteris iš artimos aplinkos išgirdo apie lietuvių sukurtą produktą, skirtą žarnyno veiklai ir norintiems numesti svorio.

„Pradėjau galvoti, kad reikėtų mesti svorį. Apie colonvelį visų pirma išgirdo ir susidomėjo vyras, bet ne todėl, kad man siūlytų numesti svorio, o dėl to, kad pats turėjo lėtinių problemų su žarnynu. Tuomet draugų rate atsirado pažįstama moteris, su kuria susitikau po kelerių metų nesimatymo. Pastebėjau, kad ji numetė virš 20 kilogramų. Kai sužinojau, kad metant svorį ji naudojo colonvelį, pradėjau dar labiau šiuo produktu domėtis", – pasakojo Aistė.

Dviejų vaikų mama Aistė laidoje prisipažino, kad pradėjus naudoti produktą, kilogramai pradėjo kristi žaibišku greičiu.

„Per pirmą mėnesį nukrito 7-8 kilogramai. Šiuo metu esu numetusi 19 kilogramų. Jaučiuosi puikiai, lyg ant sparnų ir nežadu sustoti", – emocijomis dalinosi pašnekovė.

Kaip pati pašnekovė teigė, „Colonwell" padėjo ne tik atsikratyti papildomų kilogramų ir atsisakyti poreikio valgyti vakarais, bet ir išsprendė žarnyno problemas, kurių pati Aistė net nežinojo turinti. Tai padėjo ne tik suformuoti tinkamus mitybos įpročius, bet ir pakeitė gyvenimo būdą iš esmės.

„Pasikeitė mano gyvenimo būdas, atsirado tvarka. Su žarnynu, atrodo, niekada problemų neturėjau, bet, pasirodo, jų buvo. Gyvenime atsirado rutina. Paskutinį kartą valgau 18 valandą vakare. Vakarienei išgeriu kolonvelio, o pusryčius valgau jau tik 10 val. ryte. Pradžioje, tai atrodė neįmanoma misija, bet kai organizmas po beveik metų laiko įprato, tai atrodo, kad taip ir turi būti. Žinoma, būna dienų, būna švenčių, kai valgau kur kas daugiau, atsigeriu gazuoto gėrimo, bet tiesiog organizmas dabar pats to nereikalauja. Norisi daugiau judėti, norisi save realizuoti", – naujais mitybos įpročiais dalinosi laidos herojė.

Taip pat numetusi svorio Aistė pastebėjo teigiamus rezultatus kontroliuojant ir cukrinį diabetą – susinormalizavo cukraus kiekis kraujyje, tad nebereikia vartoti vaistų,

Apie sveiką svorio metimą laidoje „Sveikas rytojus" kalbėjo ir vaistininkas, funkcinio produkto kūrėjas Mantas Jakimavičius, kurio nuomone, didžiausia bėda yra ta, kad imame rūpintis savo sveikata tik tada, kai ji pablogėja ir atsiranda įvairiausios ligos, o viršsvorio atsiradimą vertiname kaip estetinę problemą, nors jis tampa ir kitų ligų priežastimi.

„Baisiausia yra tai, kad žmogus imasi griežtų priemonių tik tada, kai būna pažengusios įvairios ligos: cukrinis diabetas, hipertenzija, sąnarių problemos ir panašiai. Taip pat pastebėjau, kad į antsvorį žiūrima kaip į estetinę problemą, tačiau pamirštama, kad atsiradus antsvoriui, prasideda negeri procesai mūsų organizme. Žinoma, antsvorį galima lemti ir genetika, bet dažnai genetika tampa tik pasiteisinimu, svarbesnį vaidmenį atlieka mūsų įpročiai. Gyvendami šeimoje po vienu stogu, mes iš kartos į kartą perduodame tuos pačius netinkamus įpročius ir ilgainiui visi tampame panašių kūno formų. Tik pakeitus įpročius galima pasiekti labai puikių rezultatų", – kalbėjo mokslininkas M. Jakimavičius.

Be tinkamų įpročių skiepijimo šeimoje, gerai kūno savijautai itin svarbus fizinis aktyvumas, kurį žmonės dažnai maišo su intensyviu sportu.

„Dažnai žmonės maišo sportą su fiziniu aktyvumu. Užtenka išeiti bent pusei valandos pasivaikščioti aplink namą. Reikėtų eiti tokiu greičiu, kad galėtume kalbėti. Jeigu galite bėgti – bėkite, jeigu galite važiuoti dviračiu – važiuokite", – apie fizinio aktyvumo svarbą kalbėjo mokslininkas.

Norint palaikyti gerą savijautą, derėtų nepamiršti ir gerų mitybos įpročių.

„Didžiausia problema yra greitieji angliavandeniai: įvairūs miltiniai produktai, saldumynai, bulvės. Mes naudojame per daug angliavandenių. Nuo jų kraujyje kyla insulinas, cukraus kiekis. Vėliau kyla ir svoris, prasideda įvairios komplikacijos. Taigi, svorį galite sėkmingai sureguliuoti tokių produktų atsisakydami", – patarimais dalinosi M. Jakimavičius.

Kalbėdamas apie svorio mažinimą, vyras įvardino ir augalinių produktų svarbą mūsų organizmui.

„Puiki pagalba svorio mažinimui – augaliniai, natūralūs produktai, kurie brinksta skrandyje ir duoda sotumo jausmą. Tokie produktai naudingi ir tiems, kas jau turi žarnyno problemų. Tokius produktus vartojant reguliariai, išsivalo ir pats žarnynas", – pasakojo pašnekovas.

Pasak mokslininko M. Jakimavičiaus, labai svarbu suvokti, kad sėkmingas svorio metimas bus ilgalaikis tik tuomet, jei užteks ryžto savo gyvenseną pakeisti gal net ir visam likusiam gyvenimui.

„Labai svarbu turėti ilgalaikę strategiją. Mes labai dažnai vaikomės tų greitųjų dietų. Tokios greitosios dietos daro daugiau žalos, negu naudos. Imame kone badauti. Tuomet nukrenta tie papildomi keli kilogramai, tačiau tai yra didelis stresas organizmui. O vėliau, žinoma, tie papildomi kilogramai grįžta", – laidoje „Sveikas rytojus" kalbėjo mokslininkas.

Aistės istorija įrodo, kad bet kada galima priaugti antsvorio. Tuomet svarbiausia, negailėti savęs, o ieškoti efektyvių svorio metimo būdų. Lieknėti su „ColonWell" ne tik paprasta, bet ir sveika! Daugiau apie „ColonWell" sudėtį, poveikį ir kitų žmonių sėkmės istorijas skaitykite www.colonwell.lt ar „ColonWell" „Facebook'o" paskyroje.

„ColonWell" - lietuviškas produktas, pagamintas tik iš natūralių medžiagų, kuris jau beveik dešimtmetį kuria sėkmės istorijas! Tai laiko ir vartotojų patikrintas produktas, kuris efektyviai sprendžia žarnyno problemas ir padeda žmonėms, norintiems numesti svorio.